Ezt A 4 Imát Mond El, Ha Az Összehasonlítás Problémát Okoz Az Életedben:

Nem tehetünk róla. Amikor a közösségi médiában vagy a való életben látunk valakit, aki látszólag egy lépéssel előttünk jár, nem tehetünk mást, mint hogy összehasonlítjuk az életünket az övével. Az összehasonlítás manapság túlmutat a hagyományos meghatározáson, miszerint a dolgokat megvizsgáljuk a hasonlóságok és különbözőségek megállapítása érdekében, és inkább arról szól, hogy önértékelésünket határozzuk meg azáltal, hogy sikereinket vagy kudarcainkat valaki máséval hasonlítjuk össze.

Sajnos az összehasonlítás romboló jellege sokunkat depresszív gondolatokba, féltékeny viselkedésbe, sőt, a vereség érzésébe is belesüllyeszt. Legfőképpen pedig megfoszthat minket attól, hogy megéljük azt a bőséges életet, amelyről Jézus a János 10:10-ben beszélt.

Ha az összehasonlítással küzdesz, íme négy ima, amely segíthet az utadon:

1. „Uram, én hiszek, segítsd meg a hitetlenségemet”.

Szent Isten, ma hozzád jövünk, és kijelentjük: „Hiszek, Uram, segítsd meg hitetlenségemet!”. Miközben másokhoz hasonlítjuk magunkat, könnyen elfelejtjük, hogy Neked terved és célod van az életünkkel. Bízhatunk Benned teljes szívünkkel, elménkkel és lelkünkkel. Nincs szükség az összehasonlításra, amikor Te vezetsz minket arra az útra, amerre mennünk kell. A mi utunk nem úgy fog kinézni, mint másoké, és ez rendben van. Mi csak a Te akaratodat akarjuk tenni számunkra – a Te jó, tetszetős és tökéletes akaratodat. Kérlek, gyógyíts meg minket ma az összehasonlítás erősségéből, és adj nekünk békességet. Köszönjük, Atyám, Fiad, Jézus nevében. Ámen.

2. „Uram, itt vagyok, küldj el engem!”

Mennyei Atyánk, bocsásd meg nekünk, hogy mások életére összpontosítunk, amikor Neked konkrét terved és célod van velünk. Fordítsd el gondolatainkat arról, amit mások tesznek, és fordítsd arra, amit Te szeretnél általunk tenni. Add meg nekünk a motivációt, hogy azt mondhassuk: „Itt vagyok. Küldj engem!” Ahogy Ézsaiás próféta képes volt túllépni a kudarcain, úgy szeretnénk mi is túllépni a kudarcainkon, és a Te utadon járni. Köszönjük, hogy arra az útra vezetsz minket, amelyen járnunk kell. Rád tekintünk útmutatásért és irányításért. Jézus nevében, ámen.

3. „Uram, fordítsd elmémet kiváló dolgok felé”.

Urunk, tudjuk, hogy az összehasonlítás általában a gondolkodásmódunkkal kezdődik. Bejön egy gondolat, és addig szórakoztatjuk, amíg irigységgé nem válik az iránt, amije másoknak van. Kérlek, bocsásd meg nekünk, hogy megengedjük, hogy ezek a gondolatok megmaradjanak az elménkben. Segíts, hogy azonnal felcseréljük őket a Filippi 4:8-ban említett tulajdonságokkal. Változtasd át összehasonlító gondolatainkat dicséretes dolgokká. Töltsd meg szívünket hálaadással, hogy alázatosan hálásak legyünk azért, amit kaptunk. Mindezeket Jézus drága nevében imádkozzuk, ámen.

4. „Uram, emlékeztess áldásaidra”.

Kegyelmes Istenem, köszönöm Neked a sok-sok áldásodat az életem felett. Kérlek, bocsásd meg, hogy nem vettem észre azokat a módokat, ahogyan Te segítettél rajtam. Az összehasonlítás helyett kérlek, segíts, hogy emlékezzek a Te kegyelmedre és jóságodra irántam. Viszont segíts, hogy megáldhassak másokat is az áldások túláradásával, amelyeket Te árasztottál az életemre. Szeretlek és dicsőítelek Téged, Jézus nevében. Ámen.

 

Ha igazi nyugalmat keresel, akkor nézd meg ezt a 35 esti imánkat is, amelyek segítenek abban, hogy nyugodt szívvel zárd le a napodat.

Ajánlott Írásaink: