35-legjobb-esti-ima

35 Esti Ima, Amely Segít Befejezni A Napot Békés Elmével:

Nincs is jobb befejezés egy jól végzett nap után, mint egy megnyugtató esti ima.

Még ha egy csésze kávéval és egy tartalmas reggeli imával indítod is a napodat, túlságosan könnyű belefeledkezni a napi rutin káoszába és stresszébe. Mire a nap végén hazaérsz, lehetséges, hogy teljesen elfelejtetted a szándékokat, amelyeket ébredéskor kitűztél magad elé, ezért hasznos lehet, ha lefekvés előtt elmondasz egy éjszakai imát Istenhez. Akár arra vágysz, hogy megnyugodj, akár arra, hogy eltöröld a gondjaidat, vagy hogy erőt találj a hét végére, a legjobb éjszakai imák segítenek abban, hogy a napodat jó hangulatban fejezd be, függetlenül attól, hogy hová vittek a nap eseményei.

Jézus pontosan tudja, hogy mire van szükséged, pontosan abban a pillanatban, amikor szükséged van rá. Éppen ezért az esti imáidat arra kell használnod, hogy hálát adj neki – különösen akkor, ha ez a nap folyamán korábban véletlenül kiment a fejedből. Mielőtt észrevennéd, az esti ima elmondása esti rutinná válik, és úgy tudsz majd elaludni, hogy tudod, nem vagy egyedül. A legédesebb álmokért próbáld meg elmondani az alábbi esti imák egyikét, mielőtt lefekszel.

35 esti ima, ami segít nyugodt szível álomra szenderülni:

Esti ima a megnyugvásért

Miközben lefekszem álomba, hogy a Te kegyelmed által biztonságosan felébredjek újra, tarts meg engem abban az örömteli, eleven emlékezetben, hogy bármi történjék is, egy napon megismerem a végső feltámadást – a feltámadást -, mert Jézus Krisztus lefeküdt értem a halálba, és feltámadt megigazulásomért. Az Ő nevében imádkozom, ámen.

Esti ima a pihentető alvásért

Mennyei Atyám, aki nyugalmat adsz gyermekeinek – átmosod-e rajtam a minden értelmet meghaladó békét, amikor ma este lefekszem aludni? Kérlek, hogy könnyítsd meg a terheket, amelyeket cipelek. Az a vágyam, hogy hatékony [anya, feleség és barát] legyek, és tudom, hogy hozzáállásom, energiaszintem és lelki életem nem lesz elégséges ehhez, ha nem kapom meg a mély lelki pihenést, amelyet Te vágysz megadni nekem. Légy irgalmas, Uram, és adj édes álmot gyermekednek. Jézus nevében, ámen.

Esti ima a nehéz napok után

Atyám, alig tudom felemelni a szememet rád. Csak segítségért kiáltani tudok. Kérlek, nyújtsd ki kegyelmedet nekem ezen a napon. Segíts meglátnom, hogy te benne vagy ebben, és hogy velem vagy. Segíts, hogy emlékezzek arra, hogy téged nem lepnek meg és nem érnek váratlanul a mai nap eseményei. Bocsásd meg nekem a mai nappal kapcsolatos félelmeimet. bocsásd meg, hogy panaszkodtam és motyogtam, hogy milyen nehéz volt ez a nap. Bocsásd meg, hogy elfelejtettem, hogy te velem vagy. Bocsásd meg, hogy elfelejtettem, ki vagyok én, amiatt, amit a te Fiad, Jézus Krisztus tett. Bocsásd meg, hogy nem emlékeztem a dicsőséges igazságokra és gazdagságokra, amelyekkel az evangélium miatt rendelkezem. Atyám, hallgasd meg imámat! Adj nekem evangéliumi reményt e nehéz nap közepette. Segíts, hogy ragaszkodjak kegyelmedhez, bölcsességedhez és erődhöz.

Esti ima a hála pillanatáért

Mennyei Atyám, a napom a végéhez közeledik, és készen állok a lefekvésre, de mielőtt ezt megtenném, meg kell köszönnöm neked a mai hűségedet. Ez egy jó nap, még akkor is, ha a dolgok talán nem úgy mennek, ahogyan tervezem, vagy ha a világ káosszal telinek tűnik, mert te irányítasz… Köszönöm, Istenem, mindazokat az alkalmakat, amikor ma tudatában voltam a segítségednek, mindazokat az alkalmakat, amikor láthatatlan jelenléted olyan közelinek tűnt. Mindazokért a módokért, ahogyan a színfalak mögött dolgoztál, számomra ismeretlenül, azokért a pillanatokért, amikor a mennyből küldött angyalok mozdultak meg az érdekemben, olyan módon, amit soha nem fogok megtudni, köszönöm azokat is, Uram. Ámen.

Esti ima amikor újraindításra van szükségünk

Uram, vágyom azokra a pillanatokra hitem korai szakaszában, amikor éreztem a közelségedet, az örömödet, az energiádat és az életkedvedet. Megvallom, hogy a mindennapok ledarálták az irántad való szenvedélyemet. Megvallom, hogy hagyom, hogy a világ gondjai elnyomják az evangélium örömét. Uram, fordítsd újra feléd a szívemet. Rád szegezd a szemem, rád szegezd a szívemet. Segíts, hogy mától kezdve újrainduljon a hitem és az életem. Újítsd meg a szívemet, újítsd meg az életemet érted és a te útjaidért. Segíts, hogy az élet mindennapi rutinjait olyan pillanatoknak lássam, amikor kegyelmesen alávethetem magam a te akaratodnak. Köszönöm, hogy mindennap életem Ura vagy. Jézus nevében, Ámen.

Esti ima a szorongás enyhítésére

Drága Jézus, taníts meg arra, hogy mindennap a te lábaid elé tegyem terheimet. Mutasd meg, hogy bízhatok a te szerető gondoskodásodban. Add meg nekem, szeretteidnek a pihenés és a békés alvás tápláló áldását.

Esti ima a megbecsülés kimutatásáért

Atyám, köszönöm, hogy ma összetartasz. Szükségem volt rád, és te ott voltál nekem. Köszönöm a szeretet, az irgalom és a kegyelem minden egyes darabkáját, amit megmutattál nekem, bár nem érdemeltem meg. Köszönöm hűségedet még a szenvedésemben is. Egyedül neked jár a dicsőség. Ámen.

Esti ima az Ő áldásaiért

Uram!

Te áldasz meg minket, amikor pihenünk
Helyreállítasz minket, amikor alszunk
Gondoskodsz rólunk, amikor elalszunk
És édesdé teszed álmainkat.

Te vagy a legbiztonságosabb hely
Te vagy a kegyelem Istene
Megbocsátva, szeretve és megtartva
A hit minden kis magja.

Te ismered gondolatainkat és érzéseinket
Látod mély vágyainkat
Megérted fáradtságunkat
És felfogod minden könnyünket, amit elsírunk.

Mellettünk jársz minden nap
Állandó barátunk vagy
Velünk maradsz egész éjjel
Rád támaszkodhatunk.

Esti ima alvási segítségért

Kedves Atyám!

Nem tudok aludni.
Csak forgolódom és forgolódom.
Már megint.
Annyira hálás vagyok, hogy soha nem fáradsz el.
És soha nem alszol.
Hálás vagyok, hogy most is itt vagy velem,
Még akkor is, amikor az elmém nem hagyja abba a kavargást.
És az agyam nem hagyja abba a pörgést.
Még akkor is, ha tudom, hogy az aggódás nem vezet sehova.
És a szívemnek szüksége van arra, hogy Rád támaszkodjon.
Szükségem van Rád – a Jó Pásztorra –
Mert a bárányok számolgatása nem működik.
Megvigasztalnád a szívemet, ahogy csak Te tudod?
Megmentesz-e a saját gondolatspirálomból?
Mert tudom, hogy ha benned pihenek,
a béke, mint egy folyó, úgy árad a lelkembe és
Előre dicsérhetlek Téged az édes pihenésért.
Ámen.

Esti ima az Ő védelméért

Jézus, gyengéd pásztor, hallgass meg engem. Áldd meg ma éjjel ezt a kis báránykát. A sötétségen keresztül szállj le mellém, tarts meg biztonságban a reggeli világosságig.

Esti ima a hited helyreállításáért

Kedves Atyám!

Bevallom, hogy gyakran elfelejtem, hogy velem vagy. Gyakran elfelejtem, hogy milyen vagy. Megbocsátanál nekem ezért? Jobban meg kell ismernem téged. Jobban meg kell ismernem az Igédet és az ígéreteidet. Segíts, hogy életem minden területén téged tegyelek az első helyre. Segíts nekem, hogy napról napra éljek. Segíts, hogy ne aggódjak a holnap miatt, hanem arra koncentráljak, amit most teszel az életemben. Szeretnék bízni abban az ígéretedben, hogy gondoskodsz minden szükségletemről – anyagi, kapcsolati, fizikai, szociális, lelki és érzelmi. Segíts, hogy jobban bízzak benned, és kevesebbet aggódjak. Jézus nevében imádkozom, Ámen.

Esti ima angyali védelemért

Máté, Márk, Lukács és János,
Áldjátok meg az ágyat, amelyen fekszem.
Négy sarkot az ágyamnak,
Négy angyal a fejem körül;
Egy őrködik és egy imádkozik,
És kettő, aki elviszi lelkemet.

Esti ima hálaadásért

Istenem, barátom, ideje lefeküdni.
Ideje álmos fejemet pihentetni.
Előbb imádkozom hozzád.
Kérlek, vezess engem az igaz úton.

Istenem, barátom, kérlek, áldd meg édesanyámat,
Minden gyermekedet – nővéreidet, testvéreidet.

Istenem, barátom, ideje aludni.
Köszönöm neked, hogy a lélek egyedülálló,
És köszönöm, hogy még egy napot köszönhetek,
hogy futhatok, ugrálhatok, nevethetek és játszhatok!

Istenem, barátom, itt az idő, hogy elmenjek,
De mielőtt elmegyek, remélem, tudod,
hogy én is hálás vagyok az áldásomért,
És Istenem, barátom, szeretlek téged.

Esti ima az útmutatásért

Köszönöm Neked, Mennyei Atyám, Jézus Krisztus, a Te drága Fiad által, hogy megóvtál engem ezen az éjszakán minden bajtól és veszedelemtől; és kérlek Téged, hogy tarts meg engem ma is a bűntől és minden gonosztól, hogy minden cselekedetem és életem Neked tetsző legyen. Mert a Te kezedbe ajánlom magamat, testemet, lelkemet és mindenemet. Szent angyalod legyen velem, hogy a gonosz ellenségnek ne legyen hatalma felettem. Ámen.

Esti ima a kipihent ébredésért

Ó, Uram!

Menj el mindnyájunkkal pihenni; ha valaki felébred, enyhítsd meg számára az őrködés sötét óráit; és amikor a nap visszatér, térj vissza hozzánk, napunk és vigasztalónk, és hívj fel minket reggeli arccal és reggeli szívvel, munkára buzgón, boldogságra buzgón, és ha a nap szomorúsággal van megjelölve, erősen, hogy elviseljük.

Esti ima az Ő segítségéért

Atyánk, köszönjük neked az éjszakát és a kellemes reggeli fényt. A pihenésért, az ételért, a szerető gondoskodásért, és mindenért, ami a napot oly széppé teszi. Segíts, hogy megtegyük, amit kell, hogy kedvesek és jók legyünk másokhoz. Mindenben, amit teszünk, munkában vagy játékban, hogy napról napra szeretetteljesebbek legyünk.

Esti ima az Ő védelméért

Most lefekszem aludni, kérem az Urat, hogy vigyázzon és őrizzen engem egész éjjel, és ébresszen fel a reggeli világossággal.

Esti ima Isten erejéért

Mindenható Isten, fénytől ragyogó, áraszd rám jóságodat, hogy ragyogjon rám. Legcsodálatosabb Uram, minden dolgok teremtője, tartsd meg igazságodat, hogy megvédjen engem. Fenséges Király, aki mindenek felett uralkodik, ölj meg nagy szeretettel minden árnyékot körülöttem. Béke Fejedelme, dicsőséges és igaz, emeld fel erős karjaidat, hogy betakarjanak engem. Egész éjjel. Ámen.

Esti ima amikor érezzük Isten szeretetét

Atyám, te ismered gondjaimat és törődsz gondjaimmal. Ezért átadom neked ezeket a nehéz gondokat. Lábaidhoz teszem ezeket a helyzeteket. Az üres kereszt a pihenés helye, ahol elgondolkodhatok a te feltámadásodon és azon a pillanaton, amikor a szeretet győzött. Köszönöm, hogy a bennem lévő szereteted képes átalakítani életem táját. Békével megyek az új napba, és beléd helyezem reményemet. Semmi sincs a te megváltó szereteteden kívül, talán megpihenhetek most abban a tudatban, hogy te megvilágítod utamat és vezeted életemet. Ámen.

Esti ima Isten kegyelméért

Uram, köszönöm bőséges, bőséges kegyelmedet. Köszönjük, hogy egy cseppet sem kell kiérdemelnünk a kegyelem hatalmas folyójából, amely ma szabadon folyik értünk. Köszönöm a váratlan, ki nem érdemelt kegyelmet, amellyel elhalmoztad az életemet. Segíts, hogy szereteted és kegyelmed útjába állítsam magam. Segíts, hogy ne hanyagoljam el azokat a fegyelmeket, amelyekre szükségem van ahhoz, hogy rendszeresen találkozzam veled és igyak az élet vizéből. Köszönöm gazdag szeretetedet. Ámen.

Esti ima, amikor segítségre van szükségünk az elménk megnyugtatásához

Drága Istenem, amikor lefekszem aludni, lazítsd el testem feszültségét; nyugtasd meg elmém nyugtalanságát; csendesítsd el a gondolatokat, amelyek aggasztanak és zavarba hoznak. Segíts, hogy magamat és minden problémámat erős és szerető karjaidban pihenhessem meg. Add, hogy Lelked szóljon elmémhez és szívemhez, amíg alszom, hogy amikor reggel felébredek, azt találjam, hogy az éjszakában kaptam: világosságot az utamra; erőt a feladataimra; békességet a gondjaimra; bocsánatot a bűneimre. Adj nekem ma éjjel alvást, holnap pedig erőt az élethez.

Esti ima, amikor küzdelmes időkben vagyunk

Istenem, néha az élet elkeserít, és nehezen látom meg, hogy mi mindenért lehetek hálás. Nyisd meg a szememet, hogy meglássam az ajándékokat, amelyeket az életemben adtál. Azzal kezdem, hogy megköszönöm neked, hogy eléggé szeretsz ahhoz, hogy eljöjj a földre és meghalj, hogy örökké együtt élhessünk. Ámen.

Esti ima, amikor nyugalomra van szükséged

Szentlélek, kérlek, vegyél körül engem, gyere, tarts biztonságban. Tekerd be elmémet a te igazságoddal. Vezesd gondolataimat és nyugtasd meg félelmeimet. Nyugtasd meg érzelmeimet, Uram, hogy te vezesd érzéseimet, ne hagyd, hogy eluralkodjon rajtam a zaklatottság. Tartsd meg lelkemet, a jövőre vonatkozó látomással és a holnapra vonatkozó reménnyel. Szükségem van rád. Ámen.

Esti ima, amikor szükségünk van Isten világosságára

Mindenható Úristen, ahogyan megtanítottál minket arra, hogy az estét, a reggelt és a déli napot egy napnak nevezzük, és a napot úgy alkottad, hogy tudjuk, hogy lemegy: oszlasd el szívünk sötétségét, hogy világosságodról felismerjük, hogy Te vagy az igaz Isten és örök világosság, aki élsz és uralkodsz mindörökkön örökké. Ámen.

Esti ima, amikor túlterhelt vagy

Uram, amikor a szívem el van nyomva, áraszd el békéddel. Vezess engem Hozzád, az én sziklámhoz. Vezess a Te Igédhez, amely erőt és menedéket ad nekem. Segíts, hogy ne fussak a kisebb dolgokhoz. Vonzz engem, hogy először Hozzád fussak. Segíts, hogy szokjam meg, hogy a „túlterheltségemet” a Te akaratod alá helyezzem. Köszönöm, Uram. Jézus nevében, Ámen.

Esti ima, amikor tisztánlátásra van szükség

Uram, nem tudok aludni, mert egyszerűen nem tudom, mit tegyek. Ezek a nagy döntések nyomasztanak. Nem látom az összes választ, de hiszem, hogy te vezetsz. Segíts, hogy halljam a hangodat, segíts, hogy lássam a kezedet, amely minden lépésnél vezet. Tedd szabaddá előttem az utat, és kérlek, hogy nyisd ki a megfelelő ajtókat, és csukd be azokat, amelyeket nem nekem szántak, hogy átmenjek rajta. Most is átadom neked, és hiszem, hogy segítesz és dolgozol értem, még akkor is, amikor alszom.

Esti ima, amikor szükséged van az Ő áldására

Áldd meg ezt a házat és a benne élőket. Áldd meg adásunkat és vételünket. Áldd meg szavainkat és beszélgetéseinket. Áldd meg kezünket és pihenésünket. Áldd meg vetésünket és növekedésünket. Áldd meg a jövés-menésünket. Áldj meg mindenkit, aki belép és távozik. Áldd meg ezt a házat, add át békédet.

Esti ima, amikor hálásnak érzed magad…

Atyám, köszönöm neked a mai napot, mindazt, amiben megismertelek. A napfelkeltéért és a madárcsicsergésért, a zenéért, amit hallottam, és a dolgokért, amiket élveztem. Az ételekért, és a meghitt otthonért, amelyben élek, a közeli családomért és a különleges barátaimért. Legfőképpen pedig köszönöm, hogy minden pillanatban mellettem vagy. Álmodjak szép álmokat, és holnap újra felkeljek, hogy még egyszer köszönetet mondhassak neked. Ámen.

Esti ima, amikor félsz

Elmúlt a nap, ó Fiúisten, nézz le a te kisdedre! Ó, Fény Világossága, tarts meg engem ezen az éjszakán, és áraszd körém fényes jelenlétedet! Nem kell félnem, ha közel vagy; Te vagy az én Megváltóm kedves és drága.

Esti ima a világért

Vigyázz, drága Uram, azokra, akik ma éjjel ébrednek, vagy virrasztanak, vagy sírnak, és add angyalaidnak, hogy vigyázzanak azokra, akik alszanak. Gondozd a betegeket, Krisztus Uram. Pihentesd a te fáradtjaidat. Áldd meg haldoklóidat. Nyugtasd meg szenvedőidet. Sajnáld a te szenvedőidet. Védd meg örömtelieket. És mindezt a te szeretetedért. Ámen.

Esti ima a hozzád legközelebb állókért

Mennyei Atyám, kérlek, tartsd meg azokat, akiket szeretek, miközben alszanak. Áldd meg őket az értelmet meghaladó békével, vess beléjük reményt, amelyet nem lehet kioltani, növessz bennük álmokat és látomásokat a jövőjükre nézve, és védd meg őket feltétel nélküli szereteteddel. Ámen.

Esti ima a holnap reménységéért

Most lefekszem pihenni, hálát adok az Úrnak, életem áldott. Megvan a családom, az otthonom és a szabadságom, ha úgy döntök, hogy elkóborolok. Napjaim tele vannak kék éggel, éjszakáim is tele vannak édes álmokkal. Nincs okom könyörögni. Mindent megkaptam, amire szükségem van. A finom holdfény alatt hálát adok az Úrnak, hogy tudja, mennyire hálás vagyok az életemért a dicsőség és a harc idején. A dicsőség ideje reményt ad, a harc ideje megtanít megbirkózni vele. Így viszont sokkal erősebb vagyok, mégis földhözragadt, még mindig sok tanulnivalóval. Most lefekszem pihenni. Hálát adok az Úrnak; átmentem egy újabb földi nap próbáján, hálás vagyok a bőséges értékéért. Ez a nap egy különleges álom volt reggeltől az utolsó holdsugárig. Mégis, ha a közelgő hajnal szomorúságot hozna, hálásan kelek fel, hogy elértem a holnapot.

Esti ima a gyermekedért

Mennyei Atyám, odafent, kérlek, áldd meg ezt a gyermeket, akit szeretek. Hadd aludjon egész éjjel, és álmai legyenek tiszta gyönyörök. Amikor felébred, légy mellette, hogy érezze szeretetedet belülről. Ahogy növekszik, kérlek, ne engedd el, hogy tudja, te tartod a lelkét. Ámen.

Esti ima a nyugtalan éjszakákra

Drága Mennyei Atyám, itt, biztonságban veled, iszom a te békédet. Segíts, hogy át tudjam rostálni a sok élményt, érzést és gondolatot, amivel ma találkoztam. Megengedem magamnak, hogy megpihenjek, hogy lecsendesedjek és elcsendesedjek. Segíts, hogy átadjam neked mindenemet, fáradtságomat, aggodalmaimat, reményeimet és félelmeimet. Ahogy ma este alszom, úgy döntök, hogy megfogom a kezed. Azt választom, hogy veled élek. Úgy döntök, hogy hiszek, úgy döntök, hogy bízom, mindig téged választalak. Ámen.

Esti ima aggasztó időkben

Uram Jézus, kérlek, tisztítsd meg gondolataimat a haragtól és az aggodalomtól. Tudom, hogy az aggodalom nem a te akaratod számomra. Kérlek, gondoskodj minden szükségemről, ahogyan azt igédben megígérted. Neked adom minden félelmemet, gondomat és bajomat, ahogyan azt mondtad nekem. Hozz békét és vigasztalást a szívembe, és segíts, hogy megpihenjek benned és békességem legyen. Bocsáss meg nekem minden bűnömet, amit ma elkövettem, és töltsd meg szívemet szereteteddel.

Ajánlott Írásaink: