5 Ima És Áldás A Nagyszülőkért:

„Jézus Krisztus ugyanaz tegnap, ma és mindörökké.” Zsidók 13:8

Isten soha nem változik, de mi igen. Emberi mivoltunkban öregszünk. Bár belsőleg bölcsebbek leszünk, fizikai testünk kezd utat engedni annak az ideiglenes világnak a nyomásának, amelyben itt a földön élünk. Bárki, aki valaha is belenézett már egy nagyszülő vagy idős ember könnyes szemébe, aki tudja, hogy ideje ezen a földön elmúlik előtte, megérti, milyen múló érzelmeket vált ki belőlünk az, hogy nem tudjuk, hány napunk van hátra. Nehéz tudni, mire számítsunk, nem akarunk állandóan szomorúak lenni, miközben nagyszüleink öregednek, vagy félni a nélkülük való élettől. Fontos, hogy élvezzük a mindennapokat, amelyeket a befolyásuk alatt kapunk.

Miért fontos, hogy imádkozzunk a nagyszülőkért?

„Ékes korona az ősz haj, az igazság útján található.” Példabeszédek 16:31

Imádkozhatunk azért, hogy nagyszüleink elméje tiszta maradjon, és emlékeik ragyogóan élesek maradjanak. Bár fizikai testük öregszik, imádkozhatunk fizikai erőért, hogy az Úr hazahívja őket, amíg csak haza nem hívja őket. Nem lehet könnyű az élet aranykorában lenni, és soha nem tudni, hány napunk van még hátra, hogy tanúi legyünk a gyermekek és unokák… és néha a dédunokák… felnőtté válásának és a mérföldkőnek számító pillanatoknak, amelyeknek tanúi akarnak lenni. Mi minden nap ünnepeljük őket azzal, hogy imádkozunk egészségükért, hitükért, bölcsességükért és a velük töltött időért, mielőtt csatlakoznak az Úrhoz a mennyben.

1. Imádság a nagyszülők jó egészségéért

Atyám, minden dicsőség a Tiéd nagyszüleink életéért. Az, ahogyan Te a családokat generációkon keresztül összeszövöd, nem más, mint egy csoda, és mi csodáljuk, ahogyan tökéletesen egymás mellé helyezel minket a családokban!

Atyánk, ma egészséges félelemért imádkozunk a Te dicsőségedért. Imádkozunk, hogy életünk és nagyszüleink élete dicsőséget hozzon neked. Ma különösen nagyszüleink egészségéért imádkozunk. Tartsd meg őket egészségben, Urunk, a mi Orvosunk. Amikor fizikai testük és elméjük kezd utat engedni, vedd körül őket természetfeletti gyógyulással és szeretettel minden orvos és ápoló által, aki gondoskodik róluk. Hozz szorgalmas kézművességet minden orvosi rendelésre, kórházi szobába, vérvételre és receptfeltöltésre. Legyen a Te kezed az életükön, és a Te akaratod vezesse őket minden nap, amíg haza nem érkeznek hozzád.

Uram, Te vagy az élet adományozója, a mi Teremtőnk. Imádkozunk ma azért, hogy nagyszüleink megszabaduljanak a fájdalomtól és szenvedéstől ebben az életben. Legyen elméjük éles és testük teljesítőképes, amíg napjaik száma be nem telik a Te kezed alatt.

Jézus nevében,

Ámen.

2. Imádság a nagyszülőkkel töltött időért

Atyám, mindennek és minden évszaknak megvan az ideje. Ezeket az igazságokat ismerjük, és bár úgy tűnik, hogy az idő lassan telik itt a földön, amikor érezzük, hogy a nagyszüleinkkel töltött időnk fénye egyre halványul, nagyra becsüljük a velük töltött lassú, elnyújtott napokat. Atyánk, időt akarunk arra, hogy magunkba szívjuk bölcsességük leckéit és életük történeteit.

A földi idő értékes, és minél többet élünk belőle az előttünk járók hatása alatt, annál több lehetőségünk van arra, hogy tanuljunk és élesedjünk általuk a hitünkben és a mindennapi életünkben. Engedd, hogy nyilvánvalóvá váljon számunkra az, akivé Te tetted őket, annak teljessége, hogy mi is teljesen magunkhoz öleljük őket, továbbvihetjük örökségüket.

Jézus nevében,

Ámen.

3. Imádság nagyszüleink hitéért

Atyám, csak Te ismered a szívet minden egyes emberi mellkasban, amelyet Te leheltél a létezésbe. A hit, amelyet mindannyiunkban növesztesz, a Te tökéletes időzítésed szerint történik, és mindannyiunknak van esélye arra, hogy megismerjen Téged és elfogadja a Krisztus általi megváltást ezen a földön.

Nem mindig vagyunk beavatva a nagyszüleink hitébe… hogy mit hisznek, és hogy hisznek-e Benned. Ma a mi szívünk szakad meg az imádságban, hogy valóban hisznek Benned, és befogadták Fiadat Megváltónak. Ha nem, akkor azért imádkozunk, hogy a szívük meglágyuljon, megnyíljon, és készen álljon arra, hogy befogadják Őt, és örökké Veled járjanak.

Jézus nevében,

Ámen.

4. Imádság nagyszüleink életminőségéért

Atyám, Teremtője mindannak, ami körülvesz minket és minden földi életnek, dicsőség Neked, az Egy Igaz, Háromságos, Isten a magasságban. Vannak, akik kétségbeejtő körülmények között élnek, testileg és lelkileg. Néhány ilyen ember a mi nagyszüleink. Akár egyedül egy idősek otthonában, akár úgy, hogy nincs, aki meglátogassa őket, akár úgy, hogy fizikai egészségük megromlott. Néha azok elméje, akiket szeretünk, előbb adja meg magát és távozik, mint a fizikai testük. Atyánk, imádkozunk nagyszüleink életminőségéért. Imádkozunk, hogy az békés, örömteli és Veled teljes legyen.

Gondviselő kezed minden életen nyugszik, Uram. Add, hogy nagyszüleink békében, reményben, örömben és a legjobb egészségben éljék le napjaik teljes számát, amit fizikai, földi testük lehetővé tesz, amíg haza nem érnek a mennybe. Töltsd meg napjaikat csodálatos gyógyulással és természetfeletti örömmel.

Jézus nevében,

Ámen.

5. Imádság nagyszüleink szükségleteinek kielégítéséért

Atyám, egy élet vége az érzelgős pillanatok és a lezárás iránti igény viharát jelenti. Miközben nagyszüleink öregednek, nem tudva, hogy mikor hívod őket haza, imádkozunk azért, hogy szükségleteik teljesüljenek. Nem csak a fizikai szükségletekért, a gondoskodásért, a kényelmes otthonért és lakóhelyért, és az ételért, hogy táplálják a testüket. Imádkozunk azért is, hogy az egészségügyi szükségleteiket minden orvos, nővér, gyógyszerész és biztosító kielégítse.

Legyen bőséges lehetőség arra, hogy kimondják, amit úgy érzik, hogy ki kell mondani, és megjavítsák, amit meg kell javítani. Történjék mindez a Te idődben, a Te akaratod szerint. Adj nekik békét és biztonságot, barátságot és közösséget, hitet és beteljesedést az életükben.

Jézus nevében,

Ámen.

 

Ha további áldásokkal szeretnéd védeni a családodat és az otthonodat, akkor nézd meg ezt a 16 házi áldást is, amelyek garantáltan hasznodra fognak válni!

Ajánlott Írásaink: