4 Ima A Megbocsátásért – Önmagunkért És Másokért:

Akár a saját bűneinkért keresünk bocsánatot, akár arra kérjük Istent, hogy segítsen nekünk megbocsátani másoknak, az ima az első hely, ahol a helyreállítás és a gyógyulás keresése kezdődik. Az alábbi imák segíthetnek gondolataidat és szavaidat irányítani, amikor a megbocsátást keresed, vagy segítséget kérsz a másoknak való megbocsátásban. Nagy lépés a megbocsátás keresése, és te egy bátor lépést tettél a hitben!

Mielőtt belevágnánk a megbocsátásért szóló konkrét imákba, érdemes egy kis időt szánnod arra, hogy hideg fejjel átgondold a veled (vagy másokkal) történteket, és hogy mit parancsol nekünk Isten a megbocsátással kapcsolatban.

Könnyítsd meg a saját dolgodat, és nyugtasd meg a lelkedet ezzel az 5 imával a lelki békéről, mielőtt belevágnál a lenti imákba.

4 rövid ima a megbocsátásért:

Imádság Istenhez a bűnök megbocsátásáért

Uram Jézus, túl sokáig tartottalak távol az életemtől. Tudom, hogy bűnös vagyok, és hogy nem tudom magamat megmenteni. Többé nem csukom be az ajtót, amikor hallom, hogy kopogtatsz. Hit által hálásan fogadom üdvösséged ajándékát. Kész vagyok arra, hogy Uramként és Megváltómként bízzak benned. Köszönöm, Uram Jézus, hogy eljöttél a földre. Hiszem, hogy te vagy Isten Fia, aki meghaltál a kereszten bűneimért, és harmadnap feltámadtál a halálból. Köszönöm, hogy elviseled bűneimet és megajándékozol az örök élettel. Hiszem, hogy szavaid igazak. Jöjj be a szívembe, Uram Jézus, és légy az én Megváltóm. Ámen.

Imádság a megbocsátásért a haragosaim számára

Drága Irgalmas Uram,
Köszönöm a megbocsátás ajándékát. Egyszülött Fiad eléggé szeretett engem ahhoz, hogy eljöjjön a földre, és átélje az elképzelhető legnagyobb fájdalmat, hogy megbocsátást nyerjek. Irgalmasságod hibáim és bűneim ellenére is árad felém. Segíts, hogy ma feltétel nélküli szeretetet mutassak, még azok felé is, akik megbántottak.

Megértem, hogy bár sebeket érzek, az érzelmeimnek nem kell irányítaniuk a cselekedeteimet. Atyám, édes szavaid telítsék át elmémet és irányítsák gondolataimat. Segíts, hogy elengedjem a bántást, és elkezdjek úgy szeretni, ahogy Jézus szeret. Megváltóm szemével akarom látni a bűnelkövetőmet. Ha nekem meg lehet bocsátani, akkor neki is meg lehet. Megértem, hogy szeretetednek nincsenek szintjei. Mindannyian a te gyermekeid vagyunk, és az a vágyad, hogy egyikünk se vesszen el. Jézus nevében, ámen.

Rövid ima másoknak való megbocsátásért

Drága Uram, köszönöm Neked a megbocsátás erejét, és úgy döntök, hogy megbocsátok mindenkinek, aki megbántott engem. Segíts nekem, hogy [nevezz meg bárkit, aki megbántott] felszabadítsam és átadjam őket Neked [Róma 12:19]. Segíts megáldani azokat, akik megbántottak [Róma 12:14]. Segíts, hogy igazságban, békességben és örömben járjak, megmutatva a Te életedet itt a földön. Úgy döntök, hogy kedves és könyörületes leszek, megbocsátok másoknak, ahogy Te is megbocsátottál nekem [Efézus 4:32]. Jézus nevében, ámen.

Rövid ima az önmagunknak való megbocsátásért

Atyám, ma bocsánatot kérek minden negatív és ártalmas szóért, amit magamról mondtam. Nem akarok többé ilyen módon visszaélni magammal. Alakítsd át gondolataimat, és engedd, hogy megértsem, milyen csodálatos módon teremtettél engem. Változtasd meg a szokásaimat, hogy nyelvemmel reményt és kegyelmet mondjak az életemre. Jézus nevében.

Ajánlott Írásaink: