5 Erőteljes Ima A Belső Békéért:

A béke ellentéte az aggodalom. Isten békéje belső nyugalom. A legtöbben nem abban a békességben járnak nap mint nap, amit az Úr kínál nekünk. Ehelyett kétségbeesetten hajszoljuk a békesség érzését más dolgokban vagy emberekben, és a végén azon kapjuk magunkat, hogy belülről és valószínűleg kívülről is sikoltozunk.

Bármi legyen is az ok, amiért kiabálni akarunk, gondoljunk arra, hogy nem látjuk a jövőt, körülöttünk káosz uralkodik, és aggodalom és szorongás fenyeget bennünket. Te is, mint sokan mások, híján van a békének az életében, és ez talán az otthonodra is átragad. Isten békéje szilárd fogást ad nekünk az életben, amire szükségünk van egy olyan világban, amely nem szilárd. Stabilitást ad nekünk egy instabil világban. Lehetővé teszi számunkra, hogy megálljuk a helyünket, amikor minden felborul körülöttünk.

Íme 5 ima, amit imádkozhatsz magad felett a belső és külső békéért:

1. Imádkozzunk békéért a káosz közepette.

Drága Istenem!

Hálát adunk neked, hogy közöttünk vagy az életünkben lévő káosz és helyzetek közepette, amelyek miatt sikítani szeretnénk. Taníts meg minket arra, hogy megváltoztassuk a fókuszunkat azáltal, hogy a fenti dolgokra irányítjuk gondolatainkat. Olyan könnyű belekeveredni a körülöttünk lévő körülményekbe, a földi dolgokra összpontosítva. Az e földi dolgoknak időleges értékük van, és ami miatt sírni akarunk, az nem lesz örökké a központi gond az életünkben. Taníts minket arra, hogy az életet a Királyság szemszögéből éljük. Bocsásd meg, hogy elfelejtettük, hogy a figyelmünknek rád és a fenti dolgokra kell irányulnia. Emlékeztess minket azokban a pillanatokban, amikor sikítani akarunk, hogy először rád, és csak azután a körülményeinkre összpontosítsunk. Kérünk, hogy adj nekünk békét a körülményeink káoszában. Békét, amely felülírja mindazt, amivel itt a földön szembesülünk. Emlékeztess minket, hogy velünk vagy, és „soha nem hagysz el minket, és nem hagysz el minket” (5Mózes 31:6), annak ellenére, amit itt a földön tapasztalunk. Imádkozunk ma a káosz közepette a békéért.

Jézus nevében,

Ámen

2. Imádkozzunk békéért a múlttal.

Drága Istenem!

Köszönjük, hogy elküldted Fiadat, hogy meghaljon a kereszten, hogy bűneink megbocsáttassanak, és egy napon veled tölthessük az örökkévalóságot. Emlékeztess minket erre a csodálatos ajándékra azokban a pillanatokban, amikor legszívesebben sikítanánk magunkban, mert annyira elakadunk a múltban. Elakadunk és szorongunk a múltunk bűnei miatt, vagy ami a múltban történt velünk. Kívülről gyakran elrejtjük, de belülről sikítunk. Ragaszkodunk a múlthoz és ahhoz, hogy minek kellett volna lennie, vagy minek kellett volna történnie, és ez leköt minket. Az ellenség azt akarja, hogy a múlthoz kötődjünk, hogy békétlen életet éljünk. Urunk, bocsánatot kérünk a múltunkból származó, be nem vallott bűneinkért. Bocsánatodat kérjük, ha ragaszkodunk egy régi időszakhoz vagy barátsághoz, ami megakadályozza, hogy békében és a jövőben járjunk. Kérünk, hogy mutasd meg nekünk, mit kell megbocsátanunk és elengednünk, és mi átadjuk neked. Kérünk, hogy kezdjük el megtapasztalni a békét, amit te ígérsz nekünk a múltunk minden jóval, rosszal és csúfságával együtt. Köszönjük, hogy mit tartogatsz számunkra az előttünk álló időkben, mert „terveid arra irányulnak, hogy jólétben legyünk, és nem kárunkra, hogy reményt és jövőt adj nekünk” (Jeremiás 29:11). Ma a múltunkkal való békességért imádkozunk.

Jézus nevében,

Ámen

3. Imádkozzatok békéért a célotok felett.

Drága Istenem!

Köszönjük, Uram, hogy nagyszerű célod van számunkra. Tudjuk, hogy ahol nincs békesség, ott nincs győzelem a célunkban. Atyánk, kérlek, bocsásd meg, hogy ahelyett, hogy a célunkra összpontosítanánk, inkább azokra a dolgokra összpontosítunk, amik miatt kiabálni szeretnénk. Imádkozunk, hogy emlékeztess minket arra, hogy részesei vagyunk Királyságod építésének és kiterjesztésének, hiszen „kiválasztottál minket népednek, mint a te legdrágább tulajdonodat” (5Mózes 7:6). Kérünk, hogy adj nekünk új látomást a te életünkkel kapcsolatos célodról. Kérünk, hogy nyisd meg szemünket, fülünket, szívünket és elménket a te látomásodra, hogy meg tudjuk élni a célunkat. Arra vágyunk, hogy a célunk felé fordítsuk a fókuszunkat, ahelyett, hogy a körülöttünk lévő dolgok miatt kiabálni akarunk. Imádkozunk, hogy közelebb vonzz minket magadhoz, miközben kinyilatkoztatod nekünk a célunkat. Kérlek, vezess minket, hogy ne szaladjunk el vadul, békétlenül. Inkább vezess minket a te életünkre vonatkozó célodba. Imádkozunk a te békédért a mai célunk felett.

Jézus nevében,

Ámen

4. Imádkozzatok békességért az elmétek felett.

Drága Istenem!

A sok dologgal, amivel el vagyunk árasztva ébredéstől lefekvésig, egy olyan világban élünk, amely tele van zavaró tényezőkkel, és sokszor elbuktunk, amikor megengedtük, hogy a zavaró tényezők beszivárogjanak az elménkbe, ahol az elménk annyira tele van más dolgokkal, hogy csak sikítani akarunk. Az elménk és a világ körülményei jobban megtöltenek minket, mint a te igazságod szava. Kérlek, bocsásd meg nekünk, hogy nem „a te országodat keressük először, és minden igazságodat…”. (Máté 6:33) mindenek felett, és nem engedjük, hogy te töltsd be elménket, mielőtt a világ teszi. Hagytuk, hogy a világ irányítsa elménket ahelyett, hogy a benned rejlő erőnkbe támaszkodtunk volna. Mert te, Uram, mindennél nagyobb vagy ezen a világon. Te, Uram, nagyobb vagy mindennél, ami arra késztet minket, hogy sikoltozni akarjunk. Te, Uram, nagyobb vagy minden nehéz kapcsolatnál, rákdiagnózisnál, nehezen kezelhető gyereknél, és egy olyan szerettednél, aki távol van tőled. Mert nagyobb vagy Te, aki bennünk vagy, mint minden más dolog ezen a világon. Édes Jézus, bocsásd meg nekünk, hogy nagyobb hatalmat adtunk a világnak az elménk felett, és a gondolatainknak, engedve, hogy a gondolataink elszabaduljanak. Emlékeztess minket arra az erőre, ami bennünk van veled, és kérünk ma békédet a világgal teli elménk felett. Imádkozunk ma békéért elménk felett, és még több békéért tőled.

Jézus nevében,

Ámen

5. Imádkozzunk békéért az aggodalmaink felett.

Drága Istenem!

Köszönöm az ilyen bátorító Szentírást. Uram, áldottak vagyunk, hogy minden gondunkat a Te nyugalmadra és békességedre cserélhetjük, és ez gyönyörű dolog. Köszönjük, hogy annyira szeretsz minket, hogy ilyen ígéreteket adsz nekünk, miközben ezen a földön navigálunk az életben, minden aggodalmunkkal, amitől legszívesebben sikítanánk. Az ehhez hasonló imáinkon és a hálaadáson keresztül a te békéd felülmúlja értelmünket. A te békéd átveszi a hatalmat szorongató helyzeteink megértése felett. A te békédet akarjuk. Azt akarjuk, hogy a te békéd őrizze szívünket és elménket, mert „ahogyan az ember gondolkodik a szívében, úgy van” (Példabeszédek 23:7). Amit a szívünkben és az elménkben gondolunk, az a cselekedeteinkben is lejátszódik, és Uram, nem akarunk érzelmekben kiabálni. Nem akarunk úgy cselekedni, hogy az negatívan vérzik az életünkbe. Minden gondot, amire gondolunk, a te békédre akarjuk cserélni. Úgy akarunk gondolkodni, ahogyan te gondolkodsz. Köszönjük neked, hogy a te békéd olyan, mint semmi más a világon. A te békéd az egyetlen dolog, aminek van értelme egy olyan világban, amelynek nincs. Szeretünk téged, Urunk, és imádkozunk ma a gondjaink feletti békéért.

Jézus nevében,

Ámen

 

A belső béke megtalálásához egy kiadós alvás igen komoly segítséget tud nyújtani. Ismerd meg ezt a 35 esti imánkat, amelyek segítenek, hogy elméd megnyugodjon egy nehéz nap után.

Ajánlott Írásaink: