Jezus

10 Érdekes Tény Jézusról, Ami Valószínűleg Meg Fog Lepni:

Jézus Krisztus a történelem egyik legvitatottabb alakja. És az egyik legbonyolultabb dolog, amit Jézussal kapcsolatban meg kell érteni, az az ő embersége. Nem nehéz elképzelni Jézust emberként, pont úgy, mint mi? Azt gondoljuk, biztosan nem tapasztalta meg, hogy milyen is valójában felnőni, kezdve a csecsemőkortól egészen a tinédzser és fiatal felnőtt évekig. Azt gondoljuk, biztosan nem küzdött haraggal, szorongással vagy más fájdalommal, mint mi ma. De a valóságban Ő mindent megtapasztalt, amit mi is.

Rengeteg olyan dolog van, amit talán soha nem fogunk tudni Jézusról, de íme 10 érdekes tény Jézusról, ami talán meglep téged is!

Ha többet szeretnél még olvasni Jézusról, vagy esetleg egy imát intézni Jézushoz, akkor nézd meg Pio Atya Kilencedét, amit Pio Atya imádkozott Jézus szívéhez.

10 érdekes tény Jézusról

Jézus nem volt egyke gyermek. Valójában voltak testvérei. Talán nehéz elképzelni, milyen lehetett Jézus kistestvérének lenni, de Máriának és Józsefnek az Ő csodálatos születése után további gyermekei is születtek.

 

12 éves korában Jézus eltűnt, miközben a családjával utazott. Jézus és családja Jeruzsálembe utazott a zsidó húsvétra. Az ünnep végeztével a család összecsomagolt és elhagyta Jeruzsálemet, kivéve egy családtagot, aki ott maradt, Jézust. És a családjának egy egész napba telt, mire észrevette, hogy eltűnt! Miután néhány napig keresték, megtalálták Őt, amint a templomban tanított. Kicsit ijesztő lehetett elveszíteni Isten Fiát!

 

Jézus dühös volt. Még az asztalokat is felborította a templomban. Nem tetszett neki, hogy az Ő Atyja házában olyan emberek élnek vissza másokkal, akik kihasználnak másokat. Talán meglepő lehet, hogy Jézus kimutatta a haragját, de üdítő tudni, hogy Ő is dühös lesz az olyan dolgok miatt, mint az igazságtalanság, akárcsak te és én.

 

Jézusnak több gondja volt az egyházi vezetőkkel, mint a közösségben élő emberekkel. Jézus szolgálata során kegyelmet és szeretetet nyújtott a hétköznapi embereknek, még a „bűnösöknek” is. És volt néhány kemény szava a korabeli vallási vezetőkhöz. Nem tetszett neki, ahogyan azokkal az emberekkel bántak, akiket szeretett. Ez azt mutatja nekünk, hogy nem számít, hány követőnk van, vagy mekkora hatalommal és befolyással rendelkezünk, fontos, hogy jól vezessünk másokat, mert Őt jobban érdekli, hogyan bánunk másokkal, mint az, hogy mennyire tartunk be egy sor szabályt.

 

Jézus nem volt fehér. Bár rengeteg festmény van a múzeumainkban, amelyek Jézust magas, fehér, szakállas skandináv fickónak festik le, Jézus valójában zsidó származású volt, és sötét bőrű, bozontos, sötét hajú fickó lehetett. Ezért a külseje drasztikusan másképp nézett ki, mint ahogyan azt gyakran elképzeljük.

 

Jézusnak szerény kezdetei voltak. Egy ács családba született, Jézus szegény, napszámos családból származott. Ez azt jelenti, hogy Jézus tudhatta, milyen lehet szegénységben élni, éhezni és szűkölködni. Bár Jézus Isten Fia, úgy döntött, hogy hétköznapi emberként jön a földre, mint te és én.

 

Jézus később, 30 éves kora körül kezdte meg a szolgálatát. Néhányan talán azt várnánk, hogy már akkor elkezdte a szolgálatát, amikor megszületett, de valójában normális tapasztalatokon ment keresztül, amikor csecsemőként, kisgyermekként, tinédzserként és fiatal felnőttként felnőtt.

 

A nők segítettek Jézust szolgálatának finanszírozásában. Jézus hihetetlenül tisztelte a nőket, és még egy halálra kövezésre készülő asszonynak is segített. Jézus nemcsak azt mutatta meg, hogyan kell bánni a nőkkel, hanem a nők valójában segítettek finanszírozni a szolgálatát. Lukács 8-ban beszél azokról a nőkről, akik követték Jézust és a tanítványait, és a saját eszközeikkel támogatták őket.

 

Jézus küzdött, amikor a halállal nézett szembe. Mindannyian tudjuk, hogy Jézus azért jött, hogy feláldozza értünk az életét, de elfelejtjük, hogy Ő is ember volt, aki küzdött, akárcsak te és én. Amikor a Gecsemáné kertben szembenézett a halálával, Jézus szorongott, és imádkozott, hogy Isten vegye el tőle ezt a szenvedést, ha lehetséges.

 

Jézus többért jött a Földre, mint hogy meghaljon a kereszten a bűneinkért. Azért jött, hogy emberként megtapasztalja az életet, hogy együtt érezzen velünk. Megtapasztalta a szívfájdalmat, az elutasítást, a megtévesztést, a veszteséget, a betegséget és a halált, akárcsak mi. Isten azt akarta, hogy a Fia, Jézus megtapasztalja ennek a világnak minden szívfájdalmát, ezért amikor imádkozunk, nem csak a Teremtőhöz, hanem ahhoz az Istenhez fordulunk, aki első kézből megérti a fájdalmunkat. Ahhoz az Istenhez imádkozunk, aki valóban meghallja imáinkat, látja szívünket, és érzi fájdalmunkat.

 

Lenyűgöző és csodálatos tudni, hogy az, aki azért jött, hogy megmentsen minket, valóban teljesen a mi cipőnkben járt. Ismeri a szívünket és a küzdelmeinket. Bár lehet, hogy másképp néznek ki, Ő mégis megért minket. Ez nemcsak vigasztaló, hanem reményt is ad nekünk, hogy ha Jézus képes volt szembenézni ezzel az élettel, és mégis teljesen Istenre hagyatkozva és bízva, akkor mi is képesek vagyunk rá.

Ajánlott Írásaink: