Várjatok Az Úrra: Ha Isten Megígérte, Akkor Úgy Is Lesz

Nem szoktam sokat stresszelni, de mindannyiunknak vannak rossz pillanatai. Volt egy nagyon stresszes időszakom még 2018-ban, ami olyan súlyos volt, hogy még lett is egy problémás folt a fejem közepén, ahol hajtöredezésem volt.

Nos, ilyesmi nem történt velem főiskolás korom óta, érthető okokból. A hajam ezen az egy helyen annyira sérült volt, hogy körülbelül tenyérnyi méretűre terjedt, és annyira rövid lett, hogy úgy kellett megpróbálnom elfedni, hogy olyan fazonokba fonattam a hajam, amivel elrejthettem.

Amikor apám meghalt, a hajamnak az a része annyira rövid lett, hogy úgy nézett ki, mintha valaki egy hajvágó ollóval nyírta volna meg. Zavarban voltam, mert nem tudtam formázni a hajamat, és zavarban voltam, mert zavarban éreztem magam. Csak néhány embernek mondtam el, de mindenkinek voltak javaslatai, amelyek nem váltak be. ”

  • „Csak vágasd le a hajad, majd visszanő.”
  • „Masszírozd a fejbőrödet minden este olajokkal.”
  • „Csak hagyd békén, rendbe fog jönni.”

Nos, nem volt rendben, de mindannyian jót akartak, és értékeltem a javaslataikat. Odáig fajult a dolog, hogy csak kontyban tudtam hordani a hajam. Utáltam azt a kontyot. Míg mindenki más azt feltételezte, hogy ez a kedvenc fazonom, én belülről megbántódtam, mert csak ezt tudtam fenntartani.

Várj az Úrra, az Ő ígéretei biztosak.

Imádkozni kezdtem, hogy Isten engedje meg, hogy a hajam visszanőjön. Nemcsak azt ígérte, hogy meghallgatja az imámat, hanem azt is, hogy minden egyes szál a fejem közepén olyan hosszúra nő, mint a többi. Nos, hogy ez hogyan fog megtörténni, nem tudom, mert ott nem volt semmi, amiből kiindulhattam volna. De ahogyan Ő mondta, visszanőtt. Nos, ez a történet jutott eszembe a minap, amikor a hajvégeimet nyírtam, és észrevettem, hogy a hajam nagyjából ugyanolyan hosszú, és hosszabbra nőtt. Látod, mi történik, ha várunk az Úrra?

Szóval, nem, ez nem az apám elvesztéséről szól, vagy egy új hajnövekedési módszerről, bár ha már túl régóta tart, akkor lehet, hogy esedékes egy nyírás. Ez most Isten ígéreteiről szól, amit neked tett.

Akárcsak az én hajhagymáim, te is aggódhatsz amiatt, hogy valami nem egészen úgy nő, ahogyan kellene – pedig Isten azt mondta, hogy Ő majd elintézi. Valószínűleg elég sivárnak tűnik ott a mosoly mögött, és úgy érezheted, hogy túl sokat vesztettél ahhoz, hogy visszakapd, ami jár neked.

Hadd mondjak neked valamit… Isten megtartja az ígéreteit! A hajam visszanövesztése talán jelentéktelennek, sőt hiábavalónak tűnik, de nekem fontos volt. Isten ezt az emlékezés pillanatát arra használta, hogy emlékeztessen arra, hogy nem feledkezett meg erről a látszólag apróságról, és nem feledkezett meg a nagyobb imáimról sem.

Íme néhány dolog, amit érdemes észben tartanod, amikor Istenre vársz:

Tudom, hogy úgy tűnhet, hogy a dolgok nem úgy jönnek, ahogyan imádkoztál értük, de Isten gondoskodik rólad.

Kérjed. Én azt kértem Istentől, hogy engedje meg a hajam növekedését. Nem baj, ha azt kéred az Úrtól, amire szükséged van. „Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek.” Máté 7:7

Törekedj arra, hogy Istennek tetszél. Amikor arra vágysz, hogy Istennek tetszést szerezz, az imádságaid megváltozhatnak, hogy igazodjanak az Ő akaratához. Tehát igen, kérd azt, amit szeretnél, de engedd meg Neki, hogy az Ő akaratához igazodjon. „Az Úrban leld örömed, s ő betölti szíved vágyait.” Zsoltárok 37:4

Türelmesnek kell lenned. Tudom hogy mindannyian szorongani kezdünk, amikor várunk valamire, amiről nem vagyunk biztosak benne, hogy valaha is eljön. De a türelem segít nekünk abban, hogy meghalljuk Istent, és az Ő akaratában maradjunk. „Állhatatosnak kell lennetek, hogy az Isten akaratát teljesítsétek, és az ígéretet elnyerjétek.” Zsidók 10:36

Bízz Istenben! A türelmed kifizetődik, ha hitedet és bizalmadat belé helyezed. Lehet, hogy mások jót akarnak, de minden tanácsuk és javaslatuk soha nem ér fel Istenével. „Bízzál az ÚRban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj!” Példabeszédek 3:5

Ajánlott Írásaink: