Ki Vagy Valójában? Így Építhetsz Ki Magadnak Egy Szikla Szilárd Keresztény Életet:

A világ azt mondja, hogy több sikeres üzletet kötni, feljebb lépni a vállalati ranglétrán, feljebb lépni a fizetési skálán – lényegében az, hogy mit TESZEL, fontosabb, mint az, hogy KI vagy. Ez teljesen visszás! Ami az identitásunkat illeti, Isten azt mondja, hogy „KI vagyunk fontosabb, mint az, hogy MI TESZÜNK”.

Istent sokkal jobban érdekli a jellemed, mint a karriered. Néhányan talán azt gondolják: „Hála Istennek!”. Nos, Istent még mindig érdekli a karriered, de jobban érdekli, hogy ki vagy.

Isten nem arra drótozott minket, hogy identitásunkat, alapunkat, és azt, hogy kik vagyunk, olyan dolgokra építsük, amelyek meginognak és idővel eltűnnek – olyan dolgokra, mint a karrierünk, a győzelmek és vereségek, a házunk mérete, az, hogy hány díjat nyertünk, stb. Elég nagy nyomás alatt ezek a dolgok meginognak, és végül összeomlanak.

Nos, ezek a dolgok nem rosszak, sőt, a legtöbb ilyen dolog jó. De a nap végén nem bírják el azt a nyomást, amivel ebben az életben szembesülni fogunk. Az anyagi vagy testi dolgok nem erre lettek tervezve, és mi, emberek nem arra lettünk tervezve, hogy ezekre építsük az alapjainkat.

A Máté 7:24-27-ben olvasható történetben mindkét házat elkapta a vihar. Az egyik összedőlt, a másik nem. Mi volt a különbség? Az alapozás. Az egyik homokot használt, a másik sziklát. Mi tehát az alapozás? A szakasz így kezdődik: „Aki hallgatja ugyan tanításomat, de nem váltja tettekre, a balga emberhez hasonlít, aki házát homokra építette”.

Építsd az identitásodat Jézus Krisztus tanítására

Az, amit Jézus tanított nekünk, az az alapunk. Hogy ki vagy, annak minden köze van ahhoz, hogy kire épül az alapod. Rád és arra épül, amit teszel? Ne légy olyan, mint az a bolond ember, aki homokra építette a házát – a karrierjét, a győzelmeket és a vereségeket -, mert a viharok jönni fognak!

Építsd a házadat a biztos alapra… Jézusra. Íme két egyszerű cselekvési, amely segít abban, hogy elkezdhessük követni Jézus tanításait.

  • Kezdd el olvasni a Bibliát – Jézus tanításai végigvonulnak a Biblián.
  • Keress egy Lélek által vezetett mentort – A mentorok segítenek más embereknek követni Jézus tanításait.

Ez a két dolog segít neked dolgozni az identitásodon, azon, hogy kivé válsz, és hogy kire épül az alapod. Az, hogy KI vagy, sokkal fontosabb, mint az, hogy mit TESZEL. Gondolj bele!

Ajánlott Írásaink: