6 Rövid Ima Egy Baba Fogantatásáért:

A csalódás és a szívfájdalom gyakran vezet ahhoz, hogy bizalmatlanok leszünk Isten szerető akaratával szemben. Ha küzdesz azzal, hogy bízz Istenben a meddőségeddel kapcsolatban, van remény a gyógyulásra, az elfogadásra és még a szülői szerepvállalásra is. A Biblia tele van olyan meddő párok történeteivel, akik gyermekért imádkoztak, és Isten megjutalmazta őket szívük vágyaival. Te is rábízhatod magad Istenre a legsebezhetőbb és legkétségbeesettebb vágyaiddal, ha felemelsz egy imát azért, hogy gyermeked foganjon.

6 módja annak, hogy imát emelj egy gyermek fogantatásáért

1. A vágyakozás imája

Uram, egy gyermeket kérek tőled. Igéd azt mondja, hogy megadod nekünk szívünk vágyait (Zsoltárok 37:4), és ez az én legnagyobb vágyam. Szeretnék szülő lenni. Szeretnék felnevelni egy gyermeket, aki egész életében szeretni és szolgálni fog téged. Kérlek, vizsgáld meg a szívemet és az indítékaimat. Tisztíts ki belőlem minden önző vágyat vagy hitetlenséget. Amikor készen állok, Istenem, kérlek, adj nekem egy gyermeket. Úgy döntök, hogy bízom akaratodban és időzítésedben ezzel a fontos kéréssel kapcsolatban. Jézus nevében, Ámen.

2. A gyónás imája

Uram, megvallom haragomat, félelmemet és csalódottságomat amiatt, hogy nem fogant gyermekem. Kérlek, bocsásd meg, hogy nem hiszek benned és ígéretedben, hogy velem jársz minden völgyben. Te ismersz engem. Megérted, milyen nehéz számomra várni, nem tudva, hogy valaha is áldott állapotba kerülök-e. Uram, szeretném ezt a félelmet és vágyakozást a lábaid elé tenni. Biztos vagyok benne, hogy folyton visszaveszem az irányítást, de megpróbálom újra letenni. Bízni akarok benned, és nem engedni az ördög hazugságainak, hogy nem vagy igazságos, hogy nem törődsz velem, és hogy nem leszek boldog, ha nem tudok teherbe esni. Tudom, hogy bízhatok benned. Kérlek, mosd le rólam ezeket a hazugságokat, és erősíts meg abban a hitemben, hogy semmi sem túl nehéz számodra. Te vagy a Mindenható Isten, és te tudod, mi a legjobb nekem. Jézus nevében, Ámen.

3. A gyász imája

Uram, összetört a szívem a fogamzóképtelenségem miatt. Akár a meddőség, akár a párkapcsolat hiánya miatt fáj, hogy szülő legyek. Te tudod ezt rólam, és te ültetted ezt a vágyat a szívembe, ezért arra kérlek, hogy teljesítsd be vagy távolítsd el. Vigasztalj meg, és vezess a veled való mélyebb kapcsolatba. Kérlek, hogy békéddel simítsd el a szívemben lévő gyötrelmet. Te vagy az én Mennyei Atyám, ezért ölelj és vigasztalj engem. Hallgasd meg imáimat és válaszolj rám. Jézus nevében, Ámen.

4. Hálaadó ima

Uram, nem válaszoltál a gyermek iránti kérésemre. Nem tudom, hogy a válaszod „nem” vagy „várj”, de miközben csodálkozom és fáj a vágyakozás, hálát adok neked minden áldásomért. Köszönöm, hogy te vagy az én Mennyei Atyám. Köszönöm szeretetedet és kegyelmedet. Növekedjen bennem a jelenléted tudatossága, és elégedjek meg mindazzal, amit a bizalomról és az engedelmességről tanítasz nekem. És Uram, ha gyermeket adsz nekem, minden nap hálát adok neked ezért a drága életért. Nem fogom átvenni az irányítást az életem felett, mert a tiéd. Jézus nevében, ámen.

5. Egy odaadó ima

Uram, ha adsz nekem egy gyermeket, ígérem, hogy visszaadom őt neked. Vezetni és tanítani fogom ezt a gyermeket rólad és a te szeretetedről. Szülői magatartásomban megmutatom hűségedet és irgalmasságodat. Nem fogok önző módon ragaszkodni ehhez a gyermekhez a saját beteljesedésem érdekében, hanem bízom benned, hogy vezeted és védelmezed ennek a gyermeknek az életét a te szándékod szerint. Imádkozom elhívásodért erre a kis életre, és kérem, hogy bízzál rám egy gyermeket. Odaadom magam, hogy kövessem szavadat és akaratodat. Jézus nevében, ámen.

6. A végzet imája

Uram, nem tudom, mi a te akaratod velem kapcsolatban. Még ha nehéz is az élet, követni akarlak téged. Még ha csalódom is, hiszem, hogy te jó vagy, és csak jót teszel. Áldásodat kérem az életemre. Adj nekem olyan sorsot, amely meghaladja legnagyobb álmaimat. Tágítsd ki a területemet. Tégy életek formálójává, még ha nem is formálok saját gyermeket. Bízom abban, hogy bármi legyen is a célod az életemmel, a te célod meghaladja céljaimat és törekvéseimet. Istenem, használj arra, hogy szeressek másokat, és vezessem őket hozzád. És ha ez a te akaratod, kérlek, adj nekem egy gyermeket, akinek a sorsát szintén a te kezedbe helyezem. Várom áldásodat. Nagy vagy és hatalmas, és semmi sem túl nehéz számodra. Jézus nevében, Ámen.

 

Minden a maga idejében fog történni, nem kell sietni. Amíg várod a pillanatot, addig jobb ha megismered ezt a 35 esti imát, amik segítenek nyugodt szívvel álomra hajtani a fejedet.

Ajánlott Írásaink: