12 Erős Hálaadó Ima:

Annyi mindenért lehetünk hálásak Istennek, többek között azért is, hogy úgy döntött, ma felkelti az életünk egy újabb gyönyörű napját. Íme 12 erős ima a hálaadásért.

Ha szeretnél még hasonló imákat olvasni, akkor nézd meg a napi ima szekciónkat is!

12 hálaadó ima:

Hálás az életért ima

Drága Istenem, hálás vagyok az életemnek ezért a csodálatos ajándékáért, amellyel megáldottál. Tele van lehetőségekkel és döntésekkel, amelyeket hozhatok vele. A sok-sok dologért, amit megtanulhatok. A lenyűgöző látnivalókért, amelyeket láthatok. A kellemes hangokért, amelyeket hallhatok. A különböző emberek, akikkel találkozhatok. Sok szép dolog van ebben az életben, amit adtál, a sokféle útjával együtt, amit bejárhatok. Élek a gondolkodás és a cselekvés akaratával, és köszönöm neked ezt az áldást. Ámen.

Hálás családi ima

Drága Atyám, áldott vagyok. Van egy családom, akik szeretnek és gondoskodnak rólam. Hálás vagyok a sok leckéért, amit tőlük tanultam. Van egy kedves édesapám, aki mindig ott van, hogy tanácsot adjon az életben, amikor szükségem van rá. Van egy megértő édesanyám, aki mindig hajlandó meghallgatni a gondjaimat. Vannak testvéreim, akik mindig gondolnak rám, és mindig mosolyt csalnak az arcomra. Köszönöm, drága Istenem, hogy ilyen családdal áldottál meg. Ámen.

Hálás vagyok a barátokért ima

Drága Uram, szeretnék köszönetet mondani neked a barátaimért. Félelem és aggodalom nélkül megoszthatom velük az érdeklődésemet. Bármiről beszélhetek velük, és tudom, hogy meghallgatnak, legyen az komoly beszélgetés, hasznos javaslat vagy játékos ugratás. Hűségesek, ott vannak mellettem és támogatnak, ha kell. Szórakoztatóak, és nevetéssel és izgalommal tarkított pillanatokat szereznek nekem. Szóval köszönöm, Istenem, hogy nekem adtad ezeket a kedves barátaimat. Ámen.

Hálás vagyok a gyümölcsöző kapcsolatokért ima

Szerető Istenem, hálás vagyok a kapcsolatokért, amelyeket az életembe hoztál. A családtól a barátokig, munkatársakig, kollégákig és ismerősökig – mindegyiket köszönöm neked. A velük való kapcsolataim napról napra erősödnek, és még erősebbek lesznek minden egyes közös élményünk által. Köszönöm neked, Istenem, a kedves barátokat, akiket szereztem, és a barátságokat, amelyek továbbra is virágoznak. Velük és általuk tanultam és nőttem. Sok mindent kell még megtanulnom, és kétségtelenül sok kötődést kell kialakítanom. És ezért is köszönetet mondok neked, Atyám. Ámen.

Hálaadás a gondviselésért ima

Mennyei Atyám, Te mindig gondoskodsz rólam valamilyen módon. Vannak ruháim, amelyek felmelegítenek és védőburkolatként szolgálnak. Amikor éhes és szomjas vagyok, mindig van étel és ital, ami táplál. A fejem fölötti tető ott van, hogy megvédjen a nap égető forróságától, a tomboló viharoktól és a csípős hidegtől. Szent Igéd betölti lelkemet, és szememet Rád irányítja. Köszönöm, Uram, hogy mindezt biztosítod számomra. Ámen.

Hálás vagyok a sikerért ima

Kegyelmes Istenem, köszönöm Neked minden sikert – minden elért mérföldkőért, minden befejezett projektért, minden elért célért. A Te Igéd sikert és jólétet ígér azoknak, akik tisztelnek Téged, és akik Tőled függnek vezetésedben. Segíts, hogy továbbra is olyan életre törekedjek, amely Neked tetszik. A Te bölcsességeddel tudom, hogy meg tudom hozni a helyes döntéseket. A Te erőddel tudom, hogy addig tudok próbálkozni, amíg a dolgok jól nem mennek. Ezért köszönöm Neked, Atyám. Tudom, hogy minden lépésnél ott leszel, hogy megáldj és végigkísérj. Ámen.

Hála az erőért ima

Drága Atyám, köszönöm az erőt, amit adsz nekem. Benned bátran át tudom vészelni az élet nehézségeit. Benned felemelkedve tudok helytállni a különböző próbatételeim során. Tudom, hogy ha lassan is, de át- és túljutok ezeken a nehéz időkön. Neked köszönhetem, hogy van erőm előrehaladni. Még amikor elfáradok, és testem összeomlik a kimerültségtől, általad megtalálom az akaratot a folytatásra. Köszönöm, Uram, hogy erőt adsz nekem, amikor szükségem van rá. Ámen.

Hálás vagyok a jó egészségért ima

Istenem, ma hálás vagyok jó egészségemért. El tudok menni oda, ahová mennem kell, szellemi tisztasággal tudok feldolgozni, és könnyedén tudok kommunikálni. Jól táplált és működőképes testtel áldottál meg. Szívem szerint tehetem, amit akarok, és ezt neked, Istenem, köszönhetem. Betegségek és sérülések jönnek és mennek, de a te védelmeddel és gondoskodásoddal időben fel tudok épülni. Köszönöm, Uram, a folyamatos jó egészségemet. Ámen.

Hála a biztonságért ima

Kedves Atyám, ma itt vagyok, jól, élve és biztonságban. Ahogy a családom és a barátaim is. Ezt a folyamatos biztonságot Neked köszönhetem. Valóban, bajok várhatnak ránk, ahogy most is vannak bajok. Ebben a megtört világban ez olyasmi, ami nem fog elmúlni. Ebben a tökéletlen életben számítani kell arra, hogy ilyen bajok jönnek. De, ó Istenem, mosolyoghatok, tudva, hogy Te ott vagy. Ez a világ zűrzavarban van, de én bízom a Te terveidben, bízom Benned. Ámen.

Hálás Isten Igéjéért Imádság

Istenem, Ó, a Te Igéd oly fontos az életünkben. Mindig hálás vagyok, hogy annyi évvel ezelőtt Te utasítottad a Biblia megírását. Alapvető igazságokat tanít nekünk, és segít eligazodni életünk során. Bizonyára, ha többet olvasunk belőle, az jól felkészít bennünket az életre. És az állandó elmélkedésben mindig van még annyi minden, amit észrevehetünk és megtanulhatunk. Megáldottál engem, Istenem, életet megváltoztató és erőt adó leckékkel, amelyeket Szent Igédből tanultam és tanulok a jövőben is. Ámen.

Hálás vagyok azért, hogy Isten az életemben van Imádság

Ígéretet tartó Atyám, köszönöm, hogy az életemben vagy. Teljes mértékben tudom, hogy ezt nem egyedül teszem. Te ott vagy, hogy osztozol örömeimben és gondjaimban. Érzem a Te szeretetedet és támogatásodat, amikor az élet hullámvölgyeivel nézek szembe. Te adsz nekem lelki békét. Benned elégedettnek érzem magam az életemmel. Elégedettnek érzem magam a jelenlegi helyzetemben. Te vigyázol útjaimra, és Te vezetsz engem. Fényes jövő elé nézek, ebben az életben, és ami a legfontosabb, a következőben Veled. Ámen.

Hálás vagyok az igaz szeretetért ima

Szerető Istenem, tele vagyok áhítattal és hálával, mert megismertem a legdrágább szeretetet. Ez a türelem és a kedvesség. Ez a hiba nélküli, feltételek nélküli szeretet. Nem találtam meg a büszke, rám lenéző szemekben, sem a felfuvalkodott mellkasukban. Nem a rejtett féltékeny gúnyolódásokban, vagy a haragos tekintet valakinek az arcán. Az igaz szeretetet akkor tanultam meg, amikor Te adományoztad az emberiségnek. Tőled szabadon és állandóan megtapasztalom a szeretet végső fajtáját. Miattad megtanulhatom, hogy ugyanezt megosszam másokkal is. Ámen.

Ajánlott Írásaink: