10 Fontos Ima, Amit Egy Testvérért Érdemes Elmondanunk:

Ha jó és rossz időkben egyaránt szereted a testvéredet, és azt akarod, hogy a legjobbat kapja, amit az élet nyújtani tud, akkor ezekre az imákra van szükséged.

Ha szeretnél még hasonló imákat olvasni, akkor nézd meg a napi imáink gyűjteményét is!

Íme 10 erőteljes ima a testvéredért:

A barátság imája

Jézusom, Igazságos Megváltóm, köszönöm neked a testvéremmel való szeretetteljes barátságomat. Köszönöm, hogy társakként és támogatóként helyeztél minket egymás életébe. Kérlek, ápold barátságunkat, és helyezd áldásaidat kapcsolatunk középpontjába. A tegnap emlékei és a holnap reménye által barátságunk növekedjen és virágozzon tovább. Jézusom, ezt kérem a Te mennyei nevedben, Ámen.

Védelmi ima

Hatalom Ura, kérlek, helyezz védőpecsétet testvérem életére. Áldd meg őt biztonsággal és békével. Mindenható jelenléteddel járjon át az élet veszélyein. Védd meg testét, elméjét és szívét. Kérlek, védd meg őt e világ gonoszságaitól, és ragyogtasd be a Te fényedet mélyen a lelkébe. A Te fényed által találjon vigasztalást. Jézus igaz nevében, Ámen.

Jó egészségért való ima

Jehova Ráfa, gyógyítóm, kérlek, adj jó egészséget a testvéremnek. Ahogy öregszik, adj neki erős testet és lelket. Ahogy az elméje öregszik, adj bölcsességet és erőt a gondolataiba. Vedd őt körül áldásaiddal, hogy virágozhasson a Te országodban. Járj a közelében, ó Istenem. Áraszd el őt jó egészséggel és helyreállított lényével. Ámen.

Az erő imája

Mennyei Seregek Istene, szerető szívvel kérem ezt Tőled. Kérlek, adj erőt testvéremnek. Add, hogy teste és elméje találja meg az energiát és a kitartást, hogy végzetébe lépjen. Tudom, hogy fontos dolgokat tartogatsz számára, Uram. Kérlek, segíts testvéremnek legyőzni minden belső vagy külső akadályt. Tisztítsd meg lelkét a bűntől, és segíts neki új lépéseket tenni előre. Általad találja meg az erőt, hogy vállalja a mai napot. Ámen.

A nehézségek imája

Győzelem Istene, testvérem sok küzdelmen ment keresztül. Szíve fájdalmakon és megpróbáltatásokon ment keresztül. Engedd meg, Uram, hogy oly bőségesen belépj az életébe. Érezze a Te vezetésedet és szeretetedet minden egyes új lélegzetvétellel. Mutasd meg neki csodálatos tervedet, és vidd őt a Te világosságodba. Lássa meg újra a jóságot, az örömöt és a békét. Általad érezze magát felfrissültnek és képesnek arra, hogy elmenjen a fájdalomtól. Jézus hatalmas nevében, Ámen.

Imádság a fiatalabb testvéremért

Mindenható és Örökkévaló Isten, kérlek Téged, hogy légy fiatalabb testvéremmel. Lágy lélekkel és ártatlan örömmel keresi a világot. Add, hogy ezt a fiatalos jellemet őrizze meg magában. Vigyázz rá az élet akadályain keresztül, és emlékeztesd őt mindarra a szeretetre és támogatásra, amely körülveszi őt, mind itt a földön, mind pedig Tőled, a Te örökkévaló országodban. Kérlek, Uram, védd meg őt. Adj neki pillanatokat, hogy ragyogjon és növekedjen. Ezt kérem a kisöcsém iránti szeretettel teli szívvel. Fiad, Jézus hatalmas nevében. Ámen.

Imádság az idősebb testvéremért

Istenem, én erősségem, imádkozom idősebb testvéremért. Ő szeretett engem és megvédett engem. Megtanított engem a Te jóságodra. Imádkozom, hogy oltalmazd és támogasd őt. Áraszd el őt szeretettel és mindenható jelenléteddel. Őrizd és tartsd őt biztonságban, ahogyan te is tetted értem. Töltsd el őt azzal a vigasztalással, hogy Te mellette vagy. Kérlek, tápláld és erősítsd kapcsolatunkat. Add, hogy megbonthatatlan kötelékkel, Benned örvendezve együtt járjuk végig ezt az életet. Jézus nevében, Ámen.

Imádság a távoli testvéremért

Útkészítő, csodatevő, vágyakozó szívvel kereslek Téged. Nagyon hiányzik a testvérem. A távolság elválaszt minket testileg és érzelmileg. Bárcsak láthatnám a mosolyát és megölelhetném. Imádkozom, Uram, hogy töltsd meg elméjét és szívét vágyakozással, hogy beszélhessen velem. Add meg neki a vágyat, hogy megújítsd a kapcsolatunkat, és újra összehozz minket. Emlékeztesd őt arra, hogy a családi szeretet örök és időtlen. Nem lehet olyan távolság vagy nehézség, amely megtörheti kötelékünket. Örüljünk egymás iránti szeretetünknek. Ámen.

Imádság az új kezdetekért

Ó Uram, hatalmas hatalmad, imádkozom ma testvéremért. Életének új fejezetét kezdi. Kérlek, légy mellette ebben az izgalmas és stresszes időszakban. Kérlek, vedd körül őt erőteljes jelenléteddel, hogy emlékeztesd őt szeretetedre és társaddal való együttlétedre. Mutasd meg nekem, hogyan támogassam őt ebben az új időszakban. Add meg nekem a szavakat, hogy szerető és barátságos hangja legyek, amikor szüksége van rám. Használj engem, hogy emlékeztessem őt jóságodra, amikor az élet nehézzé válik. Ezt kérem Jézus dicsőséges nevében. Ámen.

Imádság a szeretetért

Uram, a rendíthetetlen szeretet Ura, most szükségem van a Te szeretetedre a családomban. Kérlek, hozz szeretetet a testvéremnek. Találja meg a szeretetet azokban az emberekben, akikkel találkozik, és azokban az élményekben, amelyeken keresztülmegy. Legyen minden reggel és este a Te szereteted jele. Kérlek, vedd őt körül szerető szavakkal, gondolatokkal és érzésekkel. Vedd körül őt mindenható és soha véget nem érő szereteteddel. Ámen.

Ajánlott Írásaink: