12 Lefekvés Előtti Esti Ima Felnőtteknek:

Az esti ima tökéletes módja annak, hogy hálát adjunk a nap áldásaiért, és imádkozzunk a holnapi reményért. Íme néhány a legjobb eredeti keresztény lefekvési imák közül felnőtteknek.

Ha szeretnél még több esti imát látni, akkor nézd meg a korábbi írásunkat is, amelyben összeszedtünk 35 esti imát, amikkel békében zárhatod a napot.

12 esti ima lefekvés előttre:

Biztonsági ima

Mennyei Atyám, szeretnék köszönetet mondani neked a sok áldásért, amit ma kaptam tőled. Köszönöm szeretetedet és védelmedet. Köszönöm, hogy egész nap vigyázol a családomra és rám. Uram, kérlek, hogy vigyázz ránk az éjszaka folyamán is. Védj meg minket minden gonosztól, amit az ellenség tervez ellenünk ezen az éjszakán. Jézus nevében hiszek és imádkozom, Ámen.

Igazi pihenés ima

Uram, hálás vagyok, hogy lehetővé tetted számomra, hogy elérjem a pihenésnek ezt az óráját. Ez egy nagyon nehéz nap volt, de te átsegítettél rajta. Most fáradt és kimerült vagyok. Az elmém tele van aggodalmas gondolatokkal. Uram, segíts, hogy ma este igazi nyugalmat találjak benned. Szabadíts meg ezektől a szorongó gondolatoktól, és tölts el a te békéddel. Ahogy lefekszem aludni, hogy megpihenjek, kérlek, Istenem, hogy újíts meg érzelmileg, testileg és lelkileg. Hadd ébredjek fel holnap felfrissülve és készen arra, hogy szembenézzek a nappal. Jézus nevében imádkozom, ámen.

Védelmi ima

Atyám, annyi mindent tettem vagy mondtam ma, ami ellentétes a te akaratoddal, bocsáss meg nekem. Ha bűn miatt bármilyen ajtót megnyitottam az ellenségnek az életemben, Uram, csukd be őket. Tisztíts meg drága Fiad vérével, és segíts, hogy a te utadon járjak. Jézus, védj meg az éjszakai rémülettől és a sötétségben járó dögvésztől. Úgy megyek aludni, hogy tudom, hogy ezen az éjszakán nem ér minket gonoszság, és nem közelít pestis a lakásomhoz. Köszönöm, hogy meghallgatod imáimat, Ámen.

Hálaadó ima

Uram, azért jövök hozzád ma este, hogy megköszönjem neked családomat és barátaimat. Hálás vagyok minden ajtóért, amelyet kinyitsz és bezársz az életemben. Köszönöm, hogy messzire vittél, nem erővel és nem hatalommal, hanem a te Lelked által. Uram, ahogy lefekszem ezen az éjszakán, tudom, hogy csak te vagy az, aki biztonságban lakik bennem. Köszönöm, hogy angyalaidnak adtad a felügyeletet felettem, azzal a tudattal fekszem le, hogy ők vigyáznak rám. Köszönöm feltétel nélküli szeretetedet Jézus nevében, imádkozom, Ámen.

Áldás ima

Uram, áldd meg családomat és engem ezen az éjszakán minőségi alvással. Ébredjünk holnap frissen és megfiatalodva. Áldd meg az otthonunkat és a környékünket, és tartsd őket biztonságban. Boríts be minket szereteted szárnyaival ma éjjel, és amikor holnap felébredünk, segíts, hogy ezt örömteli mosollyal tegyük. Térjen vissza hozzád minden dicsőség, Atyám, Jézus nevében imádkozom, Ámen.

Szorongás ima

Uram, egész nap szorongtam, és hogy őszinte legyek, a szívem még mindig nyugtalan. Uram, nem akarok ilyen érzéssel lefeküdni. Igéd azt mondja, hogy ne aggódjunk, hanem imádságban és könyörgésben adjuk tudtodra kéréseinket. Mindent, ami nyugtalanná tesz, a lábaid elé teszek, és úgy döntök, hogy ma este a te szeretetedben pihenek. Boríts be szereteted karjaival egész éjjel, és adj nekem álmot. Jézus nevében imádkozom, ámen.

Megbocsátás ima

Drága Atyám, azért jövök ma este eléd, hogy bocsánatot kérjek tőled. Annyi mindent tettem ma, amire nem vagyok büszke. Kérlek, Uram, bocsáss meg nekem, taníts meg a te útjaidra, és rejtsd el a te igédet a szívembe, hogy ne vétkezzem ellened, amikor holnap felébredek. Foglalkozz ma este a szívemmel, és segíts, hogy világosság legyek egy olyan világban, amely tele van sötétséggel. Távolítsd el a bűntudatot a szívemből, és segíts, hogy abban a tudatban aludjak, hogy megbocsátást kaptam és helyreálltál, Jézus nevében imádkozom, Ámen.

Béke ima

Drága Istenem, ahogy lefekszem aludni, kérlek, hogy adj nekem békét. Nagyon stresszes napom volt, ami nyugtalanná tett. Uram, nem tudom, mi vár rám holnap, de mindent a Te kezedbe helyezek. Nem hagyom, hogy a szívem nyugtalankodjon, mert hiszem, hogy te mindenről gondoskodni fogsz, miközben alszom. A te békéd, amely felülmúlja az értelmet, töltse be és őrizze meg szívemet az éjszaka minden gondjától. Jézus nevében hiszek és imádkozom, Ámen.

Nyugalom ima

Jézus, köszönöm, hogy ma megmutattad, mennyire szeretsz engem. Barátokat, családtagokat és munkatársakat használtál arra, hogy megmutasd nekem, miről szól a szeretet. Annyira hálás vagyok, drága Uram. Sajnálom, hogy túl sokat panaszkodtam. Legyen szívem elmélkedése ma este kedves neked. Istenem, küldd el angyalok seregét, hogy megvédjenek minket ma éjjel, amikor alszunk. Semmisíts meg minden tervet, amit az ördög ellenünk sző ma éjjel, és segíts, hogy békésen aludjunk mindenféle félelem nélkül Jézus nevében imádkozom, Ámen.

Szeretteink imája

Drága Istenem, szeretnék köszönetet mondani neked szeretteimért. Köszönöm, hogy egész nap védelmezed őket. Miközben aludni megyünk, küldd el angyalaidat, hogy vigyázzanak rájuk. Védd meg őket mindenféle gonosztól. Legyen ez az éjszaka békés számukra. Áldd meg és védd meg őket szereteteddel. Jézus nevében imádkozom, Ámen.

Remény a holnapra ima

Uram, lefekszem az ágyamba, tele a holnap reménységével, mert egyedül te, Uram, tartasz meg engem. Bár az élet tele van kihívásokkal, úgy döntök, hogy hiszek és bízom benned. Ma este átadom neked egész lényemet, és úgy döntök, hogy megpihenek ölelésed melegében, tudva, hogy mindig jelenvaló segítség vagy a szükség idején. Jézus nevében hiszek és imádkozom, Ámen.

Emberek a világban ima

Uram, te vagy az én Istenem, és ma este imádni akarlak téged. Atyám, sokféleképpen megáldottál. Szeretnék köszönetet mondani neked, Uram. Mennyei Atyám, a világ különböző részeiről származó embereket hozok a te képes kezedbe. Némelyikük éhesen alszik ma este, mások betegek, és némelyikük szorong. Uram, vigyázz rájuk, és légy a vigasztalásuk forrása. Atyám, találkozz velük ott, ahol szükségük van rájuk, és adj nekik álmot, mert te adsz álmot azoknak, akiket szeretsz. Jézus nevében imádkozom, Ámen.

Ajánlott Írásaink: