5 Erőteljes Ima, Amit A Családodért Elmondhatsz:

A családok gyakrabban imádkozhatnak együtt, mint csak vacsora előtt, és ez olyan életet megváltoztató és átalakító élmény lehet, amely nemcsak Istenhez, hanem egymáshoz is közelebb hozza a családtagokat! Az alábbiakban összegyűjtöttük a kedvenc családi imáinkat, valamint olyan szentírási részeket, amelyekkel imádkozhatsz a családodért.

Családi ima a háláért

„Hálát adunk az Istennek mindenkor mindnyájatokért, amikor megemlékezünk rólatok imádságainkban; mert szüntelenül.” 1Thesszalonika 1:2

Uram, segíts minket, hogy hálásak legyünk egymásért. Segíts, hogy gyermekeim hálásak legyenek, hogy családunk minden egyes tagja hálás legyen, és hogy folyamatosan imádkozzunk egymásért. Az egymás iránti hála összeköt bennünket, mint családot, és az egymásért mondott imáink még inkább egyesítenek bennünket a hálában és a szeretetben.

Áldó ima a családodért

Drága Atyám, a Te gyönyörű Zsoltárok könyvében, a 103. fejezetben és a 17. versben ezt a csodálatos ígéretet adod nekünk: „De az ÚR szeretete mindörökké az istenfélőkkel van, és igazsága még az unokáikkal is”. Milyen szebb ígéretet kaphatnánk Tőled az életünkre, mint azt, hogy gyermekeinket és gyermekeink gyermekeit megáldja a Te szereteted és igazságod? Kérjük, hogy áldó kezed legyen ránk is. Áldj meg minket erővel, hogy ott legyünk azok számára, akiket szeretünk, és bölcsességgel, hogy tudjuk, mit mondjunk, hogy vigaszt, bátorítást és néha nehéz igazságot hozzunk. Szükségünk lesz a Te türelmedre, miközben várjuk a Te tökéletes akaratodat és utadat minden egyes szerettünk életében. Annyira hálásak vagyunk, Uram Istenünk. Ámen.

Védelmi ima a családodért

Uram, imádkozom a Te érzelmi, fizikai és lelki védelmedért a családom felett. Tartsd távol tőlük a gonoszt, és segítsd őket, hogy bízzanak benned, mint menedékükben és erejükben. Imádkozom, hogy óvd meg elméjüket a káros tanítástól, és adj nekik megkülönböztető képességet az igazság felismeréséhez. Imádkozom, hogy tedd őket erőssé és bátorrá a veszélyben, felismerve, hogy Te győztél, és egy napon helyre fogsz hozni minden igazságtalanságot és rosszat. Segítsd őket, hogy a Te árnyékodban találjanak nyugalmat, miközben a Te általad biztosított lelki menedékben élnek. Add, hogy tudják, hogy az egyetlen biztonságos hely Jézusban van, és hogy földi otthonuk csak ideiglenes.

Imádkozzatok a családi vakáció előtt

Drága Uram!

Kérlek, áldd meg a vakációnak ezt az időszakát. Segítsd a családomat, hogy jól kijöjjenek egymással, hogy jól érezzék magukat egymás társaságában. Esetleg dobj az utunkba néhány olyan idilli, elképzelt jelenetet? Add, hogy képesek legyünk meglátni a csodát, amit Te a napjaink káoszába oltasz – akár közel, akár távol nyaralunk otthonunktól.

Ezen a hétköznapi, normális napon, amely valahogy mégis kívül esik a megszokott rutinunkon, segíts, hogy átöleljem a családomat, a vakáció ezen időszakát, és a hétköznapi, mégis rendkívüli ajándékokat, amelyeket Te adtál. Nyisd meg a szemem, hogy lássam, a vakáció véget ér, de az emlékek megmaradnak, és adj erőt, hogy édesek legyenek. Önts valamennyit ebből az erőből a lényembe, és vigyél át a vakáció végéig hálás szívvel és szüntelen dicsérettel.

Imádkozz a családi étkezés előtt

Atyám, azért gyűltünk össze, hogy együtt étkezzünk a Te tiszteletedre. Köszönjük, hogy családként hoztál össze minket, és köszönjük ezt az ételt. Áldd meg a testünket, Uram. Köszönjük neked mindazokat az ajándékokat, amelyeket az asztal körül ülőknek adtál. Segíts családunk minden tagját, hogy ezeket az ajándékokat a te dicsőségedre használhassa. Vezesd étkezés közbeni beszélgetéseinket, és irányítsd szívünket a Te életünkre vonatkozó célod felé. Jézus nevében, Ámen.

 

Ajánlott a témában: 20 Reggeli Ima, Hogy Hálás Szívvel Indítsd A Napod

Ajánlott Írásaink: