10 Iránymutatás A Sikeres Keresztény Élethez:

Akár játszunk, akár autót vezetünk, akár süteményt sütünk, vannak bizonyos szabályok, amelyeket be kell tartanunk a biztonságunk és a siker érdekében.

A Biblia azt tanítja, hogy a keresztény élet az állandó növekedésről szól. Amikor újjászülettél, Isten családjába születtél. Isten szándéka, hogy növekedj a testetöltésig, és éretté válj Krisztusban. Isten és a természet törvénye ellen való lenne, ha csecsemő maradnál, és így szellemi törpévé válnál. A 2Péter 3:18-ban a Biblia azt mondja, hogy növekednünk kell. Ez folyamatos fejlődést, állandó bővülést, növekvő bölcsességet jelent.

Ahhoz, hogy valaki megfelelően növekedjen, bizonyos szabályokat be kell tartani a jó lelki egészség érdekében.

  1. Olvasd a Bibliát naponta. Ne elégedj meg azzal, hogy átfutsz egy fejezetet pusztán azért, hogy kielégítsd a lelkiismeretedet. Rejtsd el Isten Igéjét a szívedben. Vigasztal, vezet, javít, bátorít – minden, amire szükségünk van, ott van benne.
  2. Tanuld meg az imádság titkát. Az imádság kommunikáció. Minden imádságod meghallgatásra talál. Néha ez a válasz lehet „Igen”, néha „Nem”, és néha „Várj”, de ettől függetlenül válaszolni fog.
  3. Folyamatosan támaszkodj a Szentlélekre. Tudjuk, hogy a Szentlélek imádkozik értünk (Róma 8), és ez vigasztalás lehet a leggyengébbeknek is. Állj félre, és hagyd, hogy Ő vegye át életed minden választását és döntését.
  4. Járj rendszeresen templomba. A látható egyház Krisztus földi szervezete. A keresztényeknek szükségük van egymásra, össze kell gyűlnünk, hogy együtt imádjuk Istent, és semmi sem helyettesítheti a templomba járást.
  5. Légy tanúságtevő keresztény. Kétféleképpen teszünk tanúságot: életünkkel és igénkkel – és a kettőnek, ahol csak lehet, kéz a kézben kell járnia.
  6. Legyen a szeretet az életed uralkodó elve. Jézus azt mondta az őt követőknek: „Arról tudják majd meg rólatok, hogy a tanítványaim vagytok, hogy szeretettel vagytok egymás iránt.” (János 13:35). Annak, hogy keresztények vagyunk, a legnagyobb bizonyítéka az, hogy szeretjük egymást.
  7. Legyetek engedelmes keresztények. Életed minden döntésében Krisztus legyen az első helyen.
  8. Tanuld meg, hogyan kell ellenállni a kísértésnek. A kísértés nem bűn. Az engedés a bűn. Hagyd, hogy Krisztus a Szentlélek által harcoljon helyetted.
  9. Légy egészséges keresztény. Életünknek és megjelenésünknek az evangéliumot kell dicsérnie és vonzóvá tennie mások számára.
  10. Élj a körülményeid felett. Ne hagyd, hogy a körülményeid lehangoljanak. Tanulj meg kegyesen élni bennük, felismerve, hogy maga az Úr van veled.

Ajánlott Írásaink: