7 Áldás És Ima Egy Kellemes Délutánért:

A délutáni órák gyakran különösen forgalmasak. Délutánra már jócskán benne vagy a napi teendőkben – és valószínűleg némi stresszt és fáradtságot is tapasztalsz. Ha délután időt szánsz arra, hogy elgondolkodj az áldásaidon és imádkozz, az egy erőteljes módja annak, hogy kapcsolatba kerülj azzal a békével és megújulással, amit Isten kínál neked. Nem számít, mi más van a napirendedben, az ima egy jó délutánt hozhat számodra. Próbáld ki ezt a 7 jó délutáni áldást és imát (3 áldás és 4 ima), és élvezd a délutáni időt Istennel.

3 jó délutáni áldás

Lehetőséged van arra, hogy minden délután áldott legyél, amikor úgy döntesz, hogy kapcsolatba lépsz Istennel, mert már az is áldás, ha egyszerűen ráhangolódsz Isten jelenlétére. „Légy csendben, és tudd, hogy én vagyok az Isten…” bátorít téged Isten a Zsoltárok 46:10-ben. A zsúfolt délutánod közepén sok áldást fedezhetsz fel, ha Isten folyamatos jelenlétére összpontosítasz. Íme 3 jó délutáni áldás – délutáni tevékenység, amely segít abban, hogy jobban észrevedd Isten munkáját az életedben:

1. Élvezd a délutáni sétát. Még egy rövid délutáni séta is megáldhat békével és megújult energiával, hogy átvészeld a nap hátralévő részét. A természettudós Henry David Thoreau, aki azt mondta, hogy „egy kora reggeli séta áldás az egész napra”, szintén rendszeresen tett délutáni sétát. „Délutáni sétám során szívesen elfelejteném minden reggeli elfoglaltságomat és a társadalommal szembeni kötelezettségeimet” – jegyezte meg. A délutáni séta során a nap folyamán eddig felgyülemlett stresszt úgy tudod eltüntetni, ha arra koncentrálsz, hogy Isten veled van, minden egyes lépéseddel. A Wake Up to Wonder (Ébredj fel a csodára) című könyv leírja azokat a jóléti kutatásokat, amelyek a gyaloglás, és különösen az Istentől való inspirációkeresés céljából történő gyaloglás előnyeit mutatják. Isten felhasználhat egy délutáni sétát az életedben arra, hogy megváltoztassa a perspektívádat. Egy jó délutáni séta rendkívül hasznos lehet a stressz meghaladásában azáltal, hogy észreveszed, milyen lenyűgöző módon munkálkodik Isten körülötted.

2. Élvezz egy jó kis délutáni falatozást. Amikor a testedet megújítod egy délutáni uzsonnával, a lelkedben is megtapasztalhatod a megújulást. Bármilyen tápláló étel és ital jó délutáni uzsonnaként szolgálhat. Ha a nassolás előtt elmondasz egy rövid kegyelmi imát, az segíthet még jobban összekapcsolódni Isten jelenlétével, aki biztosítja a mindennapi kenyeret és minden mást, amire szükséged van.

3. Élvezd a délutáni álmodozást. Az álmodozás egy igazán relaxáló délutáni időtöltés, és erőteljes módja lehet annak, hogy az Istentől kapott kreativitásodat új felismerések felfedezésére használd. Merülj el, és hagyd, hogy a gondolataid egy kicsit elkalandozzanak a délután folyamán. Gondolkodj el az elmédben lévő gondolatokon és a szívedben lévő érzelmeken. Imádkozz róluk, és keresd Isten vezetését. Élvezd a friss ötleteket, amelyek álmodozás közben jutnak eszedbe, és hagyd, hogy friss motivációval áldjanak meg a nap hátralévő részére és azon túl is.

4 jó délutáni ima

1. Egy jó délutáni hálaimádság: „Istenem, köszönöm neked a mai nap ajándékát. Nagyra értékelem az életemben lévő szeretetet, és az összes lehetőséget, hogy jó munkát végezzek. Ahogy megállok, hogy elgondolkodjam azon a sok áldáson, amit az életembe öntöttél, örömmel tölt el. Még a legegyszerűbb dolgok is, amelyeknek örülök – mint például valaki mosolya, egy csésze tea vagy az aranyló délutáni napfény – mélységesek, mert te teszed őket lehetővé. Csodálattal tekintek rád. Ámen.”

2. Egy jó délutáni békeimádság: „Istenem, te ismered a stresszt, amivel ma szembesülök, és a gondokat, amelyek a fejemben vannak. Aggódás helyett inkább imádkozom, és bízom abban, hogy beavatkozol ezekbe a helyzetekbe. Kérlek, küldd el nekem azt a békét, amit csak te adhatsz. Küldd el Szentlelkedet, hogy megújítsa elmémet, hogy a te szemszögedből tudjak gondolkodni az életemről, és bölcs döntéseket tudjak hozni. Amikor figyelmemet sokfelé vonzza minden felelősségem, vezess, hogy rád összpontosítsak. Ámen.”

3. Egy jó délutáni segítő ima: „Istenem, ahogy visszamegyek a napom nyüzsgésébe, minden tevékenységemet felajánlom neked, mint a szolgálat cselekedetét. Kérlek, újítsd meg energiámat, miközben dolgozom. Segíts, hogy megoldjam a problémákat, amelyekkel szembesülök, és jól haladjak a kitűzött céljaim felé. Engedd, hogy szereteted átáramoljon rajtam keresztül mindazok életébe, akikkel kapcsolatban állok a nap hátralévő részében. Segíts, hogy olyan kedves szavakat és tetteket válasszak, amelyek bátorítanak másokat, és megmutatják, hogy fényed rajtam keresztül ragyog feléjük. Köszönöm, hogy segítesz nekem mindenben, amire szükségem van a mai nap hátralévő részében. Ámen.”

4. Egy jó délutáni inspirációs ima: „Istenem, köszönöm ezt az időt, hogy elgondolkodhatok az eddigi napomon. Kérlek, mutasd meg, mit szeretnéd, hogy tanuljak a történtekből. Vezess engem, hogy a legjobb döntéseket hozzam a mai napon és azon túl. Ahogy lelassulok, hogy figyeljek a hangodra, kérlek, találkozz velem ott, ahol vagyok, hogy meghalljam üzeneteidet. Küldj nekem egy kis inspirációt ma délután. Izgatottan várom, hogy halljak felőled. Ámen.”

 

Egy kellemes délután egy nyugodt este zárhat igazán jól, ezért próbáld ki ezt a 35 esti imánkat  is.

Ajánlott Írásaink: