7 Megvilágosító Ima A Szentírás Alapján:

A megvilágosító ima egy módja annak, hogy megerősítsük figyelmünket azáltal, hogy a Szentlelket hívjuk, hogy világítsa meg Isten bölcsességét, amelyre oly nagy szükségünk van az életünkben. Isten nem csak az Igét adta nekünk már régen, hanem kegyesen segít nekünk abban is, hogy tanuljunk belőle.

Mi a megvilágosító ima?

Isten Igéjének minden írása Istentől ihletett, azért hogy megtanítson minket arra, ami igaz, és arra is, hogy megmutassa, mi a rossz az életünkben. Isten arra használja az Igét, hogy felkészítse népét a jó cselekedetekre (2Timóteus 3:16-17). Ennek fényében érdemes elmormolnunk egy megvilágosító imát, mielőtt elolvasunk egy-egy részt a Bibliából. A megvilágosító ima alapvetően arra kéri Istent, hogy a bibliai szakasz olvasása közben tárja fel előtted az Ő igazságát. A Szentlélek meghív minket, hogy megismerjük az igazságot Isten Igéjében, így a megvilágosító ima azt üzeni a Léleknek, hogy nyitottak vagyunk az Istentől való tanulásra. Az alázatos, nyitott szív az előfeltétele annak, hogy befogadjuk Isten igazságát.

A megvilágosító imád lehet olyan egyszerű, mint pl: Drága Uram, segíts, hogy megértsem a Szentírást, amelyet most olvasok, majd segíts, hogy bölcsességét a mindennapi életemben alkalmazhassam. Ámen.

Vagy a megvilágosító imád lehet olyan hosszú és részletes, amilyet csak szeretnél. A lényeg az, hogy valóban megoszd a szívedet Istennel. Jöjj hozzá nyitott könyvként. Ő mindent tud rólad anélkül, hogy egy szót is szólnál, de mégis azt szeretné, ha szívedet szabadon felajánlanád Neki.

Íme 7 rövid megvilágosító ima:

1. Drága Uram, miközben ezt a szentírási részt olvasom, mutasd meg nekem a Te igazságodat, és azt, amit szeretnél, hogy megtanuljak. Jelöld ki azokat a dolgokat a gondolkodásomban és az életemben, amelyek nem helyesek. Segíts, hogy emlékezzek arra, hogy a Te szavad élet és mindig igaz, míg az én gondolataim gyakran mulandóak. Használd a Te Igéd igazságát, hogy átalakítsd korlátolt gondolkodásomat és viselkedésemet. Engedd, hogy a Te igazságod tájékoztassa a hitemet, és hogy a hitem vezesse a cselekedeteimet. Ámen.

2. Szent és kegyelmes Istenem, a Te Igéd hozza el nekem a nagyon szükséges reményt és bátorítást, amikor levert és csüggedt vagyok. A Te Igéd tele van világossággal, hogy lássak, még akkor is, amikor egy sötét világban járok. A Te Igéd világosság, amely vezeti a lábamat az utamon. Nélküle vak vagyok. Minden alkalommal, amikor kinyitom a Bibliát, nyíljon meg szemem és szívem egy kicsit jobban a Te igazságodban rejlő szeretetre. Minél többet olvasok és tanulok a Te Igédből, annál közelebb kerülök Hozzád. Ámen.

3. Drága Atyám, Istenem, olyan becsületes ember akarok lenni, aki követi az utasításaidat. Tudom, hogy a Te törvényeidnek való engedelmesség és a Te megértésed keresése sok örömet fog nekem okozni. A Te Igéd megóv engem attól, hogy megalkudjak a gonosszal. Nélküled és törvényeid nélkül semmi jót nem tehetek. Ennél is rosszabb, hogy Nélküled mindenféle hibába és bűnbe esnék. Ámen.

4. Drága, minden reménység Istene, a Te Igéd rendszeres olvasása segíteni fog abban, hogy cselekedeteimet összhangba hozzam a hitemmel. Azt akarom, hogy cselekedeteim a Te rendelkezéseidet tükrözzék. Az átalakulás egy élethosszig tartó folyamat, ezért segíts, hogy ne adjam fel a közepén. Engedd, hogy a Te Igéd folyamatosan reménységgel töltsön el, és megújítsa a lelkemet. A Te bölcsességed gazdagabbá tesz engem, mint amennyire bármilyen pénzösszeg valaha is képes lenne. Engedd, hogy minden alkalommal, amikor elolvasok egy bibliai részt, valami újat tanuljak. Ámen.

5. Kedves Szuverén Uram, vannak olyan emberek a világon, akiknek valamilyen okból nem lehet Bibliájuk, pedig kétségbeesetten szeretnének. Segíts, hogy ne vegyem természetesnek, hogy van Bibliám. Dicsőséges kiváltság Isten szavainak egy példányát birtokolni. Arra kér, hogy kinyissuk és tanuljunk belőle, ne csak porosodjon a polcon. Ámen.

6. Mindenható Isten, azért döntöttem úgy, hogy hűséges leszek Hozzád és a Te Igédhez, mert többet akarok megérteni a Te jellemedből és szeretetedből, hogy utánozhassam csodálatos tulajdonságaidat. A Te Igéd megújít engem, vigaszt, reményt és jóságot hoz nekem. Légy irgalmas hozzám, miközben megtanulok a Te utadon járni. Reményemet a Te Igédbe vetettem. Tartsd meg elmémet a Te törvényeidben, amelyek édesebbek a méznél. Ne hagyd, hogy a Te igazságodtól a félreértések pusztaságába tévedjek. Te vagy az én menedékem és meleg védelmező pajzsom. Ámen.

7. Drága Szentlélek, segíts, hogy korán keljek fel, még mielőtt a nap felkel, és kiáltsak segítségedért és bölcsességedért. Vezess engem és készíts fel arra, hogy meghalljam a Te Igédet. Mert tudom, hogy a Te igazságod az, ami szabaddá tesz engem. Ez az, ami örömmel tölt el minden egyes napban, amelyet Te adsz. Ámen.

 

Ajánlott a témában: 20 Reggeli Ima, Hogy Hálás Szívvel Indítsd A Napod

Ajánlott Írásaink: