Te Életed Melyik Spirituális Szakaszában Vagy? Tudj Meg Többet A Benned Rejlő Lehetőségekről:

Ha most megvizsgálnád a jelenlegi helyzetedet vagy életszakaszodat, mit mondanál? Gondolkodj el ezen egy rövid pillanatra. Azt mondanád, hogy a jövő építő időszak, a párkeresési időszak, a házasodó időszak, a kisgyermekek vagy tizenévesek nevelési időszaka, és a listát még hosszan lehetne folytatni, igaz?

Természetes értelemben tudjuk, hogy az évszakok változnak. Van tél, tavasz, nyár és ősz. És bár nem akarok költőivé válni, egyszerűen csak azt szeretném, ha valóban felismernéd, hogy ahogy a természeti évszakok változnak, ugyanez történik az életünk szakaszaival is. Mégis, a siker kulcsa, hogy bármelyik évszakot jól átvészeljük, az, hogy először is felismerjük, hol vagyunk éppen az életciklusunkban.

Bármelyik évszakban is vagy éppen, próbáld megérteni, hogy Ő mindent a maga idejére tesz gyönyörűvé.

1. A száraz évszak

Ez kétségtelenül egy kemény időszak! Hidd el nekem! Életem különböző pillanataiban voltam már ebben a helyzetben, és személyesen tudom, milyen nehéz lehet ez az időszak. Keresztények esetében ezt általában lelki szárazságnak vagy száraz évszaknak nevezik. Ez az, amikor Isten elcsendesedik, és a hitünk meginog.

Hiszem, hogy az egyik kulcs ahhoz, hogy átjussunk ezen a kihívásokkal teli időszakon, az, hogy felismerjük, hogy ebben a bizonyos időszakban vagyunk. Ne add fel! Folytasd az Ő Igéjének olvasását. Imádkozzál Őhozzá, még akkor is, ha Ő csendben van. A Zsoltárok 37:5 azt mondja: „Ajánld utadat az Úrnak, remélj benne, s ő irányít majd.”.

Ebben az időszakban jó, ha önvizsgálatot is végzünk. A száraz időszak nem tart örökké. Ez az évszak meg fog változni. Csak tartsd meg a hitet, bízz Őbenne, járj továbbra is a gyülekezetbe, dicsérd és imádd Őt akkor is, amikor az élet nehéz és az idő száraz. Az eső el fog jönni.

2. A várakozás időszaka

Hadd kezdjem ezt azzal, hogy azt mondom: „Várni NEM könnyű!”. Ha most ott tartasz, akkor tudom… tudom.

Ő tervez. Megmetsz téged. Elvágja azt, amire nincs szükséged, ezáltal pedig felkészít téged. Hagyd hát, hogy dolgozzon. Bármeddig is tart, menj az Ő áramlásával, és növekedj, mert Atyánk tudja, mi a legjobb (és kinek a legjobb).

3. Az őrlődés évszaka

Ez a dolgos időszak. Ez a „nincs elég időm egy nap, hogy mindent elvégezzek!” időszak. De igenis van. Ne feledd, hogy a napnak 24 órája és a hétnek 7 napja van.

A siker kulcsa ahhoz, hogy ebben a különleges időszakban sokat érj el, az, hogy abban a pillanatban, amikor a lábad a padlóra ér reggelente, már keresd Istent az irányításért. Meg fogsz lepődni, hogy mennyi mindent el tudsz érni, ha ezt teszed. Próbáld ki!

Tartsd a tempót magaddal és a feladataiddal. Lélegezz! Imádkozz. Tarts ebédszünetet. Aztán folytasd a munkát. Ámen!

4. A tesztek és próbák szezonja

Ha nehéz időszakon mész keresztül ebben az évszakban, tudd, hogy Isten veled van mindezek közepette. Ő munkálkodik. Tudom, hogy nehéz, amikor a közepén vagy, és lehet, hogy nem is érted, min mész keresztül, vagy miért. De bátorítani akarlak, hogy Isten tudja, és a kellő időben minden kiderül. Addig is, ne add fel, és ne fáradj bele a jó cselekedetekbe.

Ez az időszak el fog múlni. Ha vigasztalásra van szükséged, hagyd, hogy Ő vigasztaljon. Ha erőre van szükséged önmagadon túl, hagyd, hogy Ő erősítsen meg téged. Ha bölcsességre van szükséged, kérj, és a Biblia azt ígéri, hogy megadatik neked (Jakab 1:5). Bármilyen nehéz is a próbatételek és a megpróbáltatások, engedd meg Istennek, hogy Isten legyen Isten. Engedd, hogy megtegye azt a természetfeletti munkát, amire csak Ő képes. Engedd meg Neki, hogy megerősítse és növelje a hitedet a nehézségek vagy nyomorúságok időszakában.

A Második Korinthus 4:17-18 szerint: „Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk, mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók.”. Ebben az időszakban a mennyei dolgokra irányítsd gondolataidat, ne a földi dolgokra. Rögzítsd tekintetedet Jézusra.

5. A lelki harc évszaka

Ne ragadj le a világi ügyeknél, hanem koncentrálj arra, ami előtted van. Ha lelki támadások érnek, nyilvánvalóan valamit jól csinálsz… és ez nem tetszik az ördögnek. Ezért kell felismerned, hogy ez történik, és használnod kell az Igét, hogy harcolj ellene és győzz. Ez nem egy természetes harc hús és vér ellen (még ha annak is tűnik), hanem az ellenség ellen. Tehát öltözzetek fel teljes fegyverzetbe, ahogy az Efézus 6:12-17 mondja.

Mielőtt lezárnám ezt a részt, csak tudjátok, hogy minden csatának van vége. Valaki mindig győzni fog. Legyél te a győztes ebben a csatában!

Ajánlott Írásaink: