7 Legmegnyugtatóbb Bibliai Vers, Ami Segít A Szorongáson:

Ez a 7 szorongáscsillapító szentírás békét hoz az elmédbe, és segít leküzdeni a stresszt és a szorongást. Imádkozd hangosan ezeket a szorongásra vonatkozó bibliaverseket a lelked és az életed felett.

Az Úr nem akarja, hogy szorongó szíved vagy nyugtalan elméd legyen!

De azok számára, akik közülünk aggodalomtól és félelemtől szenvednek, tudniuk kell, hogy ez nem olyasmi, amit csak úgy „kikapcsolhatunk”. Harcolnunk kell. És hogyan harcoljunk? Felöltjük Isten fegyverzetét. Isten Igéjét használjuk fegyverként.

7 Szorongáscsillapító szentírási idézetek:

1. Amely napon elfog a félelem, mivel tebenned bízom.. – Zsoltárok 56:4

A szorongásnak nagyon sok formája van. Néha fizikai, máskor lelki. Néha az, hogy félsz a haláltól, máskor az, hogy nem tudod, mitől is szorongsz. A zsoltáros tud velünk azonosulni. Félt, de Istenbe vetette a bizalmát.

2. Hiszen Isten nem a csüggedtség, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét adta nekünk. – 2. Timóteus 1:7

Ez a szorongást megnyugtató szentírás segített abban, hogy tudjam, hogy ez a félelemérzet NEM az Úrtól van. Hanem a gonosztól. Amikor kijelented ezt az igazságot, akkor valami erőteljes dolog történik.

3. Zöldellő réteken legeltet. A nyugalom vizéhez terel, és felüdíti lelkemet. Az igaz úton vezérel, nevéhez híven. – Zsoltárok 23:2-3

A 23. zsoltár az abszolút kedvenc fejezetem az egész Bibliában! Szánjatok rá egy pillanatot, és gondolkodjatok el ezeken a szavakon:

„A nyugalom vizéhez terel

Nem háborgó tengerek, nem hullámok, amelyeket nem tudsz legyőzni, hanem csendes, szelíd vizek. Ez az, ahová az Atya visz téged. Ez az, ahová vágyik, hogy ott legyetek.

4. Kegyelmed és jóságod vezet életemnek minden napján, s az Úr házában lakhatom örök időkön át. – Zsoltár 23: 6

Ha a JÓSÁG és az irgalom követ egész életedben, akkor nincs helye a szorongásnak. Valld, hidd és hirdesd (igen, mondd ki hangosan), hogy a jóság és az irgalom követ téged, nem pedig a szorongás és a félelem.

5. Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok. – 1. Péter 5:7

Ő gondoskodik rólad. Törődik, amikor gyermekei aggódnak. Törődik, amikor tele vannak aggodalommal és stresszel.Ha megpihensz abban az igazságban, hogy Jézus valóban, igazán törődik veled, az elég lehet ahhoz, hogy vigaszt nyújtson, amikor szükséged van rá.

6. Feljegyezted, Uram, szenvedésem útját, összegyűjtötted tömlőidben könnyeimet. – Zsoltárok 56:8

Szeretem elképzelni, ahogy Mennyei Atyám szó szerint felfogja minden egyes könnyemet. Miért? Miért „tárolná” a világegyetem teremtője a könnyeinket? Emlékeztek? Ő törődik velünk. Érted! Értem! Jézus nem felejt el minket. Nem felejti el a fájdalmunkat és a szenvedésünket, magára veszi. Magával tartja a lelkünket.

7. Ti Istentől valók vagytok, gyermekeim, és legyőztétek őket, mert nagyobb az, aki bennetek van, mint az, aki a világban van. – 1. János 4:4

Az Ő, aki „bennem” van, az a Szentlélek, aki bennünk él. Az, aki „a világban” van, az az ellenség. Isten nagyobb a gonosznál, és miénk a győzelem, mert bennünk él a Szentlélek.

Ajánlott Írásaink: