5 Fontos Tanítás Jézustól, Ami Megváltoztatja Az Életedet:

Amíg a földön volt, Jézus megtanította, hogyan lehet boldognak lenni, békét találni, és visszatérni, hogy Istennel élhessünk. Evangéliuma ma is érvényes. Ha követed Jézust az általa tanított öt lecke alkalmazásával, életed örömtelibb és értelemmel teltebb lesz.

Ha szeretnél még Jézusról olvasni, vagy esetleg egy imát intézni hozzá, akkor nézd meg Pio Atya Kilencedét is, amely egy kilenc napos imádság Jézus szívéhez.

1. Szeresd Istent és felebarátodat

Amikor megkérdezték Jézustól, hogy melyik a legfontosabb parancsolat, azt mondta: „„Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez az első és a nagy parancsolat. A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.” (Máté 22:37-39).

Ha a gyűlöletet szeretettel, a haragot pedig kedvességgel helyettesíted, közelebb érzed magad Istenhez, és több békét veszel észre az életedben.

2. Élj az aranyszabály szerint

Jézus a hegyi beszédében ezt az aranyszabályt tanította: „Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük, mert ez a törvény, és ezt tanítják a próféták.” (Máté 7:12). Más szóval, bánjatok úgy másokkal, ahogyan szeretnétek, hogy veletek bánjanak. Ha így teszel, megerősödnek a kapcsolataid és boldogabb leszel.

3. Legyen hited Jézus Krisztusban

A János 3:16-ban ezt olvassuk: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen”. A Jézus Krisztusba vetett hit azt jelenti, hogy hiszünk benne és a tanításaiban. Ha így teszel, az áldást hoz rád ebben az életben és az eljövendő életben.

4. Kommunikálj őszintén Istennel

Jézus példamutatással tanította, hogy gyakran imádkozzunk Istenhez, a mi Mennyei Atyánkhoz. Isten szeret téged. Készen áll arra, hogy segítsen neked. Kommunikálj vele imádságon keresztül, fejezd ki háládat, és kérj olyan dolgokat, amelyekre szükséged van.

5. Szabadon bocsáss meg

Amikor Jézus a földön járt, Péter megkérdezte tőle: „Uram, ha vét ellenem testvérem, hányszor kell neki megbocsátanom? Talán hétszer?”. Jézus így válaszolt: „Mondom neked – felelte Jézus –, nem hétszer, hanem hetvenhétszer. (Máté 18:21-22). Amikor szabadon megbocsátást kínálunk másoknak, több békét és megbocsátást hívhatunk a saját életünkbe.

Ajánlott Írásaink: