3 Megerősítő Ima Az Önszeretetről:

Isten szeret téged, de te szereted-e magadat? Az önszeretet nem önzőség. Egyszerűen arról van szó, hogy úgy tekintesz magadra, ahogyan Isten: szeretett lélekként. Ha szereted magad, az nem csökkenti a képességedet, hogy másokat szeress, sőt, segít neked ebben. Amikor úgy döntesz, hogy szereted magad, akkor Isten szeretetét üdvözlöd, hogy teljes mértékben átáramoljon az életeden, és képessé tegyen téged arra, hogy szeress másokat. Az imádkozás egy erőteljes módja annak, hogy Isten gyermekeként fejleszd az önmagad iránti szeretetet. Az önszeretetért mondott ima felemelése segíthet növelni az önbecsülésedet, és megerősítheti, hogy ki vagy Krisztusban, bizalommal.

Íme 3 ima az önszeretetért, amit imádkozhatsz, hogy még jobban megtapasztald Isten irántad való szeretetét:

1. Egy ima Isten veled való jelenlétéről: Tudom, hogy nem akarnál állandóan velem lenni, ha nem szeretnél igazán. Hálás vagyok, hogy minden körülmények között itt vagy nekem. Kérlek, segíts, hogy minden pillanatban jobban tudatosítsam a jelenlétedet. Mutasd meg, hogyan vegyem jobban észre munkádat az életemben. Ébressz fel arra a csodára, amit a lelkemben teszel, a bennem élő Lelked ereje által. Segíts felismerni a hozzám beszélő hangodat, és élvezni a veled való közösséget. Hiszem, hogy minél jobban észreveszlek téged, annál jobban fogom érezni az irántam érzett szeretetedet, és ez segíteni fog abban, hogy úgy szeressem magam, ahogyan te szeretsz. Ámen.

2. Egy ima arról, hogy ki vagy Krisztusban: Szerető Istenem, köszönöm mindazokat a csodálatos áldásokat, amelyeket a Jézus Krisztussal való kapcsolatom révén adtál nekem, aki minden helyzetben az én szószólómként szolgál. Krisztusban kiválasztott vagyok a szeretetben (Efézus 1:4), és még sok minden másban is, többek között a bűntől és a haláltól való szabadulásban (Róma 8:2), a gonosztól való védelemben (1János 5:18), a félelem legyőzésére való felhatalmazásban (Ézsaiás 54:14), és abban a képességben, hogy minden értelmet felülmúló békességet élvezhetek (Filippi 4:7). Jézus nevében; ámen.

3. Egy ima Isten veled kapcsolatos céljáról: Örök bölcsesség Istene, hiszem, hogy célod van az életemmel. Köszönöm, hogy a te terveid velem inkább a javamat szolgálják, mintsem a káromat, és arra irányulnak, hogy reményt és jövőt adjanak nekem (Jeremiás 29:11). Várom a jó cselekedeteket, amelyeket az életemre készítettél (Efézus 2:10). Bízom abban, hogy a megfelelő időben befejezed a lelkemben végzett jó művedet (Filippi 1:6). Örülök, hogy mindenben – még a legnehezebb helyzetekben is, amelyekkel szembesülök – azok javára munkálkodsz, akik szeretnek téged, akik a te szándékod szerint elhívottak. Engedd, hogy napról napra többet fedezzek fel a velem kapcsolatos célodról, és segíts, hogy beteljesítsem ezt a célt. Eközben hadd tapasztaljak meg többet a te szeretetedből, és jussak el oda, hogy úgy szeressem magam, ahogy te szeretsz engem. Köszönöm; ámen.

 

Ha már megtanultad szeretni önmagadat, akkor ezt a 35 esti imát ajánljuk a figyelmedbe, hogy este lefekvés előtt is könnyű megnyugvást találj.

Ajánlott Írásaink: