Eljött Az Önreflexió Ideje: Krisztus Gyógyírje A Lustaság Ellen

Egy felmérésben a dolgozókat megkérdezték: „Ön a cégében a legjobb 10 százalékban teljesítők közé tartozik?” Az alkalmazottak 90 százaléka válaszolt igennel, beleértve a vezetők 97 százalékát is! De a matematika így nem jön ki. Kilencven százalékunk nem lehet a legjobb 10 százalékban.

Akkor mi folyik itt?

Gyakran azt gondoljuk, hogy mi vagyunk a legszorgalmasabbak, mások pedig a lógósok, részben azért, mert magunkat a szándékaink, másokat pedig a tetteik alapján ítélünk meg. Azt gondoljuk, hogy mások nem olyan elkötelezettek, mint mi – hogy kerülik a kötelezettségeiket, mindig elkésnek, és kifogásokat keresnek.

De természetesen nem mi vagyunk ilyenek. Mi aztán elvégzünk minden ránk rótt terhet időben és hibátlanul. A barátaink, családtagjaink, csapattársaink, munkatársaink, sőt talán még a főnökeink is lógósak, de mi nem!

Így vagy úgy, de mindannyian szenvedünk lustaságban.

A lazsálók küzdenek a fegyelemmel, és gyakran egyszerűen nem teszik meg a megfelelő dolgot a megfelelő időben. A Biblia szerint azonban a fegyelem nem a tökéletességről szól, hanem a következetességről, a törekvésről és az elszántságról.

Az egyik fő felelősségünk az, hogy Krisztusban maradjunk, és ennek az elkötelezettségnek a kerülése halálos. Olyan sok emberrel találkozunk, akik azt mondják, hogy szeretik Istent, de ritkán mutatják ki ezt. Általában, ha valaki igazán szeret valamit vagy valakit, annak van bizonyítéka, mint amikor valaki igazán szeret egy bizonyos sportcsapatot. Viselik a mezt, járnak a meccsekre, követik a statisztikákat és lobogtatják a zászlókat. És állandóan erről beszélnek!

Amikor azt mondjuk, hogy szeretjük Istent, van-e valami bizonyíték, ami ezt alátámasztja? El vagyunk-e foglalva Vele? A napirendünk tükrözi ezt? Hajszoljuk-e az Istentől kapott lehetőségeket?

Isten gyógyírje a lazsálásra

Egy teológus a lényegre tapintott, amikor azt mondta: „Isten utáni lustaságunk a mi kiáltó bűnünk”. Vannak jó szándékaink, de a jó szándékok következetes tettek nélkül semmit sem érnek. A jó szándékok helyett „isteni szándékokra” lenne szükségünk. Az isteni szándékok megmaradnak! A jó szándékok a terveinkre összpontosítanak, de az isteni szándékok azon alapulnak, hogy Isten mit akar tenni bennünk és általunk.

Ma hozzuk meg a döntést, hogy olyan keresztények nemzedékévé váljunk, akik Istent keresik elsősorban és teljes szívükből, átadva szenvedélyeinket és vágyainkat Neki. Cserébe Isten kenete és ereje felemészt és átalakít minket, és az Isten utáni éhségünk meghatároz minket!

3 dolog amit most azonnal megtehetsz:

  • Értékeld át önmagadat! Milyen a mindennapi istentiszteleted? Min kell változtatnod? Megkapja-e Isten a nap első és legjobb idejét?
  • Tervezz! Találd ki, mi működik neked a legjobban. Meg tudod-e adni Istennek a nap legjobb részét? Melyik idő lenne az?
  • Végezd el: Ma kezdd el; ne holnap. Szánj időt Istenre.

Ajánlott Írásaink: