Az 5 Legjobb Szeretetteljes Ima Az Évfordulókra:

Az egyik kedvenc helyem a Bibliában, amely a házasságról szól, az Efézus 5. fejezete. A fejezet első részében Pál azt mondja az efézusiaknak, hogy „Mint Isten kedves gyermekei, legyetek az ő követői és éljetek szeretetben, ahogy Krisztus is szeretett minket, és odaadta magát értünk jó illatú áldozati adományként az Istennek.” Jézus az irántunk való áldozatos szeretetéből adta oda az életét. Ennél jobb példát nem találunk a szeretetre.

A fejezet vége felé Pál arról beszél, hogy milyen legyen egy házasság. Mind a férjnek, mind a feleségnek szerepe van a kapcsolatban. Ha együtt vannak, annak a képét kell mutatniuk, amit Krisztus tett az egyházért. „Ezért az ember elhagyja apját, anyját, feleségével tart, és a kettő egy test lesz.” (Efézus 5:31).  Minden házasság célja, hogy Jézus szeretetét tükrözze a világ felé. Ez nem egy önző szeretet, hanem egy olyan szeretet, amely áldozatos, és a másik érdekeire gondol. A házasságainknak magasabb rendű hivatása van, mint amit a filmekben ábrázolnak. Nem azért házasodunk, hogy önző vágyakat elégítsünk ki, hanem mert elkötelezettek vagyunk egymás iránt. Úgy kell szeretnünk egymást, ahogy Krisztus szerette az egyházat, és ebben a kapcsolatban szolgálnunk kell egymást. Ha ezt megéljük, a házasságban mindkét ember jól jár. Mi is kezdünk egyre inkább Jézushoz hasonlóvá válni eközben.

5 szeretetteljes évfordulós ima

1. Egy ima azért, hogy házasságunk Jézusra összpontosítson

Atyám, köszönjük, hogy nem hagytál minket egyedül a házasságunk létrehozásában. Megígérted, hogy mindig velünk leszel. Kérlek, segíts nekünk, mint házaspárnak, hogy rád szegezzük tekintetünket. Segíts, hogy megtanuljunk veled járni, és közelebb kerüljünk hozzád, hogy minden, amit teszünk, a veled való kapcsolatunkból fakadjon. Segíts, hogy mindenbe belevigyünk téged a kapcsolatunkban, hogy ne a saját emberi erőnkre vagy megértésünkre hagyatkozzunk. Tegyük le előtted büszkeségünket és önző vágyainkat. Segíts másoknak, hogy meglássanak téged a házasságunkban. Ámen.

2. Évfordulós ima házasságunk megerősödéséért

Uram, köszönjük neked azt az ajándékot, ami a házasságunk. Minden évben azért imádkozom, hogy erősebb legyen. Amikor gyengék vagyunk, segíts, hogy mindketten hozzád fussunk Uram, hogy erőt merítsünk, hogy házasságunk működjön. Különösen ebben a világban add meg nekünk, amire szükségünk van ahhoz, hogy házasságunk tartós legyen. Segíts mindkettőnket, hogy nemet mondjunk a büszkeségünkre, amikor valamin dolgoznunk kell. Te nagyobb vagy mindennél, ami megpróbálna minket szétszakítani. Segíts, hogy rád támaszkodjunk, hogy jobbá tegyük a házasságunkat. Ámen.

3. Egy ima, hogy mindig a szeretetet válasszuk egymás iránt

Atyám, köszönjük, hogy te vagy a mi példánk arra, hogy milyen a szeretet. Annyira össze tudunk zavarodni, amikor csak az érzéseinkre hagyatkozunk. Segíts nekünk, hogy a szeretet mellett döntsünk, még akkor is, amikor nem érezzük úgy. Amikor nehéz szeretni, segíts, hogy emlékezzünk arra, amiért egyáltalán összeházasodtunk. Adj nekünk energiát a szeretethez azokon a napokon, amikor nehéz lesz. Köszönjük, Uram, hogy szeretsz minket, hogy mi is ugyanezt tudjuk tenni miattad. Ámen.

4. Egy ima, hogy a megbocsátást válasszuk

Uram, köszönjük az ajándékot, amelyet megbocsátásodban adtál nekünk. Segíts, hogy a házasságunkban is ugyanazt a hozzáállást vegyük fel, amit te tanúsítasz irántunk. Amikor fájdalmat érzünk, segíts, hogy először hozzád forduljunk. Adj nekünk erőt, hogy megbocsássunk egymásnak. Óvj meg minket attól, hogy megkeseredjünk egymás iránt, és tartsd meg szívünket formálhatónak és lágynak. Segíts, hogy házasságunk világosság legyen mások számára, hogy téged lássanak rajta keresztül. Ámen.

5. Évfordulós ima a házasság meghittségéért

Atyám, köszönöm a házasságra vonatkozó tervedet. Köszönöm neked a házastársamat és a szoros kapcsolatot, ami köztünk van. Segítenél nekünk, hogy növekedjünk az intimitásban egymással, testileg, érzelmileg és lelkileg? Segíts meglátnunk, hogy milyen ajándék az intimitás, és hogy milyen terved van vele. Segíts mindkettőnknek meggyógyulni mindabból, ami a múltunkból a közeledésünk útjában áll. Adj nekünk egészséges perspektívát az intimitáshoz; köszönjük, hogy bepillantást engedsz abba, hogy milyen a te tökéletes kapcsolatod az Atyával, a Fiúval és a Szentlélekkel. Ámen.

 

Ajánlott a témában: 20 Reggeli Ima, Hogy Hálás Szívvel Indítsd A Napod

Ajánlott Írásaink: