8 Bibliai Idézet A Világhoz Való Alkalmazkodásról:

8 Inspiráló, motiváló, felemelő és bátorító bibliai vers a NEM megfelelésről, a világnak való megfelelésről, és a világ mintájához való igazodásról. Imádkozom, hogy ezek a szentírások áldás és bátorítás legyenek számodra és a tieid számára.

Ha még érdekelnek további bátorító bibliai idézetek, akkor nézd meg az Isten megvigasztalásáról szóló bibliai idézet gyűjteményünket is.

#1. Kulcsfontosságú bibliai vers ~ Ne alkalmazkodjatok a világhoz.
Róma 12:2, És ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.

#2. Kapcsolódó bibliai vers ~ Ne szeresd a világot.
1 János 2:15, Ne szeressétek a világot, se azt, ami a világban van. Ha valaki szereti a világot, abban nincs meg az Atya szeretete.

#3. Fontos emlékeztető: Ne kövessétek a tömeget a rossz cselekedetekben.
2Mózes 23:2, Ne állj a rosszat akaró többség mellé, és ne vallj peres ügyben a többséggel tartva, nehogy elferdítsd az igazságot.

#4. Ne alkalmazkodj (1) ~ Ne csússz vissza a régi életmódodba!
1 Péter 1:14, Mint engedelmes gyermekek ne igazodjatok azokhoz a korábbi vágyaitokhoz, amelyek tudatlanságotok idején voltak bennetek

#5. Ne alkalmazkodj (2) ~ Ne másold a világ viselkedését és szokásait!
Róma 12:3, A nekem adatott kegyelem által mondom tehát közöttetek mindenkinek: ne gondolja magát többnek, mint amennyinek gondolnia kell, hanem arra igyekezzék mindenki, hogy józanul gondolkozzék az Istentől kapott hit mértéke szerint.

#6. Krisztusban való értéketek megismerése.
2 Korinthus 5:17, Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre.

#7. Isten igazságába vagyunk öltözve. Isten ereje ad nekünk győzelmet!
Efézus 4:24, Öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett.

#8. Ne alkalmazkodjatok a világhoz. Állítsd az elmédet Istenre.
Róma 8:5-6, Akik ugyanis test szerint élnek, azok a testiekre törekszenek, akik azonban a Lélek szerint, a lelkiekre törekszenek. De a test kívánsága a halálba vezet, a Lélek vágyódása ellenben élet és béke.

Ajánlott Írásaink: