6 Felemelő Ima A Minden Körülmények Közötti Örömért:

Míg a boldogság csak jó körülmények között történik, addig az öröm minden körülmények között lehetséges. Az öröm alapja az Istennel való kapcsolat, amely minden helyzetben megbízható. Mégis, amikor kihívásokkal és fájdalommal kell szembenéznünk, nehéz lehet az örömhöz kapcsolódni – vagy akár csak elképzelni, hogy örömöt érezzünk. Az imádság az út, hogy a nehéz körülmények között is örömöt találjunk. Ha szándékosan imádkozol az örömért, megváltoztathatod a gondolkodásmódodat, hogy Istenre, a remény és a segítség forrására összpontosíts. Isten ott találkozik veled, ahol vagy, és örömöt hoz a lelkedbe, bármi is történjék. Íme, miért fontos az örömért imádkozni a fájdalom közepette, és néhány ima, amelyet bármilyen körülmények között használhatsz örömimádságként.

Imádság az örömért, amikor gyászolsz

Istenem, mióta [szeretted neve] elhunyt, fájdalmas űr van az életemben. Kérlek, vigasztalj meg engem a Máté 5:4-ben tett ígéreted szerint: „Boldogok, akik gyászolnak, mert megvigasztalódnak”. Köszönöm könyörületes szeretetedet és állandó jelenlétedet velem. Segíts, hogy napról napra jobban tudatosítsalak. Ahelyett, hogy a múltra koncentrálnék, úgy döntök, hogy teljes mértékben a jelenben élek, és hálával élvezem életem minden egyes új napjának ajándékát. Mutasd meg nekem az áldásokat, amelyeket még a gyász közepette is élvezhetek. Miközben észreveszem életemben végzett munkád csodáját, segíts, hogy a gyász helyett rád – az öröm forrására – összpontosítsak. Engedd, hogy rád tekintsek, hogy minden nap erőt kapjak, amire szükségem van, miközben együtt járjuk végig a gyász útját. Ámen.

Egy ima az örömért, amikor stresszelsz

Jézusom, engem most túlterhel a stressz. Kérlek, add meg nekem azt a békességet, amelyet csak te adhatsz – azt a békességet, amelyet a János 14:27-ben említesz: „Békességet hagyok rátok. Az én békémet adom nektek. Nem úgy adom nektek, ahogy a világ adja. Ne nyugtalankodjék a szívetek, s ne csüggedjen”. Segíts, hogy érzékeljem a velem való jelenlétedet. Úgy döntök, hogy most időt szakítok arra, hogy szünetet tartsak elfoglalt tevékenységeimben, hogy figyelmemet rád összpontosítsam. Köszönöm a lehetőséget, hogy még a stresszes időkben is kapcsolatba kerülhetek veled. „Légy csendes, és tudd meg, hogy én vagyok az Isten…” – hirdeted a Zsoltárok 46:10-ben. Ünneplem, hogy ezt bármikor megtehetem, hogy megtapasztaljam jelenléted örömét, ami enyhíti a stresszt és megújítja a lelkemet. Ámen.

Egy ima az örömért, ha szorongsz

Szentlélek, Te tudod, mi okozza a szorongást, ami a fejemben van. Ahelyett, hogy azon rágódnék, ami aggaszt, aggodalmaimat imává alakítom. Kérlek, újítsd meg elmémet, hogy az örömre tudjak összpontosítani, amelyet a Lélek egyik gyümölcseként kínálsz nekem. Köszönöm, hogy segítesz kezelni azokat a helyzeteket, amelyek szorongásra késztetnek. Amikor egy szorongó gondolat jut eszembe, kérlek, késztess arra, hogy imádkozzak érte, ahelyett, hogy aggódnék miatta. Adj bölcsességet, hogy a te szemszögedből lássam a körülményeimet, hogy azok ne szorongassanak, hanem emlékeztessenek arra, hogy minden helyzetben a te segítségedet kérjem. Követni fogom a Filippi 4:6-ban található parancsodat, hogy ne aggódjak semmi miatt, hanem imádkozzak mindenért. Minél többet imádkozom, annál többet fogok találkozni jelenléted csodájával, és ez örömöt fog nekem okozni. Ahelyett, hogy aggódnék, amikor szorongok, keresni fogom a jelenlétedet, és örömmel várom, hogy megtapasztaljam az örömöt. Ámen.

Egy ima az örömért, amikor depressziós vagy

Jézus, földi életed során annyi mindennel találkoztál ebben a bukott világban, ami miatt lehangoltnak érezted magad. Sírtál Jeruzsálem városa felett (Lukács 19:41) és barátod, Lázár halála után (János 11:35). Emellett gyakran „buzgó kiáltásokkal és könnyekkel felajánlottad imáidat és kéréseidet” (Zsidók 5:7). Tudom, hogy törődsz ezzel a mélységes bánattal, amit érzek. Miközben én is elsírom a saját könnyeimet, segíts, hogy érezzem a te jelenlétedet velem. Mivel minden körülmények között velem vagy, és törődsz velem a depressziómban, keresni foglak, és ünnepelni fogom a rád találás örömét. Ámen.

Imádság az örömért, amikor dühös vagy

Szentlélek, a harag most tombol a lelkemben, de szeretném úgy kifejezni, hogy az építő, ne pedig romboló legyen. Kérlek, add meg nekem az önuralmat, hogy ne ártsak másoknak azzal, ahogyan a haragomat kifejezem. Mutasd meg, hogyan fejezzem ki a haragomat egészséges módon. Adj tanácsot, hogy meglássam, hogyan válhat a bukott világunkban valami rossz miatt érzett haragom a pozitív változás katalizátorává. Engedd, hogy a haragom arra motiváljon, hogy megoldjam azokat a problémákat, amelyeket meg tudok oldani, és bízzak benned, hogy segítesz azokban a problémákban, amelyeket nem tudok megoldani. Kérlek, vezess engem bölcsességeddel, vezess el a bántó szavaktól és cselekedetektől, és vezess a konstruktív cselekvés felé. Ámen.

Imádság az örömért, amikor unatkozol

Istenem, köszönöm neked a mai nap ajándékát. Segíts felfedezni életemben munkád jeleit, hogy ne unatkozzak, hanem ráébredjek a velem való jelenléted csodájára. Vezess engem egy új kalandra veled. Mutasd meg nekem, hogyan maradjak ébren a csodádra, amikor az élet unalmasnak tűnik, és tartsd meg nekem, hogy friss felismeréseket tanuljak rólad, amelyek csodálatot ébresztenek a lelkemben. Elkötelezem magam, hogy jól használom az időmet azzal, hogy rendszeresen kereslek téged. Hiszek a Jeremiás 29:13-ban tett ígéretedben: „Keresni fogsz engem, és megtalálsz, ha teljes szívedből keresel engem”. Kérlek, segíts, hogy megtaláljalak téged, és vezess, hogy örömöt tapasztaljak az áhítat eme pillanataiban. Ámen.

 

Egy örömteljes napot nem is indíthat semmi jobban, mintha egy reggeli imával kezdenéd azt. Nézd meg a témában ezt 20 reggeli imánkat.

Ajánlott Írásaink: