10 Bibliai Ígéret A Fáradt Anyáknak:

Az anyaság gyönyörű, nehéz, és hálás munka egyszerre. Ami egykor a függetlenség és a boldog önfenntartás élete volt – most két kis szem felnéz rád, és tőled függ a túlélés.

Az anyaság megtiszteltetéséhez nem jár kézikönyv, amely tele van az élet minden problémájára adott válaszokkal.

Mégis, amikor az anyák stresszelnek a bölcsődei döntések vagy a főiskolai tandíj miatt, amikor az anyák kimerülnek attól, hogy 489-szer megismétlik magukat, a házi feladat, a vacsora, a mosás, és vágynak egy falatnyi csendes időre eközben – az Anyák mindig fordulhatnak a Bibliához, hogy bátorítást és megkönnyebbülést találjanak ezekre a fáradt anyás napokra.

Ragadd meg Isten e 10 ígéretének egyikét (vagy mindegyikét), amikor csak szükséged van egy olyan Mami-felvidításra, amely soha nem hagy cserben…

Az anyáknak, Isten megígérte:

1. 2. Péter 3:9 – Az Úr nem lazsál az ígéretét illetően…

Az első ígéret az anyukáknak az, hogy Isten megtartja az ígéreteit! Bízz abban, hogy még ha lazasággal is találkozol gyermekeid, férjed, barátaid vagy munkatársaid részéről, soha nem kell félned attól, hogy Istennek alkalomról alkalomra ne teljesítse be igéit.

2. Máté 11:28 – Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradoztok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.

Anyukák, frusztráltak és fáradtak vagytok, mert „pihenést” kerestek olyan helyeken vagy emberektől, akik bánatot okoznak nektek? Ahelyett, hogy Jézushoz jönnétek, azt várjátok, hogy Ő kövessen titeket? Fogd a nehéz terheket, amelyeket cipelsz, és helyezd reményedet Jézus Krisztusba – ahol a pihenésed mindig garantált.

3. Példabeszédek 22:6 – Neveld a gyermeket arra az útra, amelyen járnia kell; és ha megöregszik, nem tér le arról.

Isten megőrzi a tanítás, a bölcsesség és az engedelmesség minden magvát, amelyet gyermekeinkbe ültetünk. Lehet, hogy most még nem látjuk a teljes termést, de Isten fel fogja használni a gyermekeinkben a nevelést, ahogy érnek, és szorosabb kapcsolatba vonzza őket Vele. Légy bátorítva, ne hagyd abba az oktatást, és bízz abban, hogy szavaid és tetteid célba érnek.

4. János 3:16 – Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda.

Bármennyire is szeretjük a gyermekeinket – Isten még jobban szereti őket! Ahogy idősebbek lesznek, gyakran nehéz elengedni a gyermekeinket, hogy egy kicsit nagyobb önállósággal nőjenek. Szeressük őket annyira, hogy hagyjuk, hogy a legnagyobb szeretet borítsa be és vezesse az életüket.

5. Zsidókhoz írt levél 4:15 – Olyan főpapunk van, akit megérint a mi gyengeségeink érzése.

Érezted már úgy, hogy senki sem ért meg? Túl fáradt vagy ahhoz, hogy megtaláld a szavakat, amelyekkel megfelelően elmagyarázhatnád, mit érzel? Bízz abban, hogy Jézus átérzi és mélyen törődik az érzéseiddel. Bármilyen bizonytalanság, gyengeség, stressz vagy aggodalom – Jézus tudja, hogyan érzel, és pontosan tudja, hogyan lehet a szíved minden aggodalmát Isten dicsőségére rendbe hozni.

6. Zakariás 4:6 – Nem erővel, sem hatalommal, hanem az én Lelkemmel mondja az Úr.

Nyugodjatok meg, anyukák! Nem kell minden helyzetben a saját erőtökre hagyatkoznotok. Miközben az anyák gyakran a családjuk javítói és tisztítói, emlékeztessétek magatokat arra, hogy a ti erőtök és hatalmatok nem hasonlítható Isten erejéhez! Amikor eljön az ideje, hogy leveszed a kezed a gyerekről, amikor már minden mást kipróbáltál, bízz Isten Lelkében, hogy a legjobb eredményt hozza.

7. Zsoltárok 121:3 – Aki megtart téged, nem szunnyad el.

Szerinted senki sem dolgozik nálad keményebben? Úgy érzed, te vagy az álmatlan éjszakák bajnoka? Bízz abban, hogy szerető Istened megtart téged és mindent, ami veled kapcsolatos; Ő soha nem fog elaludni a munkában!

8. Zsoltárok 127:2 – Ő adja meg a pihenést.

Most, hogy tudod, hogy Isten ébren van, figyel és dolgozik érted – pihenj, anya! Te vagy az Ő szeretettje. Nem kell egész éjjel forgolódnod, és nem kell „a szorongó fáradság kenyerét enned”. Használd ki az édes alvást, amit Isten kegyesen kínál.

9. 1 Péter 5:7 – Minden gondotokat vessétek Őrá, Ő gondoskodik rólatok.

Az anyák gyakran „gondviselőnek” álcázott hivatásos aggódók. Szinte a végletekig aggódunk gyermekeinkért és a helyzetekért. Aggódunk a múlt, a jelen és a jövő miatt – holott az egyetlen, aki irányít, az Isten. Könnyítsétek meg a szíveteket, anyák, és dobjátok ezeket a gondokat Jézus lábaihoz – és hagyjátok ott. Nála vannak, és nála vagytok ti is!

10. Jeremiás 29:11 – Mert ismerem a terveimet, amelyeket veletek tervezek.

Az anyák nagyszerű tervezők. Gyakran megajándékoznak minket irányítás, koordinációs és szervezési képességekkel. De azokban az időkben, amikor a legjobb tervek is kudarcba fulladnak, vagy egyszerűen nem tudod kitalálni, bízz abban, hogy Isten ismeri a terveit, amelyeket veled és a családoddal készített. Isten már mindent átgondolt, beleértve a legapróbb részleteket is, amelyeket egy anya szeret, és az Ő tervei garantáltan gyönyörű eredményeket hoznak.

Ajánlott Írásaink: