10 Rövid Esti Ima, Amivel Köszönetet Mondhatsz Istennek:

Mielőtt este lefekszel, szánj egy percet arra, hogy megköszönd Istennek, hogy erőssége alatt vezet és védelmez téged. Még ha a napod tele is volt küzdelmekkel és megpróbáltatásokkal, az Ő ereje át tud vezetni.

Azt mondják, hogy Isten senkinek sem ad olyan keresztet, amely nehezebb, mint amivel megbirkózik. A nehézségeid által megtanulhatod jobban szeretni és szolgálni őt. Ezeket a rövid esti imákat arra használhatod, hogy megköszönd Istennek, hogy a nap folyamán vezetett téged, és azért imádkozz, hogy a jövőbeli napjaidat úgy élhesd meg, hogy jobban szolgáld őt.

Ezek az imák számos különböző lehetőséget kínálnak. Némelyikük alvás közben Istenre bízza a lelkedet, és hálát ad Istennek egy újabb jó napért. Más imák azokról a csodákról elmélkednek, amelyeket Isten a nap folyamán kinyilatkoztat.

Eközben néhány ilyen ima egyszerűen csak védelmet kér, amíg éjszaka alszol. A rövid esti imák közül sokan arra kérik Istent, hogy segítsen neked az Ő békéjében és örökké tartó szeretetében lakozni. Amikor este lefekszel, ezek az imák segítenek abban, hogy Isten védelmét kérd, miközben egy újabb napot fejezel be.

Ha szeretnél még további hasonló imákat látni, akkor nézd meg az esti ima gyűjteményünket is, vagy a napi imáinkat!

10 Rövid Esti Ima:

1. Mennyei Atyám, köszönöm a mai napot és mindazokat a módokat, amelyekkel segítettél nekem, hogy jobban szeresselek és szolgáljalak téged. Köszönöm, hogy megadtad nekem a napfelkeltét és a madarak énekét. Köszönöm az ételeket, amelyeket élvezhettem, a zenét, amelyet hallottam, és a tetőt a fejem fölött. Köszönöm, hogy szerető barátokat és családtagokat adtál nekem, akik velem járnak ebben az életben. Mindenekelőtt köszönöm, hogy minden pillanatban velem vagy. Álmodjak ma éjjel szép álmokat, és ébredjek kipihenten, hogy holnap jobban szolgálhassalak téged. Ámen.

2. Még ha a sötétség közeledik is, te vagy a fény a szívemben. Jóságod és irgalmad megvilágítja világomat, hogy mindenben a te utadat követhessem. Most, hogy egy újabb nap a végéhez közeledik, megköszönöm neked mindazt a jót, amit e nap folyamán adtál nekem. Védj meg álmomban, hogy holnap is szolgálhassalak téged.

3. Annyira fáradt vagyok, Mennyei Atyám. Adj nekem egy jó éjszakai pihenést, hogy holnap újult erővel, új napot kezdhessek. Nyugtasd meg érzéseimet, és vigyázz elmémre, miközben pihenek. Engedd, hogy ma éjjel a te szellemedben pihenjek, hogy megújulva és energiával telve ébredjek a te szellemedben. Ámen.

4. Miközben sötétség tölti be a világot, te vagy a fény a szívemben. Ahogy a csillagok ragyogni kezdenek, a te ragyogó fényed megújítja a lelkemet. Ahogy a levegő egyre hidegebbé válik, te adsz meleget a lelkemnek. Ahogy a hold betölti az eget, tudom, hogy ma este biztonságban vagyok karjaidban. Köszönöm, hogy megvédtél engem ezen a napon, és kérlek, továbbra is védj meg, amikor alszom. Ámen.

5. Áldást adsz nekünk, amikor pihenünk, és helyreállítasz minket, amikor alszunk. Még akkor is, amikor elalszunk, gondoskodsz rólunk és megvédesz minket, hogy minden álmunk édes legyen. Te vagy a legbiztonságosabb hely és a kegyelem Istene. Megbocsátást kapunk, szeretsz és vezetsz minket. Mindannyiunknak adtad a hit magját, és segítettél, hogy tápláljuk azt, miközben növekszik. Te ismered minden legmélyebb gondolatunkat, érzésünket és vágyunkat. Még akkor is megérted és felfogod könnyeinket, amikor fáradtan sírunk. Minden nap folyamán mellettünk jársz és állandó barátunk vagy. Az éjszaka folyamán védelmet és vezetést kapunk, mivel bennünk maradsz és bennünk tartózkodsz.

6. Atyám, köszönöm, hogy mindig gondoskodsz rólam. Mindig hűséges voltál hozzám, és te voltál a biztos erőd, amely megvédi a lelkemet. Te voltál az a szikla, amelybe kapaszkodom, amikor szembenézek a világgal. Ezen az éjszakán jöjj el hozzám, és védd meg elmémet. Őrizd a szívemet, és burkold be lényemet szereteteddel. Teljes hitemet és bizalmamat beléd helyezem. Ámen.

7. Miközben biztonságban alszom az otthonomban, a te békédet iszom. Segíts megérteni a ma megélt tapasztalataimat és gondolataimat. Miközben megengedem magamnak, hogy megpihenjek, segíts, hogy lényemet neked adjam át. Neked adom reményeimet, félelmeimet, fáradtságomat és egész lényemet. Miközben a te gondviselésedre bízom a lelkemet, úgy döntök, hogy benned élek és hiszek. Továbbra is téged választalak mindig. Ámen.

8. Békében most lefekszem aludni. Te, Uram, segíts nekem biztonságban lakni. Köszönöm az újabb szép napot, és engedd meg, hogy alvás közben a te védelmedre bízzam a lelkemet.

9. Ahogy a nap lenyugodott és a hold feljött, köszönöm neked egy újabb jó napot. Még ha akadályokba ütközöm is, most már tudom, hogy szereteted és erőd által bármit meg tudok oldani. Védj meg, amikor alszom, és segíts, hogy növekedjek az irántad érzett szeretetemben. Ámen.

10. Most, hogy lefekszem aludni, imádkozom, hogy vezesd és őrizd meg lelkemet az éjszaka folyamán. Köszönöm a sok áldást, amelyet adtál nekem. Vigyázz a családomra, amikor alszanak, és segíts mindannyiunkat, hogy növekedjünk a te szeretetedben. Nem vagyunk méltók arra, hogy befogadjunk téged, de kegyelmed által meggyógyulunk.

Ajánlott Írásaink: