5 Reggeli Ima, Amivel Érdemes Indítanod A Reggeleket:

Az, hogy hogyan kezded a napodat reggel, alapvető szerepet játszik abban, hogyan alakul a napod, és végül hogyan ér véget. Ha úgy döntünk, hogy úgy gurulunk ki az ágyból, és hagyjuk, hogy az élet elárasszon minket anélkül, hogy egy kis időt töltenénk Istennel, akkor gyakran az élet gondjai és a vele járó stressz gyorsan elboríthatnak minket. Ha a nap elején az élet kihívásaira összpontosítunk, és nem Istenre, könnyen elveszíthetjük a békénket, és a sarkunkban botladozunk a nap folyamán.

Másrészt, ha az imádságon keresztül először Istent keressük, és időt töltünk az Ő jelenlétében, akkor a reggeli közösségnek ezt a helyét megerősödve és energiával telve hagyhatjuk el, hogy bármit is hozzon a nap. Ha időt szánunk arra, hogy az Úrra összpontosítsunk, a dolgok, amelyekkel a nap folyamán foglalkozni fogunk, mintha elveszítenék a hatalmukat rajtunk, mert az erőnk Istentől származik.

Minden reggel, amikor felébredünk, köszöntsük az Urat, és rögtön belecsússzunk a hozzá szóló imádságba. Az Ő szívét kell keresnünk a bennünk felmerülő és a nap folyamán felmerülő kérdésekkel kapcsolatban. Ő jobban szeret bennünket, mint azt gondolnánk, és a Vele töltött idő értékes és létfontosságúbb, mint azt a legtöbben gondolnák.

Egy reggeli ima a napodhoz:

Mennyei Atyánk,

Köszönöm, hogy adtál nekem egy újabb reggelt, hogy felkeljek és keressem arcodat! Uram, Te csodálatos vagy, és szeretem a Veled töltött időt. Te vagy az oka annak, hogy az életem olyan jó, amilyen. Rájövök, hogy ma sokféle irányba mehetek a döntéseimmel, de a Te utadat akarom követni az életemben.

Keresem a Te arcodat, és vágyom a Te akaratodra az életemben. Kérlek, segíts, hogy felismerjem vezetésedet és vezetésedet, még a legapróbb részletekben is. Ma bölcsességet kérek Tőled, hogy tudjam, hogyan kell reagálnom minden helyzetben, amivel találkozom. Köszönöm a Te védelmedet, ahogyan a nap folyamán haladok.

Szeretnék másokat megáldani, ahogy Te megáldottál engem, és keresni fogom azokat a különleges pillanatokat, amikor hagyhatom, hogy a szívemben lévő szereteted kiáradjon valaki más életébe. Azzal, hogy ma reggel veled töltöm ezt az időt, tudom, hogy segítesz nekem, hogy a nap folyamán a helyes irányba haladjak, és hogy mindvégig dicsőséget adjak Neked.

Jézus nevében imádkozom. Ámen.

Mit mond a Biblia a reggeli imáról?

„Hajnaltájban, amikor még sötét volt, Jézus elindult, és kiment egy elhagyatott helyre imádkozni.” – Márk 1:35

A Bibliában nincs nagyobb példa a reggeli imára, mint Jézus Krisztusé. A fenti írásból láthatjuk, hogy még Ő is korán reggel felkelt, hogy imádkozzon. Ez azt jelenti, hogy nekünk is időt kell szánnunk arra, hogy Istent keressük, mielőtt a nap elkezdődik. Beszélgessünk vele, olvassuk az Igét, és mindig adjunk hálát az életünkben lévő áldásaiért.

A reggeli ima nem egyirányú beszélgetés. Hagyd, hogy az Úr a te szívedhez is szóljon, amikor a nap kezdete előtt közösséget vállalsz Vele.

5 bibliavers arról, hogy keressük Istent reggelente:

Zsoltárok 119:47 – Gyönyörködöm parancsolataidban, mert szeretem őket.

1Mózes 19:27 – Reggel fölkelt Ábrahám, hogy arra a helyre menjen, ahol az ÚR színe előtt állt.

Ézsaiás 33:2 – URam, kegyelmezz nekünk, benned reménykedünk! Légy segítségünk reggelenként, szabadítónk a nyomorúság idején!

Zsoltárok 5:4 – Uram, virradatkor már hallod kiáltozásomat, már reggel eléd tárom kérésemet és várok.

Zsoltárok 57:9 – Ébredj fel, lelkem; citera és hárfa, ébredjetek, fölkeltem a hajnalt!

A reggeli ima ereje és fontossága

Nézz körül, és hamar észreveszed, hogy a világ napról napra sötétebb lesz. Ha úgy döntünk, hogy a nap elején erre koncentrálunk, az még a legerősebb keresztényt is könnyen padlóra küldheti. Ezért olyan létfontosságú, amit ébredés után első dolgunkként teszünk. Számítanunk kell arra, hogy győzelmet aratunk a minden nap előttünk álló csaták felett, mert időt töltöttünk a Nagyobbal, mielőtt még elkezdtük volna a napot.

A reggeli ima nem jelenti azt, hogy az élet nem fog görbe labdákat dobni nekünk. Nem jelenti azt, hogy azért, mert időt töltöttél Istennel, a napod könnyű lesz.

Azt jelenti, hogy ahelyett, hogy a körülöttünk lévő negativitás rögtön a kapunál lehúzna minket, fel fogunk emelkedni, megerősödve az Ő jelenlétében töltött időnk által. Jézusra tekintve, mint Péter, aki kilép a csónakból, úgy fogjuk érezni, hogy át tudunk lépni a nehéz helyzeteken. Amikor Istent keressük irányításért, Ő megmutatja nekünk, hogyan manőverezzük azt, amivel a nap folyamán szembesülünk.

A reggeli ima bibliai igazsággal és erővel tölt el. Ha Isten értünk van, ki vagy mi lehet ellenünk?

Módok arra, hogy akkor is imádkozz, ha reggelente túl elfoglalt vagy:

Dicsérd Őt, még készülődés közben is; mert Isten mindig veled van.

Imádkozz halkan, ha kell, mert Isten még a gondolataidat is ismeri, mielőtt te gondolnád őket.

Hallgass dicsőítő és imádó zenét reggelente, és használd fel azt a „készülődés” időt arra, hogy felmagasztald Őt, és ismert és ismeretlen problémáidat az Ő jelenlétében zsugorítsd össze.

Használd az ingázást értékes időnek, amikor imádkozol és keresed az Urat.

Tartsd nyitva a Bibliádat és bármilyen más, általad használt áhítatot a konyhaasztalon, hogy miközben reggelizel, egyúttal lelki táplálékkal is táplálkozhass.

Őszintén szólva, ha reggelente túlságosan elfoglalt vagy Istenhez, akkor itt az ideje, hogy átrendezd a napirendedet úgy, hogy Istent helyezd előtérbe, és minden mást csak ezután ütemezz be. Ha valóban prioritás számodra, hogy reggelente időt tölts Isten jelenlétében, és Őt keresd először, akkor meg fogod találni a módját, hogy ezt megvalósítsd.

Minden napot az Úrral kell kezdenünk, hogy az Ő szívét kapjuk meg életünk minden kérdésében. Azzal kellene kezdenünk, hogy megköszönjük és dicsérjük Őt jóságáért és áldásaiért, még akkor is, ha éppen egy nehéz völgyön megyünk keresztül, mert Ő megígéri, hogy ott van velünk.

Végül pedig felfrissülve, helyreállítva és új erőre kapva kell kijönnünk az Istennel való közösségből, hogy nekivágjunk a napnak. Ha reggel, a napunk kezdetén az Ő országát és az Ő igazságát keressük először, akkor minden más, amire aznap szükségünk van, hozzáadódik hozzánk.

5 bónusz erős reggeli ima, amit naponta használhatsz

Összegyűjtöttünk néhány kedvenc reggeli imánkat áhítatos partnereinktől és szerzőinktől. Tapasztaljátok meg Isten erejét a gyógyulásért, a békéért és a vigasztalásért az előttetek álló napra! Ha szeretnél még több reggeli imát olvasni, akkor nézd meg a korábbi cikkünket, amelyben összegyűjtöttünk 20 reggeli imádságot.

A Lélek által felvértezve és felhatalmazva

Kedves Uram, Te mindenható vagy. Kérlek, zúzd szét bizonytalanságomat és kételyeimet, hogy hatékony tanúja lehessek a Te erődnek. Boríts be engem ma a Te Lelkeddel, és készíts fel arra, hogy elhárítsam az ellenség támadásait. Jézus nevében, Ámen.

Bizalom az előttünk álló napra

Drága Atyám, köszönöm, hogy meghívtál, hogy bízzam rád a túlterhelő napomat. Szentlélek, kérlek, segíts, hogy szememet és elmémet Rád irányítsam – nem pedig a képességeimre, hogy mindent el tudjak végezni a koffein segítségével. Segíts, hogy beléd vessem a bizalmamat, miközben türelmetlenül várom a békét, amelyet ígértél, hogy belém helyezel. Tölts el édes békés jelenléteddel, miközben azt éneklem: „Jézus, Jézus, drága Jézus, óh kegyelem, hogy jobban bízzak benned”. Ámen.

Minden reggel emlékezz könyörületességedre

Drága Uram, ma szükségem van a Te bátorításodra. Megragadom ezt a pillanatot, hogy emlékezzek a hozzám való hűségedre. Köszönöm, hogy gondoskodsz a következő lélegzetvételemről és mindenről, amire szükségem van. Köszönöm, hogy a Te könyörületed soha nem fogy el, minden reggel új. Add meg nekem a bölcsességet, hogy felismerjem az irántam való könyörületedet és szeretetedet. Jézus nevében, Ámen.

Béke és védelem

Drága Atyám, köszönöm, hogy megvédesz engem. Köszönöm az angyalokat, akiket megbízol, hogy vigyázzanak rám. Ma békében lehetek, tudván, hogy az életem a Te kezedben van. Jézus nevében, Ámen.

Egy erőteljes reggeli ima, hogy emlékezz az identitásodra

Drága Istenem, köszönöm jóságodat. Segíts, hogy a bűntudat vagy a szégyen helyett a kegyelmet válasszam! Identitásom biztonságban van Benned, és ma úgy döntök, hogy megpihenek az irántam érzett szeretetedben. Jézus nevében, ámen.

Ajánlott Írásaink: