7 Lelki Harc Ima Az Elméért:

Az élet nehéz lehet, de elmondhatsz imákat, hogy megerősítsd érzelmi és lelki állapotodat a sebezhetőséggel és a kísértésekkel szemben.

Ha pedig még inkább szeretnél rendet tenni a lelkedben, akkor nézd meg ezeket az imákat a lelki békéért is.

Íme 7 erős lelki harci ima az elméért.

Imádság az elme védelméért

Istenem, az én erődöm, most háború van az elmémben. A Te Igéd azt mondja, hogy adjak át mindent Neked imában, és akkor megadod nekem a Te békédet. Ez a drága ígéret az, amiért most Hozzád kiáltok. Az elmém most egy csatatér, és szükségem van a Te védelmedre. Őrizd meg szívemet és elmémet Krisztus Jézus által, és tedd elmémet a Te erősségeddé. Vezess ki a csatából a Te biztonságodba. Ámen.

Imádság a lelki békéért

Uram, békességem, elmém messze van a békétől, és nagy zűrzavarban van, mintha valaki más irányítaná. Tudom, hogy hozzád kell kötődnöm ahhoz, hogy ne a testem irányítson. Kérlek, segíts, hogy foglalkozzam a Te Igéddel, és hogy elmém Rád legyen rögzítve. Szükségem van a megígért tökéletes békére, amelyet csak Te adhatsz. Kérlek, vedd át az irányítást az elmém felett, és hozd el a Te békédet. Ámen.

Imádság a nyugodt elméért

Minden Vigasztalás Istene, nyugalmat keresek elmém számára. Miközben imádkozom és elmélkedem a Te Igédről, elmém gyakran elkalandozik a teendőim és szükségleteim listájára. Most szünetet tartok a napomban. Mély sóhajt fújok ki a lelkem mélyéből, és azt kérem: Kérlek, csendesítsd el a viharomat! Segíts, hogy eszembe jusson minden jóságod irántam. Szabadíts meg a szorongástól és a harctól, amely az elmém feletti uralomért dúl. Ámen.

Imádság az őrzött elméért

Ó Jehova, én Istenem, tudom, hogy amíg itt élek, harcolni fogok bűnös természetemmel. Mostanában ez a harc az elmémben zajlik. Könyörgöm Hozzád, hogy hallgattass el minden hangot, kivéve a sajátodat. Legyen a Te hangod olyan tiszta, mint a madarak éneke hajnalban. Helyezz egy falat körém, és harcolj az elmémért, miközben igyekszem Téged követni. Átadom mindenemet Neked. Ámen.

Imák a tiszta elméért

Mennyei Atyám, elmém naponta ki van téve olyan dolgoknak, amelyek nem szentek vagy tiszták, ezért tudom, hogy többre van szükségem Tőled, Krisztus. Az is nehéz, hogy a jóra összpontosítsak, amikor az elmém újra és újra lejátssza az összes rossz dolgot, amit tettem. Folyamatos a belső és külső tűzáradat, és szükségem van a Te segítségedre. Kérlek, vezess engem olyan szentírásokhoz, helyekhez és emberekhez, amelyek segíthetnek a Krisztus elméjét ápolni bennem. Ámen.

Imádság a megrögzött elméért

Csodák Istene, lelkemben tudom, hogy többre van szükségem belőled az életemben. Kérlek, segíts megértenem, hogy ki vagy Te, és megtapasztalni átalakító hatalmadat. Gondolataim hajlamosak az istentelen dolgokra összpontosító gondolatokra. Szeretném elmémet Rád és a Te szeretetedre rögzíteni, tudva, hogy ez biztosan békét hoz. Imádkozom, hogy vezess és vezess engem, hogy mélyebben megismerhesselek Téged. Ámen.

Imádság az átadott elméért

Ó, szerető odaadás Istene, a Te üdvösséged és irántam való szereteted ismerete sisakot ad elmémnek. Elmémnek ezekre kell összpontosítania a múltbeli választások és döntések helyett. Azonban a negatív gondolatok uralkodnak, és újra és újra lejátszódnak elmémben. Azért imádkozom, Uram Jézus, hogy vedd át a Neked járó hatalom helyét, és uralkodj az elmém felett. Ámen.

Ajánlott Írásaink: