3 Egyszerű Imádság, Amit Érdemes Gyakran Imádkozni:

A keresztény élet egyik leginkább alábecsült erőssége az imádság. Az ima az a mód, ahogyan kommunikálunk az Univerzum Teremtőjével, és Ő nemcsak meghallgat minket, hanem válaszol is.

Az ima által gyógyuláshoz, bölcsességhez, megkülönböztető képességhez, békéhez, védelemhez, örömhöz és annyi erőhöz jutunk, amit magunktól soha nem tapasztalhatnánk meg. Az imádságon keresztül láttam, hogy Isten átalakító ereje soha nem látott módon érkezik a szívembe és az életembe.

Imáinknak nem kell mélyrehatónak vagy hosszadalmasnak lenniük ahhoz, hogy Isten számára fontosak legyenek. Egyszerű, rövid imák lehetnek éppen azok, amelyekre szükségünk van a szükség idején.

Maga Jézus is egyszerű, rövid imákat imádkozott! Ma három olyan egyszerű imát szeretnék megosztani veletek, amelyek a legnagyobb hatással voltak az életemre.

1. Imádság a negatív gondolkodás felett

Ha valaha is szeretnél bepillantást nyerni abba az irányba, amerre a napod vagy a heted halad, csak nézd meg a gondolataidat. Amit gondolsz, annak hatalma van arra, hogy egy egész nap menetét irányítsa. Ha pozitív és igaz gondolatokkal kezded, az egy békés és teljes naphoz vezethet.

Az Isten igazságához nem igazodó negatív gondolatok zavaros és frusztráló naphoz vezethetnek. Ezért akarja Isten, hogy gondolatainkat a jó dolgokon tartsuk. A Filippi 4:8 azt mondja nekünk:

„Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe!” – Filippi 4:8

Ha a gondolataink negatívról pozitívra változtatása megváltoztathatja a napunkat jóról rosszra, akkor a gondolatoknak megvan az a hatalmuk is, hogy irányítsák az életünk menetét. Na ez aztán komoly dolog! Ezért is utasít minket a Biblia arra, hogy:

„Mindazt, ami Isten megismerése elé akadályként tornyosul, minden értelmet hatalmunkba ejtünk, s Krisztus iránt hódolatra kényszerítünk.” – 2 Korinthus 10:5

Állandó imám az, hogy a gondolataim igazodjanak Isten igazságához. Ez kemény munka, de a jutalom egy békés és gyümölcsöző élet, ami megéri a munkát. Íme egy egyszerű ima az elme csataterének megnyeréséért.

Imádság:

Drága Mennyei Atyám, köszönöm, hogy jó gondolataid vannak rólam. Gondolataim tükrözzék a te igazságodat és semmi mást. Amikor negatív gondolatom támad, imádkozom a segítségedért, hogy gyorsan felismerjem, és hogy adj erőt, hogy arra összpontosítsak, ami igaz, tiszta és szép. Köszönöm, Uram. Jézus Krisztus nevében imádkozom, Ámen.

2. Imádság a megkülönböztetésért

Most jobban, mint valaha, úgy tűnik, annyi lehetőség áll előttünk:

  • Melyik iskolába menjünk?
  • Melyik munkát válasszuk?
  • Melyik templomba járjunk?

Néhány döntés még nehezebb is:

  • Házasodjunk-e meg?
  • Elfogadjam-e ezt a munkalehetőséget, ami miatt az egész családomnak költöznie kell?
  • Vállaljam-e ezt a műtétet?

A lehetőségek és a saját döntéseink meghozatalának szabadsága csodálatos kiváltság, de ugyanakkor stresszhez és szorongáshoz is vezethet, amikor azon tűnődünk, vajon a helyes döntést hozzuk-e meg. Jó nekünk, hogy Mennyei Atyánk készen áll arra, hogy vezesse és irányítsa lépteinket, és bölcsességgel és ítélőképességgel lásson el bennünket, hogy jó döntéseket hozhassunk. Jakab 1:5 szerint:

Vakon is hozhatunk döntéseket anélkül, hogy Istent keresnénk, de miért ne keresnénk azt az Istent, aki ismeri a kezdetet a végtől? Íme egy egyszerű, rövid ima a bölcs döntésekért és megkülönböztetésért.

Imádság:

Drága Mennyei Atyám, köszönöm, hogy bölcsességeddel vezetsz engem. Imádkozom ma megkülönböztető képességért minden döntésemet illetően. Bízom a Te vezetésedben és vezetésedben, Uram. Szeretlek Téged. Jézus Krisztus nevében imádkozom, Ámen.

3. Imádság az átadáshoz szükséges erőért

Az első ima az erőért szól, hogy átadjam magam Isten akaratának és vágyának az életemre vonatkozóan. Jézus életet és teljes életet kínál nekünk (János 10:10), de soha nem fogjuk megtapasztalni ezt a teljes életet, ha nem engedjük meg Istennek, hogy teljes mértékben irányítsa az életünket.A kihívás itt az, hogy harcban állunk a bűnös testünk és az új Lélek között, amelyet Isten adott nekünk a megváltáskor. Biztos vagyok benne, hogy tudjátok, hogy az az erőszint, ami ahhoz szükséges, hogy Istent kövessük, és ne a testünket, időnként lehetetlennek tűnhet.

Ezért imádkozom Istenhez, hogy legyen erőm átadni magam Neki és nem magamnak. Az Ő erejéért imádkozom, hogy megtegyem, mert az én erőm cserben hagy. De még akkor is, amikor fáradt és gyenge vagyok, az Úr hajlandó és kész megadni nekem az Ő erejét, hogy átadjam magam azoknak a dolgoknak, amikről azt hiszem, hogy nem tudom megtenni vagy lenni. Ez az egyszerű ima lehetővé tette számomra, hogy úgy lássam Isten kezét az életemben, a házasságomban és a gyermeknevelésben, mint még soha.

Imádság:

Drága Mennyei Atyám, a Te utaid magasabbak az én útjaimnál. Imádkozom hatalomért és erőért, hogy feladjam az én utamat, és a Te legjobb utadat kövessem. Bízom benned, Uram. Jézus Krisztus nevében imádkozom. Ámen.

 

Ha érdekelnek még más imádságok is, akkor ajánljuk a figyelmedbe ezeket a kora reggeli imákat, amelyekkel már felkelés után megerősítheted a hálát a szívedben, és megalapozhatod a napodat.

Ajánlott Írásaink: