6 Ima A Kezdetekhez, A Végekhez És Mindenért Ami A Kettő Között Van:

A keresztény élet a megújulásról szól. Isten az előrehaladásról, a felfelé haladásról és a dolgok jobbá tételéről szól. Végül is ezért küldte el Jézust – hogy megújult életünk legyen. Nem számít, mi történt az életedben – egy tragédia a gyermekkorodban, vagy csak egy ügyetlen hiba tegnap – Isten azt mondja, hogy újrakezdheted.

Ha szeretnél még hasonló imákat olvasni, akkor nézd meg a napi imáink gyűjteményét is!

5Mózes 31:6, Filippi 4:6
Kedves Atyám, Te vagy a szeretet Istene. Köszönöm Neked, hogy velem vagy minden változásban és átmenetben. Bízom a Te Igédben, amely azt mondja: „az Úr, a te Istened veled megy”. Ezért, ahogy belépek életemnek ebbe az új szakaszába, nem fogok aggódni az előttem álló ismeretlen miatt. Ehelyett bízni fogok a Te Igédben, amely azt mondja, hogy ne aggódjak semmiért, hanem mindenben imádság és könyörgés által tudtodra adom kéréseimet. Vezesd a lelkemet, Uram, és vigasztald meg a szívemet a változásnak ebben az időszakában. Ámen.

Zsoltárok 22:11, János 10:11, Zsidókhoz írt levél 12:2.
Mennyei Atyám, életem új fejezetéhez érkeztem, és egy másiknak a végével nézek szembe. Kérlek, hogy vezess és irányíts engem, amikor az átmenet során új kihívásokon megyek keresztül. Atyám, maradj közel hozzám, hogy ne térjek el Tőled. Te vagy az én Jó Pásztorom, és én a Te juhaid vagyok. Szükségem van arra, hogy vezess engem, és segíts, hogy szememet Rád szegezzem. Add meg nekem, amire szükségem van ahhoz, hogy sikeres legyek ezen az új úton, és nyugtasd meg aggodalmas lelkemet a változások során. Köszönöm, Atyám. Ámen.

Prédikátor 3:1
Drága Atyám, köszönöm, hogy életem minden időszakában velem vagy, akár véget érnek, akár kezdődnek. Köszönöm Neked az igédet, amely emlékeztet arra, hogy minden célnak megvan az ideje az ég alatt. Dicsérlek Téged azért, aminek véget vetettél az életemben, mert tudom, hogy van terved valami új és csodálatos dologra. Örülök a Te tervednek, és alávetem magam a Te akaratodnak. Jézus nevében imádkozom, ámen.

Ézsaiás 43:18-19
Mennyei Atyám, a Te Igéd kijelenti, hogy el kell felejtenem a korábbi dolgokat, és nem szabad a múlton rágódnom. Ezért Istenem, köszönöm, hogy valami új dolgot teszel az életemben, és segítesz, hogy előre haladjak. Segíts megértenem, hogy ez az új út jó, és hogy Tőled van. Tudom, hogy Te utat készítesz a pusztában és patakokat a pusztaságban. Ezért, Atyám, nem fogok a múltamon rágódni, hanem arra összpontosítok, hogy beteljesítsem a jövőmre vonatkozó tervedet. Krisztus Jézusban, a mi Urunkban, Ámen.

Filippi 3:13-14
Kedves Seregek Ura, benned van vég és új kezdet. Gyakran előfordul, hogy új kezdeteink nagyon bizonytalanok, ami félelmet és kétséget eredményez. Tudom, hogy el kell felejtenem, ami mögöttem van, és helyette előre kell nyomulnom mindaz felé, amit Te terveztél számomra. Adj nekem erőt és bátorságot, hogy előre haladjak a cél felé, hogy elnyerjem az Isten felfelé hívásának jutalmát. Krisztus Jézusban, a mi Urunkban, ámen.

Zsoltárok 57:7
Hűséges Istenem, köszönöm Neked, mert Te vagy az új kezdetek és befejezések Istene. Atyám, ma sokan vannak, akik szenvednek egy olyan befejezéstől, amelyet éppen átélnek, például egy szerettük életének végét, egy válást vagy egy munkahely elvesztését. Istenem, kérlek, segítsd őket, hogy ezekben a nagyon fájdalmas pillanatokban felismerjék, hogy életük új fejezetéhez érkeztek. Segíts nekik felkészíteni a szívüket azokra a dolgokra, amelyekből kihozod őket, és az új dolgokra, amelyeket Te tartogatsz számukra. Ámen.

Ajánlott Írásaink: