15 Útmutató Ima Egy Megromlott Házasság Gyógyulásáért:

A kapcsolat és a házasság helyreállítására való törekvés sok kemény munkával járhat. Ezek az irányadó imák a megromlott házasság gyógyulásáért segítenek neked, hogy tisztánlátásra törekedj és vigasztalást találj a fájdalommal teli időkben.

Ha szeretnél még hasonló imákat olvasni, akkor nézd meg a napi ima szekciónkat is!

Imák egy megromlott házasság megjavulásáért:

Béke ima

Atyám, köszönjük, hogy összehoztál minket. A te igédben meg van írva, hogy ketten jobbak, mint egy, de Uram az utóbbi időben nehezen tudtunk férjként és feleségként együtt maradni. Jöjj segítségünkre, kedves Uram. Köss össze minket olyan kötelekkel, amelyek soha el nem szakadnak. Vedd el a fájdalmat, amit egymás életébe okoztunk, és mutasd meg nekünk a helyes utat, amelyen házaspárként járhatunk. Legyenek érvényesek azok az ígéretek, amelyeket házasságunk felett tettél. Békéd uralkodjék gazdagon házasságunkban, és Krisztus békéje nyugodjék meg szívünkben és otthonunkban. Jézus nevében hiszek és imádkozom, Ámen.

Erő ima

Uram, a meg nem bocsátás és a harag megmérgezi házasságunkat. Úgy tűnik, semmi sem működik, csak veszekszünk, amikor együtt vagyunk. Annyi hibát követtünk el, és most a válás szélén állunk. Úgy tűnik, boldogabbak vagyunk külön, mint amikor együtt vagyunk. De Uram, nem ezt ígérted nekünk. Távolítsd el szívünkből a megbocsátást és a haragot, és segíts, hogy Krisztus szeretetével szeressük egymást. Adj erőt, hogy addig küzdjünk a házasságunkért, amíg meg nem tapasztaljuk a helyreállítást. Jézus nevében hiszek és imádkozom, Ámen.

Egység ima

Drága Urunk, azért jövünk ma trónod elé, hogy kérjünk, teremts egységet közöttünk. Régebben nagyon közel álltunk egymáshoz, de most nem tudjuk elviselni egymást, és nem tudunk egy szobában lenni. Amikor együtt vagyunk, csak ordítozunk egymással. Uram, bár eltávolodtunk egymástól, tudjuk, hogy vissza tudsz minket hozni egymáshoz. Békíts ki minket újra egymással. Töltsd meg a szívünket ugyanazzal a szeretettel, amivel mi is szerettük egymást, és emlékeztess minket arra, hogy miért szerettünk egymásba. Jézus nevében hiszek és imádkozom, Ámen.

Újraélesztjük a szerelmünket ima

Uram Jézus, kérlek, gyújtsd fel újra egymás iránti szeretetünket, mint férj és feleség. Uram, add, hogy szívünk egymáshoz vonzódjon. Tekerj minket szereteted karjaiba, és távolítsd el szívünkből a fájdalmat. Segíts, hogy újrakezdhessük és megerősödjünk a szeretetben. Emlékeztess minket feltétel nélküli szeretetedre, bárhol is veszünk össze egymással. Atyánk, köszönjük neked, hogy gyászunkat tánccá változtatod. Jézus nevében hiszünk és imádkozunk, Ámen.

A bizalom helyreállítása ima

Mennyei Atyám, te kívülről-belülről ismersz engem, ezért nem tudok hazudni neked. Őszintén szólva, már nem bízom a férjemben, miután annyiszor megbántott. De nem akarom elveszíteni őt, mert tudom, hogy te vagy az, aki összehozott minket. Mostanában azt mondta nekem, hogy jobbra változik, és bármennyire is szeretnék bízni benne, folyamatosan küszködöm, és eszembe jutnak azok a dolgok, amiket velem tett. Uram, te vagy az egyetlen, aki vissza tudja adni a belé vetett bizalmamat, ezért kérlek, mutasd meg nekem, hogyan bízzak benne újra. Távolíts el minden kétséget, ami a szívemben van, és töltsd be ezt az űrt a te szereteteddel. Jézus nevében hiszek és imádkozom, Ámen.

Bölcsesség ima

Atyánk, Istenünk, szilárdan állunk a te igédhez, amely azt mondja, hogy ha valakinek nincs bölcsessége, kérjen tőled, mert te nagylelkűen adsz, anélkül, hogy hibát találnál. Uram, a kapcsolatunk romokban hever, és nem tudjuk, hogyan bánjunk egymással. Adj nekünk bölcsességet, hogy meggyógyíthassuk megromlott házasságunkat. Hatalmas kezed legyen rajtunk, amikor megpróbáljuk feloldani nézeteltéréseinket, és egyként összefogni. Szeretünk és imádunk téged. Jézus nevében hiszek és imádkozom, Ámen.

Kísértés ima

Uram, túl erős a kísértés, hogy kilépjünk ebből a házasságból. Nem látom, hogyan tudnám megoldani a dolgokat a társammal. Eltávolodtunk egymástól, és olyan, mintha már nem is szeretnénk egymást. De Uram, te azt tetted a szívembe, hogy ne lépjek ki, hanem küzdjek tovább ezért a házasságért. Kérlek, hozz gyógyulást a szívünkbe, hogy képesek legyünk együtt átvészelni ezt a nehéz időszakot, és a végén győztesen kerüljünk ki belőle. Legyen a te szerető jóságod velünk. Jézus nevében hiszünk és imádkozunk, Ámen.

Mélyebb megértés ima

Uram Jézus, az az igazság, hogy már nem értem meg a házastársamat, és nem tudom, hogyan kellene ezt megtennem. Kérlek, adj nekem mélyebb megértést arról, hogy ki a házastársam, és hogyan segíthetek neki. Segíts, hogy megértsem, miért viselkedik úgy a társam, ahogyan viselkedik, és hogyan tudnék úgy cselekedni, hogy ne okozzak még több súrlódást a házasságunkban. Drága Jézus, segíts nekem félretenni az önzést, hogy úgy szerethessem a társamat, ahogyan Te szeretsz engem. Jézus nevében hiszek és imádkozom, Ámen.

Változás ima

Uram, a társammal való kapcsolatomnak változásra van szüksége, amit csak te tudsz elérni. Senki sem segíthet ezen a ponton. Isteni beavatkozásra van szükségünk. Változtasd meg a szívünket, hogy képesek legyünk újra és újra szeretni egymást. Nyilatkoztasd ki nekünk azokat a dolgokat, amelyeken egyénileg és párként is változtatnunk kell. Ha vannak dolgok, amelyeket titkolunk egymás elől, hozd felszínre őket, és segíts, hogy megbánjuk és megalapozott döntéseket hozzunk. Urunk, tudjuk, hogy felelősséget kell vállalnunk az életünkért, és meg kell tennünk a szükséges változtatásokat. Segíts, hogy megtegyük a szükséges lépéseket, hogy a változásért dolgozhassunk. Jézus nevében hiszek és imádkozom, Ámen.

Átalakulási ima

Örökkévaló Atyánk, a te igéd azt mondja, hogy ne alkalmazkodjunk e világ mintájához, hanem elménk megújulása alakítson át minket. Uram, a házastársam és én vétkeztünk ellened azzal, hogy hagytuk, hogy házasságunk e világ mintájához igazodjon. Bocsáss meg nekünk, Uram, és alakítsd át a házasságunkat. Segíts, hogy szolgálatnak tekintsük, és ne csak egy közönséges házasságnak. Uram, amikor problémák merülnek fel, segíts, hogy csapatként és ne versenytársakként kezeljük őket. Emlékeztess minket arra, hogy az igazi ellenség azért van, hogy tönkretegye a házasságunkat. Jézus nevében hiszek és imádkozom, Ámen.

Kapcsolati ima

Atyám, leteszem ma eléd problémás házasságomat. Arra kérlek, hogy kérlek, éleszd fel kapcsolatunkat. Újítsd meg egymás iránti szeretetünket, és segíts, hogy tisztelettel dolgozzuk fel nézeteltéréseinket. Uram, kijelentem és elrendelem, hogy az ellenségnek minden olyan terve, amely ezt a kapcsolatot szétzilálja, nem fog érvényesülni Jézus nevében. Engedd, hogy szívünk szeretetben égjen, és gondolataink igazodjanak a te gondolataidhoz. Mutasd meg nekünk, hogyan bánjunk egymással tisztelettel, és kösd össze szívünket a te szereteteddel. Jézus nevében imádkozom, ámen.

Öröm ima

Drága Uram, kérlek, töltsd el házasságomat örömmel. A haragot és a megbocsátást fegyverként használjuk egymás ellen. Elfelejtettük, hogy te egyként hoztál össze minket. Uram, add, hogy a házasság öröme, amelyet az ellenség ellopott tőlünk, hétszeresen helyreálljon. Jézus nevében én és imádkozom, Ámen.

Megbocsátás ima

Mennyei Atyánk, azt mondtad, hogy ha megvalljuk bűneinket, megbocsátasz nekünk, és megtisztítasz minket az igazságtalanságtól. Uram, bocsáss meg nekem és társamnak, mert vétkeztünk ellened az egymással és a házasság intézményével szembeni rossz magatartásunkkal. Segíts minket, hogy elviseljük egymást, és megbocsássunk, ahogy te is megbocsátottál nekünk. Segíts, hogy lélekben járjunk, hogy ne testünk kívánságait elégítsük ki, hanem dicsőítsük szent nevedet. Legyen gazdag bennünk a te igéd, hogy bölcsességgel inthessük egymást, és hálával a szívünkben imádjunk téged. Jézus nevében hiszek és imádkozom, Ámen.

Növekedési ima

Atyám, a házasságunk majdnem véget ért, de te eljöttél és segítettél nekünk. Köszönjük, hogy megmentettél minket, kedves Uram. Magasztaltassék a te neved mennyen és földön. Istenem, segíts, hogy tanuljunk a hibáinkból. Amikor kihívásokkal nézünk szembe, emlékeztess minket arra, hogy milyen messzire vittél minket. Segíts nekünk, hogy magunk mögött hagyjuk a múltunkat, és a nagyszerű tervekre összpontosítsunk, amelyekkel párként rendelkezel számunkra. Taníts meg minket arra, hogyan tehetjük jobbá a kapcsolatunkat, és adj nekünk szépséget a hamuért. Jézus nevében hiszek és imádkozom, Ámen.

Türelem ima

Uram, nehéz időszakon megyek keresztül. A párommal megegyeztünk, hogy dolgozunk a házasságunkon, és én teljes szívemből szeretném ezt tenni, de belül folyamatosan küzdök, mert félek, hogy megint csalódnom kell. Kezdek belülről szorongani, és emiatt elveszítem a türelmemet. Folyamatosan izgatottá tesz minden, mert nem tudom, hogyan kezeljem a történteket. Húzzon vissza azokra az időkre, amikor nem voltam kemény a házastársammal. Adj nekem türelmet, hogy kedves és együttérző tudjak lenni a társammal szemben. Fojtsd el szorongásomat örök szereteteddel, és tölts el békével. Jézus nevében hiszek és imádkozom, Ámen.

Ajánlott Írásaink: