10 Inspiráló Keresztény Idézet A Megbocsátásról:

Hiszem, hogy a múltbeli tapasztalataink ajándékot jelentenek. Bár nem mindenre érdemes visszatekinteni, a múltbeli tapasztalatok irányítják a jövőnket. Választhatunk, hogy előre haladunk, és nem hagyjuk, hogy a fájdalmas múltbeli tapasztalatok meghatározzanak minket, vagy hagyjuk, hogy ezek a fájdalmas emlékek keserű módon megváltoztassanak minket. Azt is megtehetjük, hogy elbújunk előlük ahelyett, hogy szembenéznénk a múltunkkal. Elássuk őket mélyen a szívünkbe, anélkül, hogy tudnánk, milyen hatással van a fájdalom a mindennapi életünkre és az interakciókra.

Azt is hiszem, hogy van egy ellenség, aki ezt a haragot táplálja. Vissza akar minket tartani. Nem akarja, hogy Isten hatalmas szavaira támaszkodjunk. Az ellenség frissen tartja a régi sebeket. Az igazat megvallva, nehéz megbocsátani, és valójában ez egy folyamat. Ezért kell Isten igéjébe menekülnünk, hogy leküzdjük a harag és a keserűség érzelmeit. Barátaim, ha nem védjük a szívünket, az felemészt minket, és nemcsak a lelki lényünkre, hanem a fizikai egészségünkre is kihat. Ne feledjétek, hogy ha megbocsátunk egy olyan személynek, aki megbántott minket, az nem menti fel a viselkedését, inkább felszabadítja a szívünket a keserűség alól.

Ezért most megosztom a 10 legjobb megbocsátás és kegyelem idézetemet, amelyek eligazíthatnak, békét adhatnak, és emlékeztethetnek Isten szeretetére és hatalmára. Imádkozom, hogy vezessenek, amikor a múltbeli vagy jelenlegi sérelmedről elmélkedsz, és felhasználod arra, hogy előre haladj, és megszabadulj a keserűség kötelékétől.

Top 10 bibliai szakasz és idézet a megbocsátásról

1. Inkább legyetek egymás iránt jóindulatúak, könyörületesek, és bocsássatok meg egymásnak, amint Isten is megbocsátott nektek Krisztusban.
– Efézusiakhoz írt levél: 4:32

2. „A megbocsátás nem menti fel a viselkedésüket, a megbocsátás megakadályozza, hogy a viselkedésük tönkretegye a szívedet”. – Anonymus

3. „A megbocsátás nem csökkenti az igazságosságot, csak Istenre bízza azt” . – Max Lucado

4. Vigyázzatok, Isten kegyelmét közületek senki le ne késse, nehogy valami mérges gyökér szárba szökkenjen, kárt okozzon és sokakat megfertőzzön. – Zsidók 12:15

5. „Megbocsátani a szeretet legmagasabb, legszebb formája. Cserébe mérhetetlen békét és boldogságot kapsz”. – Robert Muller

6. „Nem a vallási törvények, sem az erkölcsi elvek határozzák meg az Istenhez vezető utakat és utakat; csak Isten Kegyelme vezet és vonz minket, Istenhez. Az Ő kegyelme az, ami legyőzi a hibák sokaságát, és ebben a kegyelemben csak kegyelem van. A kegyelmet nem elérjük, a kegyelmet megkapjuk”. – C. JoyBell C.

7. „Az emberek gyakran kérdezik tőlem, hogyan maradok ilyen motivált és energikus. Mondhatnám, hogy igyekszem egészséges ételeket enni és jól aludni éjszaka, de az igazi válasz a kegyelem.” – Lara Casey

8. „A kegyelem nem csak megbocsátás, hanem a megbocsátás, amelyet az önátadás táplál.” – Amy E. Spiegel

9. „Most van egy utolsó ok, amiért szerintem Jézus azt mondja: „Szeressétek ellenségeiteket”. Ez a következő: ez a szeretet magában hordozza a megváltó erőt. És van benne egy olyan erő, amely végül átalakítja az egyéneket. Csak legyetek továbbra is barátságosak azzal az emberrel. Csak szeresd őket továbbra is, és nem bírják sokáig. Ó, kezdetben sokféleképpen reagálnak. Bűntudattal reagálnak, és néha egy kicsit jobban fognak gyűlölni benneteket abban az átmeneti időszakban, de csak szeressétek őket továbbra is. És a szereteted ereje által meg fognak törni a teher alatt. Ez a szeretet, látjátok. Ez megváltó, és ezért mondja Jézus, hogy szeressetek. Van valami a szeretetben, ami felépít és teremtő. A gyűlöletben van valami, ami lerombol és romboló hatású. Szeressétek tehát ellenségeiteket. (a „Szeressétek az ellenségeiteket” című könyvből)”

10. „Ha az ember a maga útját járná, a megváltás terve végtelen és véres konfliktus lenne. A valóságban a megváltást nem Jézus öklével, hanem szögeivel átszúrt kezével vásárolta meg; nem izomból, hanem szeretettel; nem bosszúval, hanem megbocsátással; nem erőszakkal, hanem áldozattal. Jézus Krisztus, a mi Urunk megadta magát, hogy győzhessen; ellenségeit azzal pusztította el, hogy meghalt értük, és a halált azzal győzte le, hogy hagyta, hogy a halál legyőzze Őt.”
– A.W. Tozer

Ajánlott Írásaink: