11 Bibliai Ima A Nyugodt Álmokért:

Jézus pontosan tudja, hogy mire van szükséged, pontosan abban a pillanatban, amikor szükséged van rá. Éppen ezért az esti imát arra kell használnod, hogy hálát adj neki – különösen akkor, ha a nap folyamán korábban ez véletlenül kiment a fejedből. Mielőtt észrevennéd, az esti imák elmondása esti rutinná válik, és úgy tudsz majd elaludni, hogy tudod, nem vagy egyedül. A legédesebb álmokért próbáld meg elmondani az alábbi éjszakai imák egyikét, mielőtt lefekszel.

Ha még több esti imát szeretnél megismerni, akkor nézd meg a korábbi írásunkat, amelyben összeszedtünk 35 esti imádságot.

11 ima a nyugodt álmokért:

Máté 18:18

Ó, hatalmas Istenem, most a rossz álmaim ellen imádkozom. Imádkozom, hogy amit a földön megkötözök, az a mennyben is megkötözve legyen; amit a földön feloldok, az a mennyben is feloldva legyen. Megkötöm a támadásokat, amelyeket az ellenfél az alvásomra intézett Jézus nevében. Kérlek, adj nekem édes, Isten adta álmokat, amikor nyugalomra hajtom a fejem. Imádkozom, hogy az ellenségnek az alvásomra irányuló tervei megsemmisüljenek. Ámen.

Lukács 10:19

Mennyei Atyám, imádlak Téged, mert hatalmat adtál nekem, hogy kígyókon és skorpiókon taposhatok, és az ellenség minden hatalmán, és semmi sem árthat nekem semmiképpen! Uram, úgy döntök, hogy gyakorlom a hatalmamat, különösen éjszaka, amikor álmodom. Rálépek arra a kapura, amelyen az ellenség szokott belépni és megzavarni álmaimat. Imádkozom, hogy a rossz álmok, amelyekben részem volt, semmiképpen se bántsanak engem. Ámen.

János 10:10

Uram, amikor eljön az éjszaka, intenzívebben érzem az ellenség támadásait, különösen alvás közben. Tudom, hogy a tolvaj lopni, ölni és pusztítani jön, de én nem tartozom a tolvajhoz. Hozzád tartozom, aki azért jöttél, hogy életem legyen, és még bőségesebben legyen. Az élet bőségéért imádkozom álmaimban, Uram. Pusztíts el minden rossz álmomat. Segíts, hogy békében aludjak. Ámen.

Példabeszédek 3:24

Hatalom Istene, a Te igéd azt mondja, hogy amikor lefekszem, nem szabad – és nem is fogok – félni. Többször tapasztaltam már rossz álmokat, amelyek miatt félelmet, bizonytalanságot és reménytelenséget éreztem, de imádkozom a rossz álmaim ellen. Imádkozom, hogy amikor lefekszem, ne féljek, hanem aludjak, és édes lesz az alvás! Igazi pihenést fogok kapni, és nem fogom elveszíteni az álmomat az ellenség játéka miatt. Jézus hatalmas nevében imádkozom. Ámen.

Ézsaiás 59:19

Hatalmas Megváltó, a Te szent nevedhez imádkozom most a szobámban, mielőtt elalszom. Tudom, hogy az Úr nevét féltik nyugatról, és a Te dicsőségedet a napkeltétől fogva. Amikor az ellenség áradatként tör rám álmaimban, emelj fel ellene Szentlelkeddel. Álmomban meglátom a győzelmet, hatalmas Megváltóm. Te nem ájulsz el, és nem fáradsz el az ellenség támadásaitól, ezért bízom Rád, hogy véget vetsz rossz álmaimnak. Ámen.

2 Timóteus 1:7

Béke Fejedelme, tudom, hogy nem adtad nekem a félelem lelkét. Azonban félelmet érzek, amikor alszom, mert rossz álmok vesznek körül. Fedd be most engem a Te igéddel. Te adtad nekem az erő, a szeretet és a józan ész lelkét. A rossz álmok, amelyeket az ellenség ültetett az életembe, nem fogják többé elvenni tőlem ezt a békét, amelyet Te ígértél. Ámen.

Jakab 4:7

Drága Uram, alávetem magam Neked! Tudom, hogy minden, ami vagyok, és minden, amim van, nem a Tiéd, hanem a Tiéd. Még az alvásom is a Te tulajdonod. Ellenálltam az ördögnek, de még mindig eljön, hogy éjjelente rossz álmokon keresztül megtámadjon. Imádkozom, hogy az ördög meneküljön el tőlem, mert a Tiéd vagyok. Imádkozom, hogy a rossz álmok elmeneküljenek tőlem. Légy velem ma éjjel, Uram, és vigyázz rám, amíg alszom. Ámen.

Joel 2:21

A teremtés Istene, áldott legyen a Te páratlan neved! Uram, méltó vagy arra, hogy dicsérjenek téged. Rossz álmok kísértenek már túl régóta, de nem félek. Örülök és örvendezem, mert Te nagy dolgokat teszel. A Te hatalmad képes megszüntetni a rémálmokat, amelyek éjjelente ébren tartanak, mert minden jó dolog Tőled származik. Atyám, áldj meg jó álmokkal, áldj meg békés alvással. Ámen.

Ézsaiás 54:17

Hatalmas Harcos, köszönöm Neked, mert egyetlen ellenem alkotott fegyver sem jár sikerrel! Egyetlen rossz álom sem ölhet meg, amit elszenvedek! A Tiéd vagyok, és minden nyelvet, amely ellenem támad az ítéletben, Te ítélsz el! Ez az én örökségem, mint a Te szolgád. Veled vagyok áldott és nagy kegyelemben részesített! Több vagyok, mint győztes, a rossz álmoknak nincs hatalmuk felettem. Ámen.

5Mózes 28:7

Szépséges, az ellenség több rossz álommal támadott meg engem! Jézus nevében imádkozom ezek ellen a támadások ellen. Uram, tudom, hogy ellenségeim ellenem támadnak, és boldogok lesznek arcom előtt, de azt is tudom, hogy egy úton jönnek ki ellenem, és hét úton menekülnek elém. Mert Neked van hatalmad az életem felett, Te velem vagy, bárhová megyek, még alvás közben is. Ezért imádkozom, hogy a rossz álmok hét úton meneküljenek el előlem! Ámen.

Efézus 6:12

Örökkévaló Istenem, tudom, hogy nem test és vér ellen küzdünk, hanem fejedelemségek ellen, hatalmasságok ellen, e világ sötétségének urai ellen, a szellemi gonoszság ellen a magasban. Tudom, hogy ezek a rossz álmok a szellemi gonoszság cselekedetei a magasban. De Atyám, imádkozom az ellenség tervei ellen. Békéért imádkozom álmomban. Mert nem a saját hatalmamban állok, hanem a Te hatalmadban. Ámen.

Ajánlott Írásaink: