5 Mód, Ahogyan Elhallgattathatod A Gonosz Hangját:

A Sátán hazug. Csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson (János 10:10). Túl sok időt töltött a keresztények elméjében azzal, hogy megpróbál meggyőzni minket arról, hogy nincs hatalmunk Jézus Krisztusban.

Kezdjük el elhallgattatni őt, és utasítsuk vissza, ezzel is gátolva, hogy a gondolatainkban tomboljon.

Az alábbiakban öt módszert osztok meg, amellyel elhallgattathatjuk a Sátán hangját

1. Mondd meg neki, hogy hallgasson el Jézus nevében

Kezdd itt. Szokj hozzá, hogy Jézus nevében egyszerűen megmondd neki, hogy fogja be a száját. Jézus nevében hatalmunk és felhatalmazásunk van arra, hogy elhallgattassuk. (Filippi 2:9-10)

Amikor felismered a fejedben azt a gondolatot, amelyről tudod, hogy nem az Úrtól származik, egyszerűen kezdd el elhallgattatni.
Mondd ki hangosan vagy a fejedben: „hallgattasd el a Sátánt”, majd utasítsd vissza, hogy tovább gondolj arra a dologra.

Azon kapom magam, hogy egy 6 hónappal ezelőtti beszélgetésre gondolok valakivel, és hirtelen megint bosszankodni kezdek vele. Ez nem az Úr, hanem a Sátán, és el kell hallgattatnunk!

Ha később újra felbukkan a gondolat, akkor megint hallgattassuk el. Kezdi majd megtanulni, hogy az elméd már nem az a hely, ahol gyökeret verhet gonosz gondolatai számára.

Minél többet teszed ezt, annál könnyebben felismered majd őt, és annál hamarabb fogod tudni elhallgattatni. Meg fogsz lepődni, milyen drasztikusan javulni fog a gondolati életed már ettől az egyetlen gyakorlattól.

Pál ezt mondja nekünk a Filippi 4:8-ban: „Végül pedig, testvérek, ami igaz, ami nemes, ami helyes, ami tiszta, ami szép, ami csodálatra méltó – ha valami kiváló vagy dicséretes -, ilyeneken gondolkodjatok, és a békesség Istene veletek lesz”.

Ha a gondolataid nem ehhez igazodnak, zárd le őket, és mondd ki elmédben és szívedben: GONDOLNI AKAROK arra, ami igaz, nemes, helyes, tiszta, kedves és csodálatra méltó. Hagyjuk abba, hogy a Sátán elszabaduljon a gondolati életünkben, azzal, hogy Jézus hatalmas nevében elhallgattatjuk őt. Ez gyakorlatot igényel, de lehetséges, hogy többé ne engedjük, hogy a Sátán uralja gondolatainkat.

A Jakab 4:7 azt mondja, hogy ha ellenállunk az ördögnek, akkor el kell menekülnie tőlünk, kezdjünk tehát ellenállni a gondolati életünkre irányuló támadásának, és ne hajlandóak legyünk azokat a gondolatokat gondolni, amelyeket ő ültet a fejünkbe.

2. Töltsd meg elmédet és szívedet Isten Igéjével

Azt mondják, hogy a tétlen elme az ördög játszótere, ezért inkább jó gondolatokkal kell megtöltenünk az elménket, mint rossz gondolatokkal vagy egyáltalán nem gondolatokkal.

Az elménk és a szívünk feltöltése Jézus erőteljes Igéjével nagyszerű módja annak, hogy átvegyük az irányítást gondolati életünk felett. Kezdd a Filippi 4:8 memorizálásával, nem kell szóról szóra tudnod.

Én gyakran csak azt mondom: „ami igaz, ami szép, ami nemes, ami helyes, ezeken fogok gondolkodni”. Ez nem sorrendben van, de általában így jut eszembe, és ez a lényege a szentírásnak.

Keress olyan szentírási részeket, amelyek rezonálnak, majd kezdj el ezeken meditálni a régi gondolatok helyett, amelyeken korábban meditáltál.

3. Meditálj Isten jóságán

Ő annyira, de annyira méltó a gondolati életünkre. Az igaz, kedves és nemes, akire a Filippi 4:8 utal, a mi édes Jézusunk.

Ő igaz, Ő kedves, Ő nemes, és a napjainkat azzal tölthetjük, hogy róla elmélkedünk, ahelyett, hogy az összes őrült gondolatról elmélkednénk, amit a Sátán küld az utunkba.

Gondolj arra a sok áldásra, amit Ő kegyelmesen adott neked, gondolj arra a kegyelemre és kegyelemre, amit Ő adott neked egész életedben, gondolj mindarra, ami még jönni fog!

A Zsoltárok 145:5-7 azt mondja: „Dicsőséged fönség és fényesség, és én csodatetteidről énekelek. Ők félelmes tetteid erejét beszélik, én meg nagyságodat hirdetem. Megemlékeznek végtelen jóságodról, és ujjonganak igazságosságodon.”

4. Készíts hálalistát

Amikor a Sátán tombol a gondolataidban, állj meg, és készíts egy hálalistát. A hálalista készítése nagyszerű módja annak, hogy megváltoztassuk a gondolkodásunkat, és emlékeztessen Isten jóságára.

Milyen áldások vesznek körül minket, amelyek gyakran észrevétlenek maradnak? Ha azon kapod magad, hogy visszasodródsz a régi gondolkodási mintákba, állj meg, és készíts egy listát 10-20 dologról, amiért hálás vagy, majd tölts el egy kis időt azzal, hogy Isten sok áldásán gondolkodsz.

„Köszönjék meg az Úrnak minden kegyelmét és csodáit, amelyeket az emberek fiaiért tett! Mert az éhezőket jóllakatta, s a nyomorgókat ellátta javakkal.” Zsoltárok 107:8-9

5. Töltsd meg elmédet dicsérettel

Szó szerint úgy tudjuk megvívni a csatáinkat, hogy dicsőítjük az Urat. Legközelebb, amikor a Sátán elkezdi megtölteni az elmédet olyan gondolatokkal, amelyekről tudod, hogy nem az Úrtól származnak, kezdd el dicsőíteni a mi nagy Istenünket.

„Az ÚRhoz kiáltok, aki dicséretre méltó, és megszabadulok ellenségeimtől.”. 2Sámuel 22:4

Összefoglalva

Jézus ereje által meg tudjuk fordítani gondolati életünket. Még ha évekig rossz gondolatokon meditáltál is, döntsd el még ma, hogy elkezdesz a helyes gondolatokon meditálni. Kérd Istent, hogy adjon erőt a fenti stratégiák alkalmazásához, és máris jó úton haladsz.

Ajánlott Írásaink: