3 Reményteljes Ima Az Elvesztett Dolgokért

Elveszett kocsikulcsok, eltűnt mobiltelefon. Egy fiú, aki elfordult Istentől, vagy egy szülő, aki a drogokhoz fordult. Sokféleképpen elveszhetünk mi és a körülöttünk lévő dolgok. Akár szándékosan, akár véletlenül, az eredmény ugyanaz. Zűrzavar. Zűrzavar. Aggodalom. Ez csak néhány szó, amely leírja, amikor az elveszettség érzése eluralkodik rajtunk.

Ekkor van választásunk: megkeressük, ami elveszett, vagy megelégszünk azzal, hogy nem találtuk meg. Lehet, hogy azonnali szükségét érezzük annak, hogy megtaláljuk az autónkat, de vajon ugyanilyen sürgős-e az Istennel való újraegyesülés? Lehet, hogy intenzíven keressük az eltűnt mobiltelefont, de vajon ugyanolyan lendülettel imádkozunk-e az elveszett gyermekért?

Keresztényként hogyan reagálunk az elveszett dolgokra? Hogyan reagálunk, amikor mi magunk is elveszünk? Térdre kellene borulnunk, és imát kellene mondanunk az elveszett dolgokért, imát azért, hogy megtaláljuk, vagy imát azért, hogy megtaláljanak.

Íme 3 reményteli ima az elveszett dolgokért.

1. Imádság az elveszett hitért

Mennyei Atyánk,

Látsz engem? Hallasz engem? Ismersz engem?

Remélem, hogy meghallod ezt az imát, mert most nem vagyok benne biztos. Túl gyakran beszélek, de senki sem figyel rám. Még ha kiáltok is, senki sem hallja meg. Most megrendült a hitem. A hitem megrendült. Hogy lehet, hogy tegnap még olyan közel éreztem magam hozzád, de ma már küzdök a hitemmel?

Egykor hittem, most kételkedem.

Uram, hinni akarok. Szeretnék hinni. Kérlek, segíts a hitetlenségemen. Emlékeztess minden dicsőséges cselekedetedre, azokra, amelyeket a saját életemben és a körülöttem élőkben véghezvittél. Emlékeztess szeretetedre és gondoskodásodra, gondviselésedre, hatalmas tetteidre, amelyeket naponta látok, de nem veszek róluk tudomást.

Tudom, hogy mit érzek, Istenem, de az, hogy mit érzek, nem az igazság. Szükségem van rád. Bár kételkedem, bízni akarok. Bár küzdök, hinni akarok. Kérlek, segíts a hitetlenségemen.

Ámen.

2. Imádság az elveszett emberekért

Isten,

Szeretnék egy imát mondani minden elveszett emberért, azokért, akik elfordultak a hitüktől, a családjukért, a barátaikért. Imát akarok mondani azokért az emberekért, akik elvesztették a jóban való stabilitásukat, és a rossz felé fordultak. Tudom, hogy mindannyian játszottuk már a tékozló fiú szerepét, de ahogyan a fiú megtalálta, mi is megtalálhatjuk. Kérlek, segíts, hogy elforduljunk a bűntől, az önigazságtól, a hamis hiedelmektől, amelyek megakadályozzák, hogy ragaszkodjunk a te igazságodhoz.

Tőled eltévedtünk, de ami elveszett, azt meg lehet találni. Segíts nekünk, hogy megtaláljuk önmagunkat. Uram, segíts nekünk, hogy megtaláljunk téged.

Ámen.

3. Imádság az elveszett motivációért

Kérlek, Uram, hallgass meg most engem.

Megismertetted parancsolataidat. Még a nevemen is szólítottál, de Uram, nem akarok megmozdulni. Hiányzik belőlem a motiváció, hogy továbblépjek, hogy tovább utazzak, hogy úgy éljek, ahogyan elhívtál. A bűn jelen van, kényelmes, de nem az, amit te kívánsz nekem.

Kérlek, hogy erősítsd meg a lelkemet. Adj nekem lendületet ahhoz, hogy továbblépjek az életben, amelyet nekem adtál. Adj erőt, hogy legyőzzem az előttem álló akadályokat.

Imádkozom, hogy ne arra használjam a napot, hogy bűnt kövessek el, vagy önmagamat keressem, hanem inkább téged és a te igazságodat keresselek.

Jézus nevében imádkozom. Ámen.

 

Ha érdekelnek még hasonló reményteli imák, akkor nézd meg ezt a 35 esti imánkat, amelyek tökéletesek elfekvés előtt.

Ajánlott Írásaink: