3 Ok, Amiért Nem Szabad Elhallgattatnunk Az Istentől Kapott Ajándékainkat:

Szóval, van ez a csengő a kulcstartómra van erősítve. Egy kisboltban vettem. Valószínűleg el tudjátok képzelni, elég hangos, amikor sétálok, mert a kulcsok zörögnek, nos, most már csörögnek. Karácsonykor az emberek az élelmiszerboltban rám néztek, mert biztos vagyok benne, hogy úgy hangzott, mint az Üdvhadsereg adományozó csengője. Valószínűleg azt próbálták kitalálni, hogy miért követi őket a csengettyűs ember a bolton keresztül. Őszintén szólva nem szeretem felhívni magamra a figyelmet, ezért úgy döntöttem, hamarosan megszabadulok tőle.

Egyik nap, amikor kiléptem a munkahelyemről, egy hölgy az épületemből tréfásan felkiáltott: „Az ott a Mikulás?”, mielőtt meglátta volna, hogy én vagyok az. Miután elmagyaráztam neki, hogy nem a Mikulás látogatott el az épületünkbe, hanem az én hangos csengőmet hallotta, azt mondta, hogy nagyon király, és meggyőzött, hogy ne szabaduljak meg tőle.

Becsüld meg Isten hangos ajándékait

Nos, a csengős helyzetem elgondolkodtatott arról, hogy néha azért döntünk úgy, hogy elhallgattatjuk magunkat, mert úgy érezzük, hogy „túl hangosak” vagyunk. Gyakran nem szeretjük felhívni magunkra a figyelmet, ezért megpróbáljuk elrejteni azt, ami kiemel minket a tömegből.

A helyzet az, hogy Isten olyan módon ajándékozott meg minket, hogy a világnak szüksége van arra, hogy lássa és hallja. Ha engeded, hogy Ő vezessen, akkor az, ahogyan kitűnsz, dicsőséget fog hozni Neki.

Ne félj kitűnni a tömegből

Kellemetlennek tűnhet, hogy te vagy az, aki mindig más, de ne feledd, hogy a különbségek teszik a világot kerekké. Arra teremtettünk, hogy megváltoztasd a világot és különbséget tegyél. Íme néhány dolog, amit érdemes észben tartanod:

  • Arra vagyunk hivatottak, hogy mások legyünk. Igen, Isten úgy tervezte, hogy ilyenek legyünk. „Az Úr pedig azt kívánja ma tőled, hogy légy az ő tulajdon népe, ahogyan megmondta neked, és tartsd meg minden parancsolatát.” 5Mózes 26:18.
  • Isten kifejezetten arra választott ki téged, amire meg vagy ajándékozva. „Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak benneteket, s arra rendeltelek, hogy menjetek, teremjetek gyümölcsöt, maradandó gyümölcsöt. Akkor mindent megad nektek az Atya, amit a nevemben kértek tőle.” János 15:16
  • Isten azt akarta, hogy mások észrevegyék a másságotokat. Ha olyan vagy, mint bárki más, akkor elvegyülsz a tömegben, de ennek nem így kellene lennie. Nekünk kell a fénynek lennünk, amit mások észrevesznek, hogy észrevegyék a mi Istenünket. „Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. A lámpást sem azért gyújtják meg, hogy a véka alá, hanem hogy a lámpatartóra tegyék, és akkor világít mindenkinek a házban.” Máté 5:14-15

Ajánlott Írásaink: