3 Fontos Elv, Ami Segít Meghallani Isten Hangját, A Nagy Döntések Előtt:

Küzdöttél már valaha is azzal, hogy meghalld Isten hangját, amikor egy döntés előtt álltál?

Tudod, az a viszkető érzés, amikor a megkülönböztetésről van szó. Az, amikor csak azt szeretnéd, hogy Isten kiabálja, hogy merre menj? Én is átéltem már ezt. Túl sokszor. Álltam már döntések, válaszutak és jelentős életváltozások előtt, és megdermedtem, félve attól, hogy rosszul döntök.

Ha őszinte akarok lenni, a karrierem útja messze nem volt normális. A legjobban úgy tudom leírni, mint egy birkózó mérkőzést a biztonság iránti vágyam és Isten hívása között. Évekig kellett tépelődnöm, próbáltam karriert találni, mire végül megtettem a hitemet, és követtem Istent. És hadd mondjam el, hogy az út során rengeteg döntéssel kellett szembenéznem. Sokat tanultam arról, hogy mi kell ahhoz, hogy a zaj felett megkülönböztessem Isten hangját.

Ma 3 erőteljes módszert szeretnék megosztani veletek, hogy megkülönböztessétek Isten hangját, amikor döntés előtt álltok.

1. Maradj csendben

Isten gyakran nem kiabálja túl az életünkben lévő zajt. Amikor zsúfolt időbeosztással, zavart szívvel és elfoglalt elmével töltjük meg a napjainkat, kiszorítunk minden lehetőséget arra, hogy Istenre figyeljünk. A legnagyobb magányossággal és elégedetlenséggel egy zsúfolt nap, egy zsúfolt hét, egy zsúfolt évszak végén szembesültem. Csak amikor lelassulunk, akkor nyitjuk meg a szívünket, hogy meghalljuk Isten hangját.

Az Úr erre azt mondta: „Menj, és a hegyen járulj az Úr színe elé!” S lám, az Úr elvonult arra. Hegyeket tépő, sziklákat sodró, hatalmas szélvész haladt az Úr előtt, de az Úr nem volt a földrengésben. A földrengés után tűz következett, de az Úr nem volt a tűzben. A tüzet enyhe szellő kísérte. 13Amikor Illés észrevette, befödte arcát köntösével, kiment, és a barlang szája elé állt. Egy hang megszólította, ezekkel a szavakkal: „Mit csinálsz itt, Illés?” – 1 Királyok 19:11-12

A Sátán azt akarja, hogy a tüzek és földrengések eltereljék a figyelmünket az életünkben. Azt akarja, hogy elfoglaltak és terheltek legyünk, hogy ne halljuk meg a szelíd suttogást. Szeretnélek arra bátorítani, hogy különíts el egy bizonyos időt, hogy elcsendesedj az Úrnak. Válassz egy napot, vagy egy meghatározott időt a nap folyamán, amikor csendben leülhetsz Isten elé, és elmélkedhetsz a Szentírásról, imádkozhatsz és elcsendesedhetsz. Amikor ezt teszed, át fogsz látni a zajon, és meg fogod hallani Isten hangját.

2. Ne hallgass a félelemre és a bűntudatra

Milyen gyakran cselekszel félelem vagy bűntudat alapján? Kerülsz egy beszélgetést, megváltoztatod a döntésedet, nem lépsz fel. Annyi mindent tettem már az életemben a félelem vagy a bűntudat miatt. És gyakran, amikor egy döntés előtt állok, ez a két dolog kerül előtérbe. Akár attól félek, hogy nem vagyok elég jó, akár az ismeretlentől félek, akár a bűntudat nyomaszt és bátortalan vagyok, hatalmas bűntudattal és félelemmel találtam magam szemben, amikor néhány fontos döntésről volt szó. Birkóztam a kétséggel, hogy a félelem, amit érzek, egy jel arra, hogy megálljak és megforduljak. De Isten nem a félelem vagy a bűntudat helyéről irányít minket.

Hiszen Isten nem a csüggedtség, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét adta nekünk. – 2 Timóteus 1:7

Isten erőben és szeretetben hív minket előre. Amikor egy fontos döntés előtt állsz, gondold át a motivációdat. A félelem és a bűntudat vagy Isten szeretete és hatalma alapján döntesz?

3. Mozogj tovább

Az egyik legerősebb módszer, amivel a Sátán működik a döntés és a megkülönböztetés idején az, hogy megbénít minket a kétségekkel. Olyan sok válaszút van, ahogyan növekszünk a hitünkben és haladunk előre az életünkben.

Mindenféle méretű döntésekkel fogunk szembesülni. Ez lehet olyan kicsi, mint hogy ki mellé üljünk, vagy olyan nagy, mint hogy elhagyjuk a munkahelyünket a szolgálatért, és minden, ami a kettő között van. A döntések és a mérlegelés az élet része. És nem hagyhatjuk, hogy ez megállítson bennünket az igazi hivatásunktól. Fontos, hogy minden döntésünkben Isten akaratát keressük. Ne hagyd azonban, hogy a megkülönböztetés folyamata megakadályozzon abban, hogy előre haladj.

Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében. – Máté 28:19

Amikor a megkülönböztetés ideje előtt állsz, mindenképpen kérdezd meg magadtól a következőt: Szeretsz-e másokat és szolgálod-e az Urat? Amíg ezt teszed, addig Isten akaratában jársz. Ne hagyd, hogy a Sátán megbénítson, amikor döntés előtt állsz.

Ajánlott Írásaink: