7 Bűnbánati Ima A Megbocsátásért:

A megbocsátás alapja Isten jósága és könyörülete irántunk Jézusban (Efézus 4:32)! Mindenki, aki Jézusban van, megszabadult a kárhozattól (Róma 8:1) és felszabadult a szeretetre (Galata 5:13). Arra vagyunk hivatottak, hogy Isten kegyelmét a bűneikből megbocsátott bűnösökként mutassuk meg (1Timóteus 1:15-16)!

Ha szeretnél még hasonló ima gyűjteményeket látni, akkor nézd meg a napi imáink gyűjteményét.

7 ima a megbocsátásért:

Imádság az új életért

Minden vigasztalás Istene, arra teremtettél minket, hogy hasonlóak legyünk hozzád lelki személyiségben és erkölcsi hasonlatosságban. Megvallom, hogy rosszat tettem. Köszönöm, hogy megbocsátod, amiért fellázadtam ellened. Add meg nekem, hogy minden aggodalmamat Rád vessem, mert Te törődsz velem, és sokkal erősebb vagy nálam. Irgalmasság és megbocsátás Istene, segíts, hogy megbocsássak magamnak, és új fejezetet nyissak életemben. Istenem, formálj engem a Te képmásodra, és tégy engem a Te jó műved edényévé. Építs nekem egy új életet. Szeretnék melletted járni életem minden napján. Kevesebbet akarok magamból és többet akarok belőled. Azt akarom, hogy feloldozzon az, aki Te vagy. Ezért, Uram, átadom magam Neked. Legyen most bennem a Te utad. Ámen.

Imádság, hogy tudjam, méltó vagyok

Abba, Atyám, méltatlan vagyok a Te jelenlétedben. Rosszat tettem, és annyi fájdalmat okoztam. Hogyan tudsz megbocsátani egy olyan valakinek, mint én? Olyan hibákat követtem el, amelyeket szégyellek. Ezek a hibák nem én vagyok, Atyám. Nem az akarok lenni, aki vagyok. Azt mondod, hogy ha valaki vétkezik ellenem, akkor „70-szer 7-szer” kell megbocsátanom neki. Atyám, segíts, hogy a megbocsátás ezen elvét kiterjesszem magamra is. Engedd, hogy érezzem szent jelenlétedet az életemben. Fogd meg a kezemet és vezess egy új életbe. Ámen.

Gyónási ima

Kedves Irgalmas Uram, megvallom neked bűneimet. Megbánom bűneimet és hibáimat. Bocsánatodért esedezem az általam okozott sérelmekért. Segíts, hogy tisztán lássam, ki vagyok, és aztán megbocsássak magamnak múltam hibáiért és bűneiért. Te vagy az, aki hűséges és igazságos vagy. Te már megbocsátottál nekem. Te megtisztítottál engem minden igazságtalanságtól. Imádkozom, hogy ahogy Te képes vagy megbocsátani nekem, úgy én is meg tudjak bocsátani magamnak és azoknak, akik vétkeztek ellenem. Ámen.

Imádság a lánctörésért

Ó, szerető odaadás Istene, úgy érzem, nyomaszt a múltam és bűneim. Az ördög azt akarja, hogy bűntudatomban és szégyenemben maradjak ahelyett, hogy átölelném a Te szeretetedet. Érzem az általam okozott kár súlyát, és szégyellem magam. Te azt mondod, hogy semmi sem választhat el engem a Te szeretetedtől. Töltsd be elmémet a Te világosságoddal, és űzd el a sötétséget. Szabadíts meg múltam bűntudatától és fájdalmától. Szabadíts meg életem e hosszú éjszakájától. Köszönöm Neked, drága Istenem. Ámen.

Imádság a tiszta szívért

Jehova Ráfa, gyógyítóm, Te arra bátorítasz minket, hogy soha ne hagyjuk abba a megbocsátást, ami lehetővé tette számomra, hogy megbocsássak magamnak a bűneimért. Kérlek, ne engedd, hogy lankadjon a figyelmem, és visszacsússzam a bűnbe. Tartsd mindig szem előtt, hogy megítéltetem. Nem nyugodhatok meg a hibáimon, azt gondolva, hogy a végén megbánhatom, és minden megbocsátásra kerül. Szorgalmasnak kell lennem, és minden nap arra kell törekednem, hogy a Te képmásodban járjak. Segíts nekem tiszta szívet építeni, és újítsd meg bennem az igaz lelket. Gyógyítóm, tarts meg engem a Te jelenlétedben. Töltsd meg szívemet szereteteddel, és lelkemet Szentlelkeddel. Vezess engem életem minden napján. Ámen.

Imádság a másoknak való megbocsátásért

Jézusom, Megváltóm, megvallom Neked rossz cselekedeteimet, és hálás vagyok megbocsátásodért. Segíts megbocsátani magamnak, és azoknak is, akik szintén megbántottak. Te mondod, hogy ha nem bocsátok meg, akkor megzavarom a Veled való kapcsolatomat. Ezért, Uram, kérlek, segíts, hogy újra szeressem magam. Töröld ki szívemből a másokkal szembeni rosszindulatot és haragot, hogy teljes szívvel átadhassam magam Neked. Kijelentem, hogy ettől a naptól kezdve szívem tele lesz kegyelemmel azok iránt, akik bántottak engem, és új életet kezdek. Ámen.

Hálaimádság Isten megbocsátásáért

Üdvösségem Istene, Te mondod, hogy amilyen messze van kelet a nyugattól, Te eltávolítottad tőlem vétkeimet. Köszönöm, drága Istenem, hogy megbocsátottad nekem az általam okozott bántalmakat és sérelmeket. Tudom, hogy Te elválasztottál bűneimtől, mert irgalmas szíved van. Drága Istenem, segítségre van szükségem abban, hogy megbocsássak magamnak, hogy újra közel kerülhessek Hozzád. Engedd, hogy a Te isteni békéd uralkodjon a szívemben a bűneim miatt érzett szégyen helyett. Engedd, hogy a bűntudat terhe a megbocsátás által megszabaduljon. Köszönöm, kedves Istenem, hogy új szabadságot kapok Benned. Ámen.

Ajánlott Írásaink: