4 Mód, Ahogy Isten Megtisztítja A Látásunkat És Felfedi Az Igazságot:

Szemüveget viselek. Nem, helyesbítek, a szemüvegem visel engem. Az emberek állandóan azt kérdezik tőlem, hogy tényleg szükségem van-e rá, főleg azért, mert annyi szemüvegem van, és úgy tűnik, mintha csak azért hordanám, mert jól áll.

A válaszom mindig az, hogy „ha meglátnak nélküle, kérem, állítsanak meg, és kérdezzék meg, hogy jól vagyok-e.”. De most komolyan… kérdezd meg, hogy jól vagyok-e. Akárhogy is, szükségem van a szemüvegemre. És nem csak olvasáshoz vagy vezetéshez, egész nap viselnem kell. Annyira hozzászoktam a szemüvegemhez, hogy néha észre sem veszem, ha koszos. Annyira koszos, hogy mások látják a magányos ujjlenyomatot, én meg nem. Szörnyű, tudom, és annyira elhomályosul, hogy amikor végre megtisztítom, olyan, mintha megnyílna az ég, és kisütne a nap.

Lásd, amit Isten lát

Oly gyakran mások jóval előttünk látják a lencsénkon lévő „szennyeződést”. És most nem azokról beszélek, akik pletykálnak, kíváncsiskodnak, vagy azokról, akik segítenek abban, hogy a koszos lencsék mögött maradj. Azokra gondolok, akiket Isten küld, akik imában tartanak felemelve, és őszintén szeretnék, hogy tisztábban láss. Néha csak arra van szükség, hogy finoman emlékeztessenek arra, hogy „töröld le” a koszt, és néha szükségünk van arra, hogy néhány dolgot kicseréljenek az életünkben.

Ó, és még valami, nem számít, hogy kik azok és mennyire támogatóak, nem mindenki fogja mindig megérteni, hogy miért tartott olyan sokáig, hogy rendet tegyél az életedben. Kérlek, tudd, hogy Isten nem hagy téged piszkos lencsével, hanem segíteni fog neked, és elküld másokat, hogy segítsenek tisztán látni.

Válts perspektívát és nézz más szemmel a világra

Nehéz lehet meglátni a saját lencséid foltjait, még akkor is, ha éppen mögöttük vagy. Tudd, hogy Isten látja azt, amit te nem, és van egy terve, hogy a látásod teljesen kitisztuljon. Íme néhány dolog, amit érdemes észben tartanod, amikor a lencséid elhomályosulnak, és nem látod a szennyeződéseket:

  • Tartsd a szemed Isten akaratán. Bár kerülhetünk kellemetlen helyzetekbe, ha Jézust helyezzük a középpontba, Ő minden alkalommal javítani fogja a látásunkat. „Ha nem a látható dolgokra figyelünk, hanem a láthatatlanokra. Mert a látható: ideigvaló, a láthatatlan pedig örökkévaló.” 2 Korinthus 4:18
  • Kérd meg Istent, hogy mutassa meg neked, ki az, akit azért küldött, hogy segítsen neked. Istennek vannak olyan emberei, akik segítenek felismerni, hogy nem látsz tisztán. Még a körülményeid közepette is kérd Őt, hogy mutassa meg őket neked. „Testvéreim, ha valakit tetten is érnek valamilyen bűnben, ti, akik lelki emberek vagytok, igazítsátok helyre az ilyet szelíd lélekkel. De azért vigyázz magadra, hogy kísértésbe ne essél”. Galata 6:1
  • Sosem késő megújulni. Ha itt van az ideje, akkor ne hezitálj, hanem menj előre, és frissítsd fel a nézeteidet, Isten igéje által. „Hadd halljam örömnek és boldogságnak hírét, s ujjongani fognak megtört csontjaim.” Zsoltárok 51:10
  • Imádkozz Istenhez éles hallásért. Tudom, hogy a látásról beszélünk, de a hallás és a látás kéz a kézben jár. A nővérem mindig megpróbálta elmondani nekem, mikor kell letisztítani a szemüvegemet, de én nem hallgattam rá. Ő látott, amikor én nem; nekem nyitottnak kellett lennem arra, hogy meghalljam őt, hogy megváltozhassak. „Akinek van füle, hallja meg!” Máté 11:15

Ahogyan én most már meg tudom mondani, mikor kell a lencséimet jól megtisztítani, Isten segít neked, hogy lásd, mikor homályos a látásod. Bízz benne, amikor megmutatja neked az utat.

 

Ajánlott a témában: 20 Reggeli Ima, Hogy Hálás Szívvel Indítsd A Napod

Ajánlott Írásaink: