15 Rövid Ima, Amit Étkezés Előtt Érdemes Elmondanod:

Az evés előtti imádkozás hagyománya a bibliai időkre nyúlik vissza, amikor Jézus néhány kenyérrel és hallal táplálta az emberek tömegét, miközben hálát adott. Az utolsó vacsorán Jézus ismét példát mutatott a hálaadásra, amikor tanítványai között evett és ivott. Amikor a következő családi étkezést tervezitek, építsétek be e nagyszerű imák bármelyikét.

Ha szeretnél még további hasonló imákat olvasni, akkor nézd meg a napi imáink gyűjteményét!

15 rövid étkezési ima:

Tápláltság ima

Istenem, köszönjük, hogy lehetővé tetted, hogy összegyűlhettünk ezen a helyen, hogy megoszthassuk ezt a nagyszerű ételt, amely előttünk áll. Bocsásd meg, hogy természetesnek vesszük ezeket a pillanatokat. Miközben eszünk, adj táplálékot testünknek. Uram, ahogyan te gondoskodtál Izrael fiairól a pusztában, kérlek, gondoskodj azokról, akiknek ma nincs mit enniük. Jézus nevében hiszek és imádkozom, Ámen.

Áldások ima

Uram, köszönjük az áldásokat, amelyeket ingyen adtál nekünk. Áldásod legyen az ételen és a vízen, amelyből most részesülni fogunk. Jézus vére tisztítson meg mindent, ami beszennyezné az ételt, és megbetegítene minket. Engedd, hogy úgy hagyjuk el ezt az asztalt, hogy feltöltődve hagyjuk el, hogy képesek legyünk a rendszeres feladataink elvégzésére a te neved dicsőségére. Jézus nevében hiszek és imádkozom, Ámen.

Hálaadó ima

Mennyei Atyám, oly sok ember éhesen tölti napjait és éjszakáit, de nekünk ebben az otthonban állandóan van élelem, és én köszönetet szeretnék mondani neked. Köszönöm az ételt, ami ma előttünk áll. Miközben eszünk, tegyük ezt hálaadással a szívünkben. Bocsásd meg, hogy panaszkodunk, és nem értékeljük gondviselésedet. Az étel táplálja testünket, hogy legyen elég energiánk, hogy beteljesítsük céljainkat ebben a világban. Jézus nevében imádkozunk, Ámen.

Családi étkezési ima

Uram, családként jövünk a trónod elé, hogy megköszönjük az irántunk érzett szeretetedet. Köszönjük az ételt, amely előttünk van. Miközben eszünk, emlékezzünk a családunk iránti jóságodra. Uram, add, hogy az energiát, amit ebből az étkezésből merítünk, olyan dolgokra fordítsuk, amelyek dicsőítik a te nevedet. Jézus nevében imádkozunk, Ámen.

Emlékezés a te szeretetedre Imádság

Drága Istenem, amikor leülünk ehhez az étkezéshez, emlékeztess minket az irántunk való feltétel nélküli szeretetedre. Segíts, hogy ezt a szeretetet megoszthassuk ezen az asztalon, és amikor befejeztük az étkezést, menjünk ki, és osszuk meg ezt a szeretetet a világ többi részével. Vezesd most a beszélgetéseinket, hogy építsük egymást a te nagyszerű neved dicsőségére. Jézus nevében imádkozunk, Ámen.

Összekötő ima

Atyánk, Istenem, az étkezések ezen a helyen legyenek az egymással való kötődés ideje. Ha van valami, amit egymás ellen tartunk, Istenem, használd ezt az időt arra, hogy segíts nekünk félretenni a nézeteltéréseinket, hogy családként közelebb kerüljünk egymáshoz. Adjon ez az étel erőt nekünk, és áldja meg testünket, hogy képesek legyünk elviselni az előttünk álló kihívásokat. Jézus nevében hiszünk és imádkozunk, Ámen.

Vacsora ima

Uram, Istenem, köszönjük, hogy lehetővé tetted számunkra, hogy legyen elég pénzünk ahhoz, hogy elmehessünk vacsorázni. Néhányan azt kívánják, hogy vacsorázhassanak, de nem engedhetik meg maguknak. Tisztítsd meg ezeket az általunk rendelt ételeket Jézus vérével. Miközben eszünk, csillapítsd szomjúságunkat és töltsd be éhségünket. Uram, add, hogy áldássá váljunk ennek az étteremnek és azoknak, akik nem engedhetik meg maguknak az étkezést. Jézus nevében imádkozunk, ámen.

Beteljesítő ima

Uram Jézus, köszönjük az áldásokat, amelyek rajtunk vannak. Azt mondtad az igében, hogy akik hozzád jönnek, soha nem fognak szomjazni vagy éhezni. Tudjuk, hogy az étel, amit most fogunk enni, csak egy kis időre nyújt kielégülést. Miközben élvezzük az ételt, emlékeztess minket arra, hogy te vagy az élet kenyere, és csak benned találjuk meg az igazi elégedettséget. Jézus nevében imádkozom, ámen.

Imádság az élelmiszerhiány elkerüléséért

Drága Istenem, nagyon köszönöm ezt az ételt. Nem is tudtam, hogy ma ehetek valamit. Olyan kevés az élelmiszer ebben az évszakban, és az, hogy naponta háromszor étkezünk ebben a házban, egy csoda. De bízom benned, Uram, mert te ellátod szükségleteimet a te dicsőséges gazdagságod szerint. Dicsőíttessék a te neved mindörökké. Jézus nevében hiszek és imádkozom, Ámen.

Erő ima

Atyám, Istenem, köszönjük neked ezt az ételt, amit most fogunk enni. Bár nem kértük tőled, Uram, te adtad nekünk, köszönjük ezt a nagy szeretetet. Miközben részesülünk ebből az ételből, erősödjön meg a testünk, hogy erősek és termékenyek legyünk. Jézus nevében hiszünk és imádkozunk, Ámen.

Közösség az étkezés alatt ima

Drága Istenünk, köszönjük, hogy egész nap vigyázol ránk. Miközben elfogyasztjuk ezt az ételt, add, hogy ez az idő arra szolgáljon, hogy közösségben legyünk egymással. Minden, amit teszünk vagy mondunk, a te dicsőségedre legyen, Uram. Jézus nevében hisszük és imádkozunk: Ámen.

Étel, ami megmarad ima

Dicsőség Királya, megszentelem ezt az ételt a te szavad és imád által. Miközben leülünk, hogy élvezzük ezt az ételt, emlékezzünk arra, hogy mindig olyan ételért munkálkodjunk, amely megmarad az örök életre, amelyet a mi Urunk Jézus ad nekünk. Élvezzük szeretettel ezt a kis tálalást. Jézus nevében hiszek és imádkozom, Ámen.

Akik előkészítették az ételt ima

Mennyei Atyánk, köszönjük ezt az ételt. Adj erőt és örömet a szívünknek. Köszönjük azt, aki elkészítette. Áldd meg őket minden törekvésükben. Töltsd tele a poharukat, és jóság és irgalom kísérje őket életük minden napján. Szeretünk és tisztelünk téged, mert te vagy az, aki ételt adsz nekünk. Jézus nevében hiszek és imádkozom, Ámen.

Kegyelmi ima

Atyánk, Istenem, a te kegyelmednek köszönhetjük, hogy itt ülünk ezen a helyen, készen arra, hogy együtt étkezzünk. Köszönjük kegyelmedet és irgalmasságodat irántunk. Add, hogy továbbra is ezekben járjunk, miközben együtt eszünk és közösségben vagyunk. Jézus nevében hisszük és imádkozunk, Ámen.

Evés örömteli szívvel ima

Mennyei Isten, köszönjük, hogy egész nap védelmeztél minket, és lehetővé tetted, hogy itt összegyűlhessünk erre az esti vacsorára. Engedd, hogy örömmel együk ezt az ételt, és örömmel igyunk. Köszönjük, hogy jóváhagytad ezt a vacsoraidőt. Jézus nevében imádkozunk, ámen.

Ajánlott Írásaink: