5 Kérdés, Amely Segít Megtanulni Bízni Önmagadban És Istenben:

Fárasztó és nehéz olyan szívvel rendelkezni, amely ellentmondásos, amely vadul ingadozik a bizalomtól a bajig. Nehéz munka folyamatosan bízni, Isten és önmagam igazságába, és mindenbe, ami e kettő között van.

Szükség van kegyelemre, és ragaszkodni kell az igazsághoz, ezekhez viszont néha segítségre van az embernek szüksége, hogy megtalálja az útját, ezért van néhány kérdés, amit érdemes feltenni önmagunknak.

1. Mit akarok?

Elképzelem. Elképzelem annak minden részét, amit akarok, amit kérek, amit megkérdőjelezek vagy amire felhívom az Ő figyelmét. Megpróbálom látni magamat benne és másokat is benne. Ahogy a múlt héten lelkipásztorom utalt rá, felteszem magamnak a kérdést: „Én vagyok a saját műsorom sztárja? Magamat látom-e a középpontban, mindenki más pedig mellékszereplő?” Ez egy nehéz kérdés, de őszinte kérdés, és mielőtt megismerhetném a motívumomat, a nyers, zsigeri igazsággal kell kezdenem: „mit akarok?”.

2. Kinek vallom Istent?

Emlékeztetem magam. Hiszem-e, hogy Ő hűséges? Akkor Ő hűséges lesz hozzám. Hiszem-e, hogy Ő szuverén? Akkor az Ő tervét nem lehet meghiúsítani. Hiszem-e, hogy Ő jó? Akkor a maga idejében fog cselekedni.

3. Kinek a bölcsessége a legjobb?

A Példabeszédek 3:5 szerint „Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj!”. Tehát Isten bölcsessége és az emberi bölcsesség nem ugyanaz. Olyan ez, mintha almát és narancsot hasonlítanánk össze. Vagy még jobb esetben egy préselt tubus almaszószt egy egész hegylánccal. Nem. Nem Ugyanaz. Tehát, amikor úgy érzem, hogy Isten elfelejtett engem, vagy nem kedvel, vagy nem törődik velem, megkérdezem magamtól: „lehetséges, hogy Isten ezt másképp látja?”. Megkérdezem magamtól, „lehetséges, hogy én nem értek itt valami fontosat?”. És be kell vallanom Jézusnak, hogy „igen, ez bizony lehetséges”. Ami elvezet a következő kérdéshez:

4. Mi kell ahhoz, hogy megbízzunk valakiben?

Nos, hűség kell hozzá. És elkötelezettség. És áldozatvállalás. És ígéret. És én az egész életemet erre a személyre, Jézusra teszem fel. Jézusra, az emberre, aki a földön járt, élt, lélegzett, gyógyított, tanított, meghalt és feltámadt, mert megtestesítette a hűséget, az elkötelezettséget, az áldozatot és az ígéretet. Az ő ígérete? „Azért jöttem, hogy életetek legyen, mégpedig teljes életetek.” És ezt az ígéretet egyszerűen nem lehet felülmúlni.

5. Mi adódik össze?

Felülvizsgálom a kérdéseimet, arra vonatkozóan, hogy mit akarok, hogy ki az Isten, a bölcsességre és a bizalomra vonatkozóan. És békességgel jövök ki. Békességgel, hogy Isten képes kezelni a helyzetemet, a zavarodottságomat és a bűneimet. Békesség, hogy bár lehet, hogy nem értem a tervet, nincs okom azt hinni, hogy Ő nem érti! És békesség, hogy Ő minden szükségemet kielégíti, ha Hozzá fordulok. Így jövök napról napra, kérve, hogy legyek elég bátor ahhoz, amit az adott nap megkövetel, elég alázatos ahhoz, hogy bízzak az Ő útjában, és elég békés ahhoz, hogy hagyjam, hogy Ő legyen az Úr. És ha minden nap így kezdődne és így végződne… nos… ez több mint elég lenne.

Ajánlott Írásaink: