11 Ima A Családi Konfliktusok Megoldásáért:

Ha a családi életed konfliktusokkal terhelt, az érzelmi és lelki egészséged gyakran szenved. Ezek a felemelő imák a családi konfliktusokért emlékeztetni fognak arra, hogy ezek a problémák csak ideiglenesek, és hogy az Úr örökkévaló.

Ha szeretnél még inspirálódni, akkor nézd meg a napi imáinkat és válogass a kedvedre!

11 ima, amit érdemes elmondanod, ha családi konfliktusokkal terhelt az életed:

Türelem ima

Drága Istenem, végtelen bölcsességedben te indítottad el a házasság és a család intézményét. Hiszem, hogy a családom egy ajándék tőled, és az első szolgálat, amit nekem adtál. De Istenem, az ellenség háborút indított a családom ellen. A békét konfliktus és manipuláció váltotta fel. Régebben szerettük és tiszteltük egymást, most pedig mindenki önző lett. Uram, bűnbánatot tartok mindenki nevében. Mindannyian rosszat tettünk neked és egymásnak az önzésünkkel. Bocsáss meg nekünk, adj türelmet, hogy békésen oldjuk meg nézeteltéréseinket. Jézus nevében imádkozunk, ámen.

Szeretet ima

Uram Jézus, te már akkor szerettél minket, amikor még bűnösök voltunk, és akkor is elárasztasz minket szereteteddel, amikor mi elbukunk. Családként a fájdalom és a büszkeség miatt elvesztettük a fonalat. Tetteinkkel és szavainkkal megbántottuk egymást. Uram, add, hogy szereteted irányítsa gondolatainkat, tetteinket és szavainkat, amikor egymással érintkezünk. Kérlek, segíts, hogy úgy értékeljük egymást, ahogyan te értékelsz minket, és add meg nekünk a kegyelmet, hogy jól bánjunk egymással. Jézus nevében imádkozom, Ámen.

Béke ima

Mennyei Atyánk, családunkat a te trónod elé hozom. Uram, egyik konfliktusból a másikba kerültünk, és valahányszor megpróbáljuk megoldani a nézeteltéréseinket, a dolgok csak rosszabbodnak. Az ellenség elszántan szét akar minket választani, de te vagy az, aki összehozott minket. Szilárdan állok a hatalomban, amelyet gyermekedként adtál nekem, és megparancsolom az ördögnek, hogy hagyja békén a családunkat. Jézus vére borít be minket, és semmi, de semmi sem fog bántani minket. Jézus nevében hiszek és imádkozom, Ámen.

Megbocsátás ima

Ó Uram, sok nézeteltérésünk volt egymás között családként. Uram, egyikünk sem hajlandó beismerni a hibáját, csak másokat akarunk hibáztatni. Szentlélek, emlékeztess minket arra a nagy áldozatra, amelyet mennyei Atyánk hozott értünk Fia, Jézus által, hogy megalázkodjunk szívünkben. Kérlek, segíts, hogy ne egymás gyengeségeit és hibáit nézzük. Bocsássunk meg egymásnak, és legyünk olyan család, amely dicsőséget hoz nevednek. Jézus nevében hiszek és imádkozom, Ámen.

Kedvesség ima

Drága Uram, nehéz kedvesnek lenni a családoddal, amikor ők gonoszak hozzád. De ha nem vagy kedves, csak rontasz a helyzeten. Uram, engedd, hogy a Te Lelked segítsen nekünk megoldani az egymás közötti problémáinkat. Miközben találkozunk és megbeszéljük nézeteltéréseinket, segíts, hogy úgy legyünk kedvesek egymáshoz, ahogy Jézus is kedves volt a bűnösökhöz. Távolítsd el szívünkből a büszkeséget, és segíts, hogy úgy lássuk egymást, mint Isten gyermekeit, akiket mennyei Atyánk drágán szeret és megbocsát. Jézus nevében hiszünk és imádkozunk, Ámen.

Gyógyító ima

Drága Uram Jézus, azt mondod igédben, hogy akik fáradoznak és megterheltek, jöjjenek hozzád, és te adsz nekik megnyugvást. Jézusom, én ezzel a teherrel jövök hozzád, amit már régóta cipelek. Olyan sok megoldatlan probléma van a családunkban, de senki sem hajlandó megoldani őket. Mindannyian úgy teszünk, mintha minden rendben lenne, de a valóságban már nem vagyunk olyan közel egymáshoz, mint egykor családként. Hozz gyógyulást a szívünkbe. Minden fájdalmat, fájdalmat és rossz emléket mosson el a véred. Tisztíts meg minket a haragtól és a keserűségtől, és segíts, hogy úgy szeressük egymást, ahogyan te szeretsz minket. Ezt imádkozzuk a te szent nevedben bízva és hívően, Ámen.

Alázatos ima

Uram, köszönöm neked drága családomat. Köszönöm az irántunk való oltalmadat és szeretetedet. Mennyei Atyám, az ellenség keze ellene van ennek a családnak. Már nem alázattal közelítjük meg a családi ügyeket. Istenem, harcolj értünk! Segíts, hogy ne csak veled és másokkal szemben legyünk alázatosak, hanem akkor is, amikor egymással érintkezünk. Még ha nem is értünk mindig egyet, segíts, hogy mi magunk is alázatosak legyünk, és meghallgassuk egymást, még akkor is, ha eltérő a véleményünk. Jézus nevében hiszek és imádkozom, Ámen.

Mások érdekei ima

Mennyei Atyánk, engedd, hogy Szentlelked megtanítson minket arra, hogyan tegyünk másokat az első helyre, ahogyan te is minket tettél az első helyre azzal, hogy egyszülött Fiadat odaadtad, hogy meghaljon értünk a kereszten. Add, hogy új és mélyebb szinten tapasztaljuk meg szeretetedet, hogy képesek legyünk egymást Krisztus szeretetével szeretni. Kezdjük el a mai naptól kezdve mások érdekeit a saját önző érdekeink elé helyezni. Jézus nevében hiszek és imádkozom: Ámen.

Nyugalom ima

Ó Istenem, köszönöm igédet, mert lámpás a lábamnak és világosság az utunknak. Igéd azt mondja, hogy nem test és vér ellen harcolunk, hanem fejedelemségek, hatalmak és a sötétség urai ellen. Ma családként járulunk eléd, mert tudjuk, hogy az ellenség áll a viszályok mögött, amelyeket ebben a házban tapasztalunk. Az ellenség nem elégedett azzal a fejlődéssel, amit családként teszünk. Bár többször is beleestünk az ellenség csapdájába, a Szentlélek erejében újra felemelkedünk. Kijelentjük és elhatározzuk, hogy a konfliktus nem a mi részünk. Uram, segíts minket, hogy olyan dolgokat tegyünk, amelyek dicsőséget hoznak nevednek. Jézus nevében hisszük és imádkozunk, Ámen.

Csendesítsd el a szívünket ima

Mennyei Atyánk, szívünk nyugtalan a heves szóváltások miatt, amelyeket családként folytattunk. Egymás ellen fordultunk ahelyett, hogy a családunkért harcolnánk. Uram, távolítsd el a haragot és a viszályt közülünk, mert ahol viszály van, ott van minden gonosz cselekedet. Csukj be minden gonosz ajtót, amelyet megnyitottunk az ellenségnek, hogy bejöjjön ebbe a családba, és irányítson minket. Csillapítsd meg szívünket a te békéddel, és segíts, hogy Krisztus békéjében működjünk, amely felülmúl minden értelmet. Jézus nevében hiszünk és imádkozunk, Ámen.

Irgalmassági ima

Dicsőség Királya, irgalmazz a családomnak! Minden családtag nevében megbánom, hogy engedtem, hogy konfliktus alakuljon ki közöttünk. Érintsd meg szívünket, távolítsd el a fájdalmas emlékeket, és segíts, hogy irgalmasak legyünk egymáshoz. Kérlek, segíts, hogy kerüljük a gonoszt, és tiszteljünk téged kapcsolatainkkal. Mutasd meg nekünk nagy hatalmadat, hogy tisztelhessünk téged, és a te utadon járjunk egyénileg és családként. Jézus nevében hiszünk és imádkozunk, Ámen.

Ajánlott Írásaink: