5 Rövid Ima, Amivel Segíthetsz A Hozzád Közelállóknak:

Imádság egy barát gyógyulásáért

Mennyei Atyánk,

Olyan nehéz végignézni a _________ szenvedését. Nem tűnik igazságosnak, hogy ennyi fájdalmat kell elviselnie. Bár én tehetetlen vagyok, hiszem, hogy te hatalmas vagy és képes vagy belépni ebbe a helyzetbe, és teljesen megváltoztatni a kimenetelét. Hittel válaszolok az igédben foglalt ígéretekre, hogy meghallgatod az imáinkat, és ezek az imák meggyógyíthatják őt. Ezért eléd hozom a barátomat, hogy gyógyító érintésedet kérjem az életére. Köszönöm a bűnbocsánatot és az örök gyógyulás ígéretét, de arra kérlek, hogy a mennynek ezen oldalán is adj neki gyógyulást. Ámen.

Imádság egy barát veszteségéért

Atyám, Istenem, felemelem barátomat, aki egy szerettét gyászolja. Kérem, hogy adj neki vigaszt ebben a megrázó eseményben. Köszönöm ígéretedet, hogy vele jársz, sőt hordozod őt, amikor a gyász sötétségén keresztül utazik. Add, hogy ne a szomorúság vegye el őt, mint azokat, akiknek nincs reményük, hanem erősödjön meg a Te jelenléted tudatában. Védd meg szívét és elméjét. Imádkozom, hogy a nyugalom érzése uralkodjon el rajta, még akkor is, ha körülötte az érzelmek magasra csapnak, és hogy a béke, amelyet adsz neki, áradjon át a közeliekre.

Imádság egy barát megsegítéséért

Köszönöm, Uram, hogy ott vagy a barátom mellett, és megengeded, hogy a szükség idején hozzád kiálthassak az ő nevükben. Istenem, most olyan dolgok történnek a barátom körül, amelyeket nem értek. Ezek közül néhány dolog miatt gyengének, tehetetlennek és félelmesnek érzi magát. Segítsd őt még ezek közepette is, hogy tudja, hogy Te vagy az Úr. Tudom, hogy a helyzet a Te kezedben van, és bízom Benned. Kérlek téged, hogy képes legyen elviselni ezt a helyzetet, és képes legyen úgy kezelni, hogy dicsőséget szerezzen a Te nevednek. Jézus nevében. Ámen.

Áldás imája azokért, akiket szeretsz

Köszönjük nagy szeretetedet és áldásodat életünk felett. Köszönjük, hogy kegyelmednek nincs vége, hanem egész életünkön át tart. Bocsásd meg, hogy néha elfelejtjük, hogy te minden utunkat közelről ismered, hogy tudod, mi foglalkoztat minket, és beborítasz minket, mint egy pajzzsal. Kérünk téged, hogy vezess minket, hogy ma teljes mértékben a te áldásodban és jóságodban járhassunk. Kérjük, hogy a te arcod ragyogjon ránk. Hogy nyisd meg a helyes ajtókat életünk és szeretteink számára, hogy csukd be a rossz ajtókat, és védj meg minket azoktól, akiktől el kell távolodnunk. Állapítsd meg kezünk munkáját, és teljesítsd be mindazt, amit te adtál nekünk ezekben a napokban. Imádkozunk, hogy jóságodból és szeretetedből céltudatossá tedd utunkat és szilárddá lépteinket. Adj nekünk bölcs szíveket, hogy meghalljuk hangodat, és tegyél minket erőssé hatalmas kegyelmed és kegyelmed által.

Imádság egy fájdalmakkal küzdő barátért

Drága Istenem, szívünk megterhelt a barátainkért, akik most fájdalmat éreznek. Kérünk, hogy légy a vigasztalójuk, hogy végtelen kegyelmeddel és irgalmaddal borítsd be őket, békével vedd körül őket ebben a sötét időszakban. Imádkozunk friss kegyelemért, megújult erőért, jóságodért és irgalmasságodért életük felett ma. Köszönjük neked, hogy egyedül te vagy a mi menedékünk és erős tornyunk. Köszönjük, hogy bármi is történjék velünk, te még mindig a trónon vagy, te irányítasz, és semmi sem állhat ellened. Köszönjük, hogy nálad van a győzelem ebben a világban, és megígérted az Igédben, hogy velünk leszel minden nehézségen keresztül, amivel szembe kell néznünk.

Tudjuk, hogy csak benned van reménységünk, hogy szembenézzünk a sötét és bizonytalan időkkel, mert jövőnk Krisztus ajándéka által biztonságban van. Kérünk, hogy nyújtsd ki reményedet és könyörületedet most is szeretteinknek. Ezekben a napokban, amikor küzdenek, vagy néha úgy tűnik, hogy elvesztették az útjukat, kérlek, emlékeztesd őket arra, hogy te még mindig itt vagy. Velük. Zárjuk be. Hogy nagyobb vagy, mint ez a vihar, amellyel szembenéznek, és megígéred, hogy biztonságban tartod őket. Mindezeket a terheket, amelyeket ma a barátunkért cipelünk, a te lábaid elé tesszük, Uram. Neked adjuk őket, és köszönjük, hogy meghallgatod imáinkat, és még most is munkálkodsz értük.

 

Ha további imákra is kíváncsi vagy még, akkor nézd meg ezt a 20 reggeli imát is.

Ajánlott Írásaink: