9 Rövid Ima, Amelyek Segíthetnek A Legnehezebb Pillanatokban is:

Akár már évek óta személyes kapcsolatban állsz Istennel, akár csak most kezded felfedezni, hogy ki is Jézus, mindannyiunknak szüksége van néha útmutatásra, amikor az imákról van szó.

1. Ima belső békéért

Atyám Istenem, szívem tele van káosszal és zűrzavarral. Úgy érzem, mintha belefulladnék a körülményeimbe, és a szívem tele van félelemmel és zavarodottsággal. Nagy szükségem van arra az erőre és békességre, amit csak Te adhatsz. Most úgy döntök, hogy megpihenek Benned. Jézus nevében imádkozom, Ámen.

2. Ima megtört szívért

Uram, összetört a szívem, de Te közel vagy. Lelkem összetört, de Te vagy a megmentőm. A Te Igéd az én reménységem. Megelevenít és megvigasztal engem különösen most. Lelkem elgyengül, de Te vagy az élet lehelete bennem. Te vagy az én segítségem, az, aki megtart engem. Én gyenge vagyok, de Te erős vagy. Te áldod meg azokat, akik gyászolnak, és bízom benned, hogy megáldasz engem és családomat mindazzal, amire szükségünk van. Te megmentesz engem a kétségbeesés e sötét felhőjétől, mert Te gyönyörködsz bennem. Jézus nevében, Ámen.

3. Ima a Jézushoz hasonló szeretetért

Atyám, meg kell köszönnöm Neked, hogy a hibáim mögé nézel, és feltétel nélkül szeretsz engem. Bocsásd meg, amikor nem sikerül másokat is ugyanígy szeretni. Adj nekem szemet, hogy meglássam az életemben lévő nehéz emberek szükségleteit, és mutasd meg, hogyan elégítsem ki ezeket a szükségleteket úgy, hogy az Neked tetsző legyen. Jézus nevében, Ámen.

4. Ima Isten iránymutatásáért

Uram, segíts, hogy ne a saját értelmemre támaszkodjak, hanem mindenben ismerjelek el Téged, hogy Te irányíthasd szavaimat, gondolataimat és cselekedeteimet. Jézus nevében, Ámen.

5. Ima a háláért

Atyám, annyira sajnálom, hogy panaszkodom a körülményeim miatt. Kérlek, bocsásd meg a rossz hozzáállásomat, amikor a dolgok nem úgy mennek, ahogyan én szeretném. Szeretném látni a Te kezedet minden nap minden részében – legyen az jó vagy rossz. Segíts megtanulnom, hogyan nézzek szembe minden viharral bizalommal, tudva, hogy valóban Te irányítasz, még akkor is, ha nem hallom a hangodat, vagy nem látom a kezedet munkálkodni. Jézus nevében, Ámen.

6. Ima a növekvő hitért

Drága Uram, segíts nekem – minden egyes reggel -, hogy a káosz közepette is megtaláljam a hitet. Add meg nekem a vágyat és a képességet, hogy lássalak Téged, halljalak Téged, beszéljek Veled, és hálát adjak Neked. És miközben ezt teszem, imádkozom, hogy egyre közelebb és közelebb kerüljek Hozzád, és hogy hitem exponenciálisan megsokszorozódjon, ahogy új, mélyebb módon megértem, hogy Te vagy minden, amit valaha is reméltem, hogy Te leszel. És még annál is sokkal több. Ámen.

7. Ima a bizalomért

Uram, segíts elengedni a kudarctól való félelmemet. Tudom, hogy a Sátán arra akarja használni a félelmeimet, hogy visszatartson attól, hogy bátran éljek érted. Bocsásd meg, hogy nem élek hitben, és segíts, hogy ettől a pillanattól kezdve bátor bizalommal éljek Benned. Uram, segíts, hogy ne hasonlítgassam magam másokhoz körülöttem. Ehelyett azért imádkozom, hogy szememet rajtad tartsam, és olyan életet éljek, amely a Te kiválóságodat hirdeti. Jézus nevében imádkozom, Ámen.

8. Ima a nehéz szívért

Uram, szeretném letenni eléd mindazt, ami nehezedik a szívemre. Nyilatkoztasd ki Uram még azt a bűnt is, aminek nem vagyok tudatában. Lábaidhoz teszem ezeket, és imádkozom a te bocsánatodért rajtam. Hiszek neked, amikor azt mondod, hogy fehérré mosol minket, mint a hó. Köszönöm, Uram, az irántam érzett végtelen szeretetedet! Segíts most újrakezdeni, hogy olyan döntéseket hozzak, amelyek téged tisztelnek. Jézus nevében, ámen.

9. Ima a család békéjéért

Istenem Atyám, nyisd meg a szemem, hogy lássam, miben hasonlítok Káinhoz. Milyen konfliktusokat engedek kiforrni a családomban? Milyen harag bugyog gyilkos dühbe a kapcsolataimban? Köszönöm, hogy tisztán látod, hogyan öli meg a gyűlölet a kapcsolatokat. Ehelyett a szeretet útját választom. A szeretet megvéd. Segíts, hogy szerelmemmel megvédjem azokat, akiket szeretek. A Te utad mindig a legjobb, Atyám. Jézus nevében imádkozom, Ámen.

 

A nehéz időszakok túlélésében segít, ha mindig hálás szívvel fordulunk Isten felé, és ennek nincs is jobb módja mint a reggeli ima.

Ajánlott Írásaink: