Így Imádkozhatsz Egy Isteni Csodáért:

Sok olyan ember van, akik olyan helyzetekkel néznek szembe, amelyek csodát igényelnek, és talán te is közéjük tartozol. Ezekben a helyzetekben nem ritka, hogy elgondolkodunk azon, hogyan kéne imádkozzunk, hogy csoda történjen. Van valami extra, amire Istennek szüksége van ahhoz, hogy csodát tegyen az életedben?

Isten még mindig tesz csodákat?

A jó hír az, hogy Isten még mindig tesz csodákat. A Malakiás 3:6-ban Isten egy nagyon határozott kijelentést tett – azt mondta, hogy nem változik. Ez azt jelenti, hogy ha a múltban csodákat tett, akkor a jelenben is tud csodákat tenni, mert nem változik.

Ami gyakran kimarad, amikor a csodákról gondolkodunk, az az, hogy Isten nem csak a csodák kedvéért tesz csodákat. Mivel Isten nagyon aprólékos abban, amit tesz, mindig van egy nagyobb terv vagy cél a csoda mögött. Ezek a célok változnak, és őszintén szólva nem mindig tudod, hogy mik azok, de mindig van egy ok, amiért Isten úgy dönt, hogy csodát tesz vagy nem tesz.

Kinek tesz Isten csodákat?

Isten bármikor, bárkinek, bármilyen okból csodát tehet. Csak egy követelmény szükséges ahhoz, hogy te is jelölt legyél egy csodára. Kell, hogy legyen egy problémád.

A probléma nem lehet olyan, amelyre te tudsz megoldást nyújtani. Elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy isteni beavatkozást igényeljen, olyasmit, amire csak Isten képes. Amikor a helyzeted meghaladja a képességeidet, és elismered, hogy szükséged van Isten segítségére, akkor olyan helyen vagy, ahol Isten csodát tehet az életedben. Ez nem garantálja, hogy Isten meg fogja tenni a csodát, de legalábbis pozíciónál arra az esetre, ha úgy dönt, hogy megteszi.

Hitre van-e szükség a csodához?

A hit egy követelmény, amikor csodáért imádkozol. Szeretnélek azonban figyelmeztetni, mert vannak olyanok, akik a hited nagyságára fogják fogni azt, hogy képes vagy-e csodát kapni. Ha nem kapod meg a csodát, akkor vagy nincs elég hited, vagy van valami bűn az életedben. Bár mindkét dolog igaz lehet, de nem így van.

Bár a hited számít, de az, hogy hogyan imádkozol a csodáért, vagy a hited nagysága általában nem az, ami megakadályozza, hogy csodát kapj az életedben. Hadd emlékeztesselek arra, hogy mit mondott Jézus arról, hogy mekkora hitre van szükség egy hegy elmozdításához.

„Ő így válaszolt: „„Mert gyenge a hitetek. Bizony mondom nektek, ha csak akkora hitetek lesz is, mint a mustármag, s azt mondjátok ennek a hegynek itt: Menj innét oda! – odamegy, s nem lesz nektek semmi sem lehetetlen.” (Máté 17:20).

Hogyan imádkozzunk csodáért

Korábban említettem, hogy ugyanúgy imádkozol csodáért, mint minden másért. Hadd legyek világos – nincs semmilyen képlet vagy varázsszó, amit kimondhatsz, hogy a csoda megtörténjen. Ha azonban szeretnél néhány iránymutatást az imádkozáshoz, akkor egy dolgot tehetsz: azt követheted, amit Pál apostol a Filippi 4:6-7-ben leírt.

„Semmi miatt ne aggódjatok, hanem minden helyzetben imádsággal és kéréssel, hálaadással terjesszétek kéréseiteket az Isten elé. És az Istennek békessége, amely minden értelmet felülmúl, megóvja szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban.”

Íme négy dolog, amit akkor kell tenned, ha csodáért imádkozol:

1. Ne aggódj, kérj

Minden imára adott válasz az imával kezdődik. Imádkozni annyit jelent, mint kérni Istentől azt, amire szükséged van. A kérés azt üzeni Istennek, hogy rá tekintesz, és azt kéred, hogy avatkozzon be a helyzetedbe. Így imádkozol csodáért, és így imádkozol mindenért. A kéréssel kezded.

2. Hívés

Miután kértél, hinned kell. Bár nem kell hozzá nagy hit, ahogy korábban említettük, de azért kell hozzá némi hit, mert Isten nem válaszol a hit nélküli kérésre. Más szóval, ha kérsz, de nem várod, hogy Isten megmozduljon, akkor nem fogod látni, hogy Isten megmozdul. Néha a hitedhez olyan cselekedetekre van szükség, amelyek bizonyítják, hogy hiszel. A Biblia tele van olyan történetekkel, amelyekben emberek csodákért imádkoztak, és Isten megkérte őket, hogy tegyenek valamit, amivel bizonyítják a hitüket. Ne lepődj meg, ha Isten ugyanezt kéri tőled.

3. Adj hálát

Miután kérted, és miközben hiszel, a hálaadást is az imádságod részévé kell tenned. A hálaadás akkor jön el, amikor a helyzetedet az Ő kezébe teszed, és az eredményt ráhagyod. Azért tudsz hálát adni, mert tudod, hogy meghallgatta az imádat, és bízol benne, hogy azt teszi, ami a legjobb neked abban a helyzetben. Ezért adhatsz hálát.

4. Várj

Miután kértél, hittél és hálát adtál, már csak annyit tehetsz, hogy vársz. A várakozás nem passzív tevékenység; a várakozás egy cselekvés. Ez nem azt jelenti, hogy nem teszel semmit, hanem azt jelenti, hogy megelőlegezed és várod, hogy Isten mit fog tenni ebben a helyzetben. Azért tudsz várni, mert Isten békességet ad neked a csodára való szükséged jelenlétében. Isten békéje megvédi a szívedet és az elmédet, és lehetővé teszi, hogy várd, hogy Isten cselekedjen.

Ajánlott Írásaink: