11 Rövid Ima, Amivel Érdemes Zárnod A Napodat:

Minden új nap, amit Isten ad nekünk, áldás, és minden nap végén szánjunk időt arra, hogy imádságban töltsünk időt Istennel.

Íme, a 11 legerősebb ima a nap végére.

Az elmélkedés imája

Uram, Istenem, végtelen hálát adok Neked, mert ismét egy újabb nap végére hoztál. Hálás vagyok, hogy egy újabb napot láttam elmúlni, és Te megtartottál és megáldottál napkeltétől napnyugtáig. Áldj meg továbbra is az éjszaka folyamán, és továbbra is vezesd lépteimet életem minden egyes napján. Jézus hatalmas nevében. Ámen.

Adj nekem pihenést ima

Mennyei Atyám, Fiadon, Jézus Krisztuson keresztül ismét megköszönöm Neked, hogy nagyszerűen felhasználtál engem arra, hogy terjesszem országod üzenetét. Tisztességes munkát hoztál nekem, és csodálatos barátokkal és családdal láttál el. Adj nekem ma éjjel pihenést munkámtól, hogy holnap újra felébredjek, készen arra, hogy hivatásomban Téged szolgáljalak. Ámen.

Hálaadó ima

Uram Jézus, el sem tudom mondani, mennyire hálás vagyok azért, amivel megáldottál. Tudom, hogy nem vagyok méltó arra a kegyelemre, amelyet adtál nekem. Sokat vétkeztem, de Te mégsem fordítod el tőlem arcodat. Uram, ne vond el tőlem jelenlétedet. Adj nekem kegyelmes szívet és lelket. Engedd meg, hogy hálával gondoljak erre a napra. Uram, a Te bőséges irgalmadban. Ámen.

Ahogy az éjszaka lenyugszik az imádságban

Atyám, Te teremted a napfelkeltét és napnyugtát életünk minden napján. Bízhatunk jóságodban, ahogyan abban is bízhatunk, hogy a nap reggel újra felkel. Uram, amikor a fény a horizonton túlra ereszkedik, hadd emlékezzünk arra, hogy Te vagy a világ világossága. Hadd legyünk biztosak abban, hogy a nap holnap felkel, és elűz minden sötétséget. Készítsd fel szívünket, hogy beléphessünk megközelíthetetlen és mindenre hívó világosságodba. A Te nevedben imádkozunk. Ámen.

Imádság a békés alvásért

Uram, Istenem, bár számtalan dolog történhetett volna ma velem, kegyelmedben gondoskodtál arról, hogy még egy napot megéljek. A napfelkeltétől a napnyugtáig egyedül a Te neved dicsérendő. Te óvtál meg engem a gonosz veszélyeitől. Uram, védj meg engem, amikor ma éjjel is alszom. Óvd meg elmémet attól, hogy tisztátalan gondolatokra és álmokra tévedjen. Enyhítsd a szorongást szívemben és elmémben, és segíts, hogy békében aludjak. Ámen.

Imádság a gondviselésért

Köszönöm Neked, Mennyei Atyám, hogy minden szükséges dolgot biztosítottál az életem fenntartásához. Te táplálod szolgáidat a Te kezed által, és bőségesen megáldottál minket. Gondoskodj továbbra is és tarts meg minket holnap is. Segíts, hogy minden napot hálás szívvel éljünk. Segíts, hogy ne sóvárogjunk, hanem hálásak legyünk azokért a dolgokért, amelyeket Te adtál nekünk. Jézus nevében. Ámen.

Hálaadás a tanúságtétel lehetőségeiért

Minden kegyelem Istene, Te megengeded szolgáidnak, hogy minden élőlénynek hirdessék az örömhírt. Ma lehetőséget adtál nekem, hogy tanúságot tegyek a Te megváltó hatalmadról. Megadtad nekem a lehetőséget, hogy sok hivatáson keresztül hirdessem az evangéliumot. Uram, az aratás bőséges, de a munkások kevesen vannak. Küldj ki továbbra is a Te szőlőskertjeidbe, hogy segítsek aratni a Te országodnak. Kegyelmedben imádkozom. Ámen.

A hála imája

Uram, Istenem, hálát adok Neked, hogy egy viharos nap alatt összetartottál. Úgy tűnt, hogy ma semmi sem ment jól számomra, de a Te hatalmad által képes voltam kitartani. Uram, Te rósz ránk kereszteket az életünkben. Mégsem hagysz el minket. Ehelyett erőt adsz nekünk, hogy elviseljük a szenvedést. Ebben a szenvedésben Te megmutatod a Te hatalmadat. Uram, mutasd meg továbbra is a Te hatalmadat az én gyengeségemben. Segíts, hogy ma és mindörökké Rád támaszkodhassak. Ámen.

Imádság az álmatlanságért

Uram, úgy érzem, mintha napok óta nem aludtam volna. Minden nap felhalmozódik, és egyre nehezebb elaludni, ahogy a stressz és a nyugtalanság felerősödik. Minden alkalommal, amikor lehunyom a szemem, az elmém száguld. Azon kapom magam, hogy a padlón járkálok, és azon tűnődöm, hogy mi lett volna. Uram, nyugtasd meg elmémet és idegeimet. Biztosítsd nyugtalan szívemet, hogy képes legyek elnyerni a pihenést, amelyre testemnek szüksége van ahhoz, hogy Téged és másokat szolgálhassak. Uram, hallgasd meg kiáltásaimat. Ámen.

Egy kapcsolati ima

Hűséges és irgalmas Istenem, nagy a Te hűséged, mert egy újabb napon is mellettem voltál. Csodálatos házastársat adtál nekem, aki elkísért a mai feladatokban. Uram, áldd meg továbbra is házasságomat. Adj erőt, szeretetet és kitartást, hogy továbbra is megmutathassuk kegyelmedet a világnak. Mert akik látnak minket, biztosan dicsőséget és hálát adnak Neked, Uram. Kegyelmedben hallgasd meg imámat. Ámen.

Imádság a felfrissült ébredéshez

Uram, mennyei Isten, hatalmas kezeddel megvédtél és biztonságban ágyamhoz juttattál. Segíts, Uram, hogy szilárdan megpihenjek karjaidban. Hadd aludjak nyugodtan és pihentetően, a Te védelmedben bízva. Védd meg testemet, elmémet és lelkemet a kísértéstől és a gonosz támadásaitól. Engedd, hogy testileg és lelkileg megújulva ébredjek, és készen álljak arra, hogy egy újabb napot szolgáljak Neked a világban. Mert Neked ajánlom magam és mindent Neked. Ámen.

Ha még szeretnél más imákat is megismerni, amivel a napot befejezheted, akkor nézd meg korábbi 35 esti imáról szóló írásunkat is.

Ajánlott Írásaink: