5 Merész Ima A Bőséges Életért:

Szoktál bűntudatot érezni, amikor magadért imádkozol? Talán úgy gondolod, hogy az imakéréseidnek csak másokért kellene szólniuk?

Isten ugyanolyan fontosnak tart téged, mint bárki mást. Mindannyian egyformán számítunk Istennek. Azt akarja, hogy minden gyermeke bőséges és teljes életet éljen, és mindenkivel törődik.

Jobban tudjuk szolgálni Istent, ha az életünk rendben van, és ezt nem tudjuk egyedül megtenni. Szükségünk van Istenre.

Mi az a bőséges élet?

A János 10:10b NKJV biztosít bennünket arról, hogy Jézus azért jött a földre, hogy a vele való kapcsolaton keresztül gazdag és kielégítő élet lehetőségét kínálja nekünk.

A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson. Én azért jöttem, hogy életük legyen és bőségben legyen. – János 10:10

Jézus örömteli élettel akar megáldani minket lelkileg, testileg, érzelmileg és szellemileg. Milyen izgalmas gondolat, hogy Isten a legjobbat akarja nekünk az életünk minden területén. Igen, másoknak is ezt akarja, de nem szabad elfelejtenünk, hogy a hívők Isten szemének almája.

Őrizz engem, mint szemed fényét, rejts el szárnyaid árnyékába. – Zsoltárok 17:8

Ha nem élünk a legteljesebb lehetőségeink szerint, Isten azt mondja, hogy adjuk át magunkat neki, és kérjük az ő beavatkozását az életünkbe. Azt a megkötést is hozzáteszi, hogy amikor imádkozunk, meg kell bocsátanunk másoknak, ahogyan ő is megbocsát nekünk.

Ezért mondom nektek, hogy ha imádkoztok és könyörögtök valamiért, higgyétek, hogy megkapjátok, és akkor valóban teljesül kérésetek. Ám amikor imádkozni készültök, bocsássatok meg, ha nehezteltek valakire, hogy mennyei Atyátok is megbocsássa bűneiteket. – Márk 11:24-25

Íme öt bátor ima, amely segít megragadni a Jézusban megígért bőséges életet:

1. Imádság a céltudatos életért

Uram, kérlek, vezess engem ahhoz a célhoz és tervhez, amelyre teremtettél. Segíts, hogy akkor is befogadó legyek, amikor nem olyanok, mint amilyenekre számítottam. Mutasd meg nekem a te utadat, Uram. Bőségesen akarok élni, követve azt a hivatást, amit az életemre szántál. Ámen.

2. Imádság a bőséges életért

Atyám, szívem vágya, hogy jobban megismerjelek téged. A lelkem arra vágyik, hogy mélyebben megértsem, hogyan éljek érted. Segíts, hogy megelégedjek azzal, amit adtál nekem, és nagylelkű szívvel éljek, amely bőségemből ad másoknak. Ámen.

3. Imádság a békés életért

Ó Uram, elismerem, hogy gyakran nem élek békében. Hagyom, hogy a külvilág behatoljon a magánvilágomba, és olyan dolgok miatt aggódom, amelyek felett csak neked van hatalmad. Segíts megtanulnom, hogy aggodalmaimat imádságban hozzád vigyem, és abban a tudatban pihenjek, hogy te vagy a főnök, nem én. Ámen.

4. Imádság azért, hogy Istenre bízd az életed

Atyám, te szent és megbízható vagy, mégis gyakran bízom az emberekben és a körülményekben ahelyett, hogy bőséges szuverenitásodban és irántam érzett szeretetedben bíznék. Ébreszd fel szívemet, elmémet és szellememet, hogy összhangban legyek a Szentlélek sugallataival. Ámen.

5. Imádság az élet bármely problémájáért

Atyám, nem mindig könnyű elfogadnom az utamba kerülő problémákat. Bevallom, szeretném, ha az életem simán és gondtalanul folyna, de tudom, hogy ez a világ nem az otthonom. Szeretném megtanulni, hogy a nehéz időkben először hozzád forduljak, figyeljek útmutatásodra, és érezzem szerető karjaidat körülöttem. Istené legyen a dicsőség! Ámen.

 

Ha elmondanál még néhány imát, akkor itt van 35 esti ima, amely biztosítja, hogy nyugodt elmével fogod befejezni a napodat.

Ajánlott Írásaink: