4 Mód, Ahogyan Imádkozhatsz A Családtagjaid Megtéréséért:

Családi összejövetelek. Ezek a szavak bárkinek a szívébe rémületet üthetnek, mert lássuk be, a család még a legjobb helyzetekben is zűrös kapcsolatokhoz vezethet. Hol máshol találkozhatsz olyan emberekkel, akikben ennyi közös van, akikhez vérségi vagy házassági kötelék fűz tartósan, és akik ugyanakkor ennyire alaposan az őrületbe tudnak kergetni?

Ez az intenzív családi dinamika nagymértékben fokozódhat, ha a keresztény hited tényezőjét is hozzáadod a keverékhez. Lehet, hogy téged közeli és kiterjedt családdal áldott meg a sors, akik nagyrészt hívők. Csodálatos! Ez olyanná teszi ezeket a kapcsolatokat, amit meg kell becsülni, miközben mindannyian alig várjátok, hogy együtt töltsétek az örökkévalóságot a Megváltótokat dicsőítve.

Azonban bátran feltételezhetem, hogy nem minden családi kapcsolatod másik oldalán egy hívő található. Akár gyakran látod ezt a hitetlen családtagot, akár csak alkalmanként találkozol vele, ez mindenképpen szomorúsággal tölthet el bennünket, mivel tanácstalanok lehetünk, hogy mit tegyünk, hogy ezt a kedves embert az életünkben Jézushoz vezessük.

Ma koncentráljunk arra, hogyan imádkozhatunk olyan családtagjainkért, akiknek még mindig szükségük van arra, hogy megtalálják Jézus üdvözítő kegyelmét az életükben.

Négy módja annak, hogy imádkozzunk a meg nem mentett családtagjainkért

Hagyd, hogy a Szentlélek segítsen imádkozni értük.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én gyakran azon kapom magam, hogy rutinba kerülök, amikor a meg nem váltott családtagokért imádkozom. Könnyű egy gyors „Kérlek, segíts, hogy ez és ez megtanuljon szeretni téged, Jézus. Ámen.”

Bár nem vonom kétségbe a Mennyei Atyánkhoz intézett leggyorsabb imák erejét sem, határozottan vannak olyan helyzetek, amikor meg kell állnunk és erőteljesen imádkoznunk drága, elveszett családtagjaink életéért. A Róma 8:26 még arról is biztosít, hogy bár nem tudjuk, hogyan imádkozzunk úgy, ahogyan kellene, a „Lélek maga jár közben értünk szavakhoz túl mély sóhajtásokkal”.

Imádkozzunk konkrét szentírási részeket értük.

Ez együtt jár az első ponttal. Gyakran úgy érezzük, hogy nincsenek szavaink, hogy imádkozzunk és kiöntsük a szívünket ezért a családtagért.

Ilyenkor forduljunk a Szentíráshoz. Hagyd, hogy Isten vezessen konkrét igeszakaszokhoz, hogy imádkozz a családod minden egyes tagjáért. Például lehet, hogy van olyan családtagod, aki nehezen tud megbékélni a kereszténység „kizárólagosságával”. Talán nehezen értik meg, hogy miért nem juthatnak csak úgy a Mennybe, bármilyen utat is választanak. Ebben az esetben a János 14:6-hoz fordulhatsz, és imádkozhatsz azért, hogy felfedezzék Jézust, mint az utat, az igazságot és az életet, és hogy megnyíljon az elméjük, hogy megértsék a kizárólagos evangélium üdvözítő szépségét.

A konkrét Szentírás imádkozásának öröme abban rejlik, hogy tudod, hogy Isten Igéjének igazságával támogatod meg az emberek életében a küzdelem valódi területeit. Ráadásul bónusz pontokat ad, hogy rávesz téged arra, hogy beleáss a Bibliádba, hogy új módokat fedezz fel arra, hogyan imádkozz azokért, akik a saját családfádon belül vannak!

Imádkozzunk, hogy Isten keresztényeket és keresztény befolyást helyezzen az életükbe.

Imádkozzatok, hogy Isten segítse családotokat, hogy életük minden szakaszában keresztényekkel találkozzanak. Imádkozzatok azért is, hogy a munkahelyükön vagy akár az élelmiszerboltban való bevásárlás közben is találkozzanak keresztényekkel. Imádkozzatok, hogy ezek a találkozások pozitívak legyenek, és olyan beszélgetésekhez vezessenek, amelyek Krisztus megismerése felé fordítják elméjüket és szívüket. Ha már itt tartunk, imádkozzatok azért, hogy bárhol is fordulnak meg, akár a Facebookon, akár a Pinteresten, vagy akár egy televíziós műsoron keresztül, keresztény üzeneteket lássanak és halljanak. Isten kegyelmi üzenete sok helyen megtalálható, imádkozz, hogy a szemük megnyíljon ezekre a nagyszerű helyekre!

Emellett, mellékesen, imádkozz azért, hogy te is bátran oszd meg a környezetedben élőkkel a hitedet, mert lehet, hogy éppen te leszel a válasz valaki más imájára egy családtagért!

Imádkozzunk bölcs belátásért és kegyelemért.

Gyakran eshetünk áldozatul annak a gondolatnak, hogy ha imádkozunk valamiért, akkor nem kell többet tennünk. Ne hagyjátok, hogy apátia telepedjen be családi kapcsolataitokba azzal, hogy azt feltételezitek, imáitok elégségesek.

Imádkozzatok, hogy Isten arra vezessen benneteket, hogy a hiteteket gyakorlati módon éljétek meg a családotok felé. Ez a kapcsolat közelségétől és még az adott naptól függően is másképp fog kinézni, de Isten szereti, ha gyermekei megoszthatják szeretetét másokkal!

Ne feledd, hogy őszintén éld meg a hitedet azok előtt, akiket a legjobban szeretsz. Nem baj, ha látják, hogy vannak rossz napjaid és hibázol, csak addig, amíg látják, hogy hogyan kezeled ezeket a napokat és hibákat az Istenbe vetett hited fényében.

Ajánlott Írásaink: