Pio-atya-idezetek

20 Inspiráló És Elgondolkodtató Idézet Pio Atyától:

A 20. században a keresztényeket világszerte lenyűgözte Szent Pio atya, egy figyelemre méltó olasz szerzetes. Bár élete nagy részét egy ferences kolostorban töltötte, hatása ma is érezhető.

A mai írásunkban összegyűjtöttünk további 20 mélyreható idézetet Pio atyától, amelyek inspirálhatnak és elgondolkodtathatnak.

Ha még nem hallottál volna Pio atyáról, vagy csak többet szeretnél megtudni akkor nézd meg a korábbi írásunkat, amelyben bemutattuk Pio atya életét és szellemi örökségét.

Pio-atya-inspiral

20 inspiráló idézet Pio atyától:

1. A kísértés elleni legjobb védekezési eszközök a következők: vigyázz érzékeidre, hogy megóvd őket a veszélyes kísértésektől, kerüld a hiúságot, ne hagyd, hogy szíved felfokozottá váljon, győződj meg az önelégültség rossz voltáról, menekülj a gyűlölettől, imádkozz, amikor csak lehet. Ha a lélek megismerné azt az érdemet, amelyet az ember a türelemmel elszenvedett és legyőzött kísértésekben szerez, kísértésbe esne: Uram, küldj nekem kísértéseket.

2. Óvni kell minden érzékszervedet, különösen a szemedet: ezeken keresztül jut be a szívbe a szépség és az érzékiség minden varázsa és bája. Amikor a divat, mint napjainkban, a provokáció felé fordul, és leleplezi azt, amire korábban még gondolni is rossz volt, óvatosságot és önuralmat kell gyakorolni. Amikor szükséges, nézni kell anélkül, hogy látnánk, és látni anélkül, hogy gondolkodnánk rajta.

3. Éljetek mindig a Jó Pásztor szemei alatt, és sértetlenül fogtok járni a gonosz legelőkön.

4. Ne feledjétek, hogy a mennyben nemcsak Atyátok, hanem Édesanyátok is van… Vegyük hát igénybe Mária segítségét. Ő csupa kedvesség, irgalom, jóság és szeretet számunkra, mert ő a mi Anyánk.

5. Kételkedni a legnagyobb sértés az Istenséggel szemben.

6. Egyszerűen járjatok az Úr útján, és ne gyötörjétek a lelketek. Gyűlöljétek hibáitokat, de csendes gyűlölettel, ne háborgó és nyugtalan gyűlölettel.

7. Inkább alázd meg magad Isten előtt, minthogy elkeseredj, ha Fiának szenvedéseit fenntartja számodra, és megtapasztaltatja veled gyengeségedet. A lemondás és a reménység imáját kell felajánlanod neki, még akkor is, ha gyarlóságod miatt elbuksz, és köszönetet kell mondanod neki mindazért a jótéteményért, amellyel szüntelenül gazdagít téged.

8. Az alázat magasztos foka nemcsak abban áll, hogy az ember felismeri saját alázatosságát, hanem abban is, hogy szereti azt. Én inkább választottam, mondja a próféta, hogy Isten házában alázatos legyek, mint hogy a bűnösök házában lakjak.

9. A jó szív mindig erős, szenved, de könnyekkel vigasztalódik, ha feláldozza magát felebarátjáért és Istenért.

10. Isten meggazdagítja azt a lelket, amely kiüríti magát mindenből.

11. A keresztény ember élete nem más, mint örökös harc önmagával; a lélek csak fájdalom árán virágozhat ki a tökéletesség szépségéig.

12. Aki a földhöz ragaszkodik, az a földhöz marad. Erőszakkal kell elhagyni. Jobb, ha egyszerre csak egy kicsit válik el az ember, mint egyszerre mindent. Gondoljunk mindig a mennyországra.

13. Kötődjünk szorosan Mennyei Édesanyánk Fájdalmas Szívéhez, és gondolkodjunk el határtalan fájdalmán, hogy milyen drága a mi lelkünk.

14. Ha nyugodtak és kitartóak vagyunk, nemcsak magunkat, hanem lelkünket is megtaláljuk, és ezzel együtt magát Istent.

15. A szeretetnek és a félelemnek együtt kell járnia, a félelem szeretet nélkül gyávasággá válik. A szeretet félelem nélkül elbizakodottsággá válik. Ha félelem nélküli szeretet van, a szeretet megfontoltság és fékezés nélkül szalad, anélkül, hogy vigyázna, hová megy.

16. Imádkozzatok, hogy Isten vigasztaljon benneteket, amikor a kereszt terhét érzitek, mert ezzel semmiképpen sem Isten akarata ellen cselekesztek, hanem Isten Fia mellé helyezitek magatokat, aki a kerti agónia alatt kérte Atyját, hogy küldjön neki enyhülést. De ha Ő nem hajlandó adni, álljatok készen arra, hogy kimondjátok ugyanazt a „Fiat”-ot, „Legyen úgy”, amit Jézus tett.

17. Forduljon fel a világ a feje tetejére, legyen minden sötétségben, és a Sínai-hegy teljesen lángoljon, borítsa be villámlás, mennydörgés – Isten veled van. De ha Isten sötétségben él, és a Sínai-hegy teljesen lángokban áll, villámlás, mennydörgés és zaj borítja, nem leszünk-e biztonságban a közelében?

18. Az Isten tiszteletére és a lelkek üdvösségéért eltöltött idő sohasem rosszul töltött idő.

19. Nem látjátok-e a Madonnát mindig a tabernákulum mellett?

20. Határtalanul hinned kell az isteni jóságban, mert a győzelem teljesen biztos.

 

Ajánlott Írásaink: