4 Ima A Bátorságért, Hogy Helyesen Tudjunk Cselekedni:

A Biblia arra utasít bennünket, hogy mindent tegyünk meg, hogy azt tegyük, ami Isten szemében helyes. De Isten Igéje nem csak utasításokat ad nekünk. A hozzád és hozzám hasonló hétköznapi emberek valós történetein keresztül erőt és bátorságot nyerhetünk ahhoz, hogy azt tegyük, amit Isten parancsol nekünk.

Összességében a Biblia világosan kijelenti, hogy nem kell egyedül cselekednünk, ha azt akarjuk tenni, ami helyes (2Timóteus 1:7). Isten velünk van, és az Ő Lelke képessé tesz minket arra, amit egyedül nem tudunk megtenni. Ehhez azonban hit és bizalom kell, és gyakran meg kell küzdenünk saját önző vágyainkkal, azzal, hogy a könnyebb utat akarjuk választani, vagy hogy kényelmesek akarunk maradni. Ezek olyan kísértések, amelyek leküzdésén dolgozhatunk.

Íme négy ima, amelyeket felhasználhatsz, amikor bátorságra van szükséged, hogy helyesen cselekedj a közösségedben vagy a munkahelyeden, a családodért vagy a nagyvilágért.

1. Bátorság a hivatásod követéséhez

Uram, Istenem, segíts, hogy emlékezzek arra, hogy amikor elhívsz engem, te fogsz felvértezni – hogy ne az előttem álló feladatot nézzem, hanem a szememet szilárdan rád szegezzem. Bocsáss meg nekem, amikor kifogásokat kerestem vagy megkérdőjeleztem Téged. Ma bátorságom lesz, hogy a helyes dolgot tegyem. Hű maradok a feladathoz, hogy bízzak Benned. Uram Istenem, szeretném, ha örömöm lenne abban, hogy láthatlak Téged munkálkodni. Szeretnék csodálkozni azon, hogy látom a Te hatalmadat munkálkodni rajtam, alázatos szolgádon keresztül. Köszönöm, hogy megadod nekem azt a kiváltságot, hogy szolgálhatlak téged.

Jézus nevében, Ámen.

2. Bátorság a jó vezetéshez

Uram, ahol vezető vagyok otthon, a munkahelyemen, a gyülekezetemben vagy máshol, kérlek, segíts, hogy jól vezessek. Adj bátorságot, hogy a helyes módon vezessek és a helyes dolgokat tegyem. Uram, Istenem, segíts, hogy mindig emlékezzek arra, hogy te előttem jársz, és velem leszel; soha nem hagysz el, és nem hagysz el engem. Segíts, hogy tudjam, soha nem kell félnem; nem kell elbátortalanodnom még akkor sem, ha valami veszélyesnek vagy kockázatosnak tűnik.

Jézus nevében, Ámen

3. Bátorság a gyors cselekvéshez

Uram, Istenem, nemcsak azt szeretném, hogy legyen bátorságom gyorsan cselekedni, amikor szükség van rá, hanem azt is, hogy cselekedeteim helyes és a Te szemedben kedvesek legyenek. Kérlek, add meg nekem a bölcsességet, hogy tudjam, mikor kell gyorsan cselekednem, hogy helyesen cselekedjek. Amikor el tudom hárítani a katasztrófát, akár otthon, akár a világ másik felén, mutasd meg nekem, hogyan cselekedjek bölcsen. Amikor megállíthatok másokat, hogy rosszat tegyenek, akár a családomban, akár a gyülekezetben, akár a munkahelyemen vagy a közösségemben, add meg nekem a bátorságot, hogy felálljak és beszéljek. Amikor helyesen kell cselekednem, ami szembemegy a mai normákkal, adj nekem józan észt és becsületességet. Uram, köszönöm bölcsességedet, amelyet azoknak adsz, akik kérnek. Előre kérem, hogy adj nekem bölcsességet, amikor szükségem van rá. Tölts el alázattal és bátorsággal, hogy gyorsan helyesen cselekedjek.

Jézus nevében, Ámen

4. Vigasztalás helyett bátorság

Uram Istenem, elismerem, hogy gyakran nehéz kilépnem a komfortzónámból. Elkényelmesedem, és kényelemben élek. Bocsásd meg, hogy figyelmen kívül hagyom azokat, akik nem olyanok, mint én, de mégis irgalomra és igazságosságra van szükségük. Adj nekem bátorságot, hogy olyan legyek, mint az irgalmas szamaritánus – hogy kitérjek az utamból, hogy segítsek másokon, hogy időt és pénzt adjak, de legfőképpen, hogy ledöntsem az előítéletek gátjait. Kérlek, mutasd meg nekem, milyen helytelen véleményem van más emberekről. Arra kérlek, hogy ma mutass nekem egy módot arra, hogy elég bátor legyek ahhoz, hogy kiálljak azokért, akik nem olyanok, mint én.

Jézus nevében, Ámen.

 

A helyes cselekvések után érdemes elmondanod ezt a 35 esti imánkat, amely segít, hogy nyugodt szívvel hajthasd a fejedet álomra minden este.

Ajánlott Írásaink: